Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Problem jest taki: po gwałtownym hamowaniu słychać taki dziwny odgłos, jakby brzęczenie. Po pewnym czasie to mija, ale co to może być...?

7-er Fahrer
Opublikowano
Pozwól że się podłącze :wink: Już miałem dawno o to spytać :duh: bo coś mi nie pasuje z chamowaniem mojej BUNI. Otóż jak nacisne z całej siły na pedał hamulca podczas jazdy aby ją gwałtownie zatrzymać to wyczuwam pod nogą dusząc na pedał mocne chrobotanie i tak jak by nie miała ochoty się zatrzymać :mad2: Czy to normalne bo wedłuk mnie to raczej nie :nienie: co jest ewentualnie do wymiany :?: ostatnio mało co jeżdzę nią bo nie mam za bardzo kiedy ale chciałbym rozwiązać ten problem :idea: Z góry dziękuje za szybką odpowieć
Będzie Miły Wydatek!!!!!!
Opublikowano

ja podepnę sie pod temat z pytaniem jakie założyć tarcze na przód-jakiej firmy będą najlepsze?

driver_28-mi się własnie wydaje ze to juz tarczę mają dość...

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano
Otóż jak nacisne z całej siły na pedał hamulca podczas jazdy aby ją gwałtownie zatrzymać to wyczuwam pod nogą dusząc na pedał mocne chrobotanie i tak jak by nie miała ochoty się zatrzymać

To mi wygląda na opis działania ABSu.

Trwa ładowanie podpisu...
Opublikowano
Otóż jak nacisne z całej siły na pedał hamulca podczas jazdy aby ją gwałtownie zatrzymać to wyczuwam pod nogą dusząc na pedał mocne chrobotanie i tak jak by nie miała ochoty się zatrzymać

To mi wygląda na opis działania ABSu.

To znaczy złe działanie ABS-u :?: Cza wymienić :duh:
Opublikowano

jeśli zauważyliście że pedał jest przez jakiś tam ułamek sekundy jakby twardy i do piero po chwilce robi się miękki i zaczyna chamowac to do wymiany jest taka kula cisnieniowa pełniąca rolę serwa

Znajduje się ona pod mechanizmem ABS w lewym przednim rogu samochodu(strona kierowcy)

Takie jakby chrobotanie powoduje tez czasem sypiące się łożysko,,

pierwszy objaw w e32 to takie jakby piszczenie jak na koła przychodza wielkie przeciązenie np przy próbie wprowadzenia auta w boczny poślizg

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.

Opublikowano
Tylko co ma wspólnego łożysko do długiej drogi hamowania :?: Ostatnio mało co najechał bym kolesiowi w kufer :mad2:
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Taki objaw jest gdy skorodowane są zazwyczaj tylne koronki czujnika ABS

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
Taki objaw jest gdy skorodowane są zazwyczaj tylne koronki czujnika ABS
Da się je jakoś wyczyścić czy przymusowa wymiana :cry2:
Opublikowano
ja podepnę sie pod temat z pytaniem jakie założyć tarcze na przód-jakiej firmy będą najlepsze?

niedawno wymieniałem komplet na przodzie

tarcze ZIMERMANN, klocki TEXTAR - koszt 600 zl,

przejechasłem ok 2 tys km i wszystko jest ok, nic nie piszczy itd.

Opublikowano
jeśli zauważyliście że pedał jest przez jakiś tam ułamek sekundy jakby twardy i do piero po chwilce robi się miękki i zaczyna chamowac to do wymiany jest taka kula cisnieniowa pełniąca rolę serwa

Znajduje się ona pod mechanizmem ABS w lewym przednim rogu samochodu(strona kierowcy)

A nie wiesz przypadkiem jaki ta kula ma nr. BMW?? i czy z wymiana jest problem??? Chyba bede musial to wlasnie uczynic....

Pozdr.

Opublikowano

niedawno wymieniałem komplet na przodzie

tarcze ZIMERMANN, klocki TEXTAR - koszt 600 zl,

przejechasłem ok 2 tys km i wszystko jest ok, nic nie piszczy itd.

a smolą felgi?

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano
Chociaż temat się trochę rozbiegł to juz znalazłem rozwiązanie problemu. Hałasowała pompa wspomagania, przyczyna: mało ojelu.
7-er Fahrer