Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepraszam ale dołoże swoje 2 grosze z zapytaniem gdzie można dostać białe kierunkowaskazy do E30 ?? Dzięki za info

Paweł

PawełM
Opublikowano
Przepraszam ale dołoże swoje 2 grosze z zapytaniem gdzie można dostać białe kierunkowaskazy do E30 ?? Dzięki za info

Paweł

ostatnio widzialem na allegro, nie wiem czy teraz tez sa. Ja mam przyciemniane :)

Opublikowano

Paweł

Biale kierunki mozesz sobie zrobic z odblaskow ktore sa na slupkach drogowych tych plastikowych :mrgreen: trzeba je dociac na wymiar a pozniej rozdzielic na dwie polowki i przykrecic

BMW wieczna miłość...
Opublikowano
no niestety..:/ na ebayu sa zajebiste, ale jakos nie chca wysylac do polski. Poza tym myslalem, ze moze tutaj cos bedzie :)
Opublikowano

A jaki Niemic wysle Ci paczke do Polski????

Poprsotu sie boja.

A Ty wyslalbys paczke z takimi lampami do Rosji? :mrgreen:

BMW wieczna miłość...
Opublikowano
powiem tak, kiedy obserwowalem aukcje xenonow(calych reflektorow) do E30 na ebayu to z wysylka do polski nie bylo problemow. I jest wiele innych aukcji na, ktorych nie ma problemu z wysylka. Wiec mialem nadzieje :)
Opublikowano
zrob sobie sam - rozklej lampy, w mijania pomaluj te blaszki na czarno, do dlugich wstaw krzyze z balchy i juz :D masz czarne Helle w cenie swojej pracy i kilku pln na materialy :D przy okazji ringi mozesz zalozyc :D

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

heh :) no to lepiej sie za to nie zabieraj ;)

Szklo odkleja sie ciezko, oczywiscie trzeba wyjac lampy (ale to akurat 1 min roboty)....

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
jak masz oryginalne markowe tzn na lampach jest odpowiednie oznaczenie to nie ma problemu a jak se pomalujesz spreyem to sie nie przyczepi tylko zabierze ci dowod rejestracyjny i wysle na przeglad techniczny.oczywiscie ze pomalowane ograniczaja widocznosc :norty:PS. ORIGINAL SA THE BEAST.pozdro

...kwintesencja piękna i harmonia ksztaltów E36..:)

http://tygra85.w.interia.pl/szablon_obrazki/okopt.JPG

Opublikowano
zrob sobie sam - rozklej lampy, w mijania pomaluj te blaszki na czarno, do dlugich wstaw krzyze z balchy i juz :D masz czarne Helle w cenie swojej pracy i kilku pln na materialy :D przy okazji ringi mozesz zalozyc :D

W jaki sposób odkleić te szkła - podgrzewać nagrzewnicą czy jak??

Jakie krzyze wstawić - jakie wymiary i jak przymontować, i czy też muszą być czarne ???

Jakiego kleju użyć aby z powrotem zakleić szkła???

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
to nie jest tak do konca, bo oryginały helli mają inny wzór szkła na kloszach i inne soczewki , takze sądze ,ze zwykłe lampy z pomalowanym srodkiem bedą świecic raczej kiepsko
Opublikowano
to nie jest tak do konca, bo oryginały helli mają inny wzór szkła na kloszach i inne soczewki , takze sądze ,ze zwykłe lampy z pomalowanym srodkiem bedą świecic raczej kiepsko

No wlasnie tak myslalem :) Tak wiec poluje na oryginales :twisted:

740i E38 manual
Opublikowano
tak tak,poluj dalej i kupisz podrobki czyli zrobione czarne hella z oryginalu :wink:

no nie wiem , oryginalne czarnule Helli mają inny numer fabryczny i jak mówiłem mają inny wzór - np zwykłe na swiatłach mijania mają na srodku takie pionowe kreski , czarne nie mają nic . tam gdzie jest postojówka , czarne mają kółeczko , zwykłe mają zakreskowany owal . Poza tym tył lampy w czarnulach jest z czarnego plastiku, w zwykłych z białego - łatwo sprawdzic czy było malowane na czarno :wink:

Opublikowano

Sorki ale się podłączę do tematu.

Czy może mi ktoś powiedzieć czy szkła - ale podkreślam szkła reflektorów w BMW e-30 to to samo co w E-34 - chodzi mi o średnice szkieł reflektora głównego oraz długich świateł.

A propos czarnych reflektorów - juz mam w swoim aucie - własny produkt, sam zrobiłem i mogę przysiądz że soczewkowe reflektory świeca tak jak świeciły.

..:: Burzę Mity Wyobraźni ::..
Opublikowano

światła mijania wyglądają jak oryginał, ale gorzej własie z długimi. Pierwszy raz robięłm to w BMW i nie ukrywam, że kilka błędów zrobiłem - teraz wiem jakie i jestem o to mądrzejszy, no ale kosztem czegoś - dlatego własnie moje pytanie o szkła długich reflektorów :lol: - następnym razem już wyjdzie bez tych kłopotów wieku dzieciecego - no ale to następnym razem.

Ważne że nie straciłem zaufania we własne siły.

Moge nawet powiedziec - polecam się.

..:: Burzę Mity Wyobraźni ::..