Skocz do zawartości

nadmierne zużycie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przetarty fotel, kierownica, pedały, uszczelka, zużyta gałka zmiany biegów, to i tak nie zmienia faktu, że jest to BMW z 97r diesel i na dodatek kombi. Nikt nie kupuje takiego nowego samochodu z zamiarem przejechania 18 tyś rocznie :naughty: . Nie ma co polemizować, licznik w tym samochodzie był napewno kręcony. Wizyta w ASO nie rozwieje wątpliwości (bynajmniej w moim przypadku - powiedzili, że nie da się ustalić rzeczywistego przebiegu - może im się nie chcało, lub nie umieją grzebać po bazie danych :mrgreen: ).

Moja rada.

Jeśli nie zalerzy Ci na kupnie diesla, to omijaj podejrzane 2,5TDS.

Jeśli sprzedawca jest zawodowym handlarzem, to gadkę "nic przy nim nie robiłem" możesz mu gdzieś głęboko wsadzić :nienie: , choć faktycznie żarówki w tylnej klapie nie zmienił. Włosi na ogół nie dbają o samochody, więc musiał go nie źle pudrować - sprawdż daty na papierach, np. ile minęło od wyrejestrowania.

I koniecznie jak będziesz go jeszcze raz oglądał przed kupnem, zbierz ze soą osobę która wie co w trawie piszczy, bo możesz mieć dodatkowe koszta.

E39 TOURING - i nic mi więcej nie potrzeba (narazie :-)
  • Odpowiedzi 58
  • Wyświetleń 6,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
a w aso mają ogólnoświatową baze danych ,auto przyjechało od włocha i w polsce sprawdzą mi jego historie,byłem dziś oglądnąć jeszcze raz i wrażenia sa pozytywne tylko ten fotel nie jest wytarty po bokach tak jak to zazwyczaj bywa tylko na środku w miejscu podparcia lędźwiowego,reszta wygląda naprawde dobrze w srodku czyste zadbane,miało najprawdopodobnie jakąś małą przygode z przedu ale myśle że to nic powaznego właściciel mówi że on nic nie robił.kurcze auto mi się podoba i cen atrakcyjna mysle że 17-17,5 pójdzie

...no cóż rozumiem, że fotel trochę zniszczony, kierownica przetarta, szyba, ale cena :shock: 17-17,5 k to chyba trochę mało jak na 525 TDS '97 na "autotrader" to są 23,9 - 27,9 k.

może faktycznie jest to duża okazja albo wielki kant... :twisted2: :twisted2:

Opublikowano

...no cóż rozumiem, że fotel trochę zniszczony, kierownica przetarta, szyba, ale cena :shock: 17-17,5 k to chyba trochę mało jak na 525 TDS '97 na "autotrader" to są 23,9 - 27,9 k.

niema czegoś takiego jak okazja. :naughty:

Opublikowano

Przed chwilą sprawdzalem allegro jest tam 1290 sztuk E39.

Największy przebieg to 350000km u jednej sztuki 528 chyba z 98r.

Auto kupione w polsce u smorawińskigo,zobaczcie jaki stan.

Myśle że niektóre to są z 500 tys na 150 tys kręcone!

BMW=Boss-Money-Women
Opublikowano
oglądałem kiedyś w warsztacie124 diesel który zaraz po sprowadzeniu miał 588tyś km przejechane...ale kiedy już na komis zawitał to było tylko 190tyś km ...ludzie jednak są głupi :duh:
Opublikowano

niema czegoś takiego jak okazja. :naughty:

dokladnie, przy takim aucie warto miec te pare tysiaczkow odlozone na kupce w razie tzw. niemca:) a wiec latwo dobic do ceny auta "krajowego", bo rozumiem ze chodzilo o to ogloszenie:

http://moto.allegro.pl/item295843178_bmw_528_e39_e_39_touring_m_pakiet_krajowy.html

pzd.

darek

ps. warto tez wiecej niz jedno auto obejrzec skoro jest tak duzy wybor nie trzeba sie spieszyc, handlarz oczywisciei bedzie chcial przyspieszyc finalny moment zaplaty :mrgreen:

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano

Mi w e34 fotel przetarl sie przy ponad 300 000, przeratl w sensie ze w 1 miejscu material pekl na dlugosci okolo 1.5 cm. Kierownica byla w lewym miejscu u gory lekko wytarta, bez jakis wzerow czy cos takiego.

Mysle ze jak fotel jest juz przetarty/uszkodzony to przebieg minimum 300 000, przy 100 000 wyglada dalej jak nowy.

Choc w E36 mam juz ponad 200 000 i fotel kierowcy jak noweczka, a myslalem ze szybko poleci, wkoncu to E36...

Uzycie nie jest nadmierne tylko przebieg :)

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
  • Autor
kun nie moge vinu rozkodowć -gdzie to moge zrobić?
Opublikowano
  • Autor
pomożecie WBADG710XOBWB2164
Opublikowano
kun nie moge vinu rozkodowć -gdzie to moge zrobić?

http://www.bmw-z1.com/VIN/VINdecode-e.cgi

:)

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano
  • Autor
próbowałem i mi błąd wychodzi, mam wpisać 7 ostatnich tak?
Opublikowano
próbowałem i mi błąd wychodzi, mam wpisać 7 ostatnich tak?

tak

jesli blad to moze cos zle spisales, na moje oko powinno byc dwie litery i 5 cyfr ale moge sie mylic np. XX12345

pozdrawiam,

darek

Opublikowano

jesli zamiast B zrobimy 8 to:

Chassis number BW82164

Vehicle code DG71

Series E39

Model 525tds

Body type tourring

Catalog model ECE

Production date 1997 / 10

Engine M51

Transmission Manual

Steering Left

Catalyzer YES

Additional Information for Vehicle code DG71

Production FROM : 1997/09/01 TO : 2004/08/31

Engine M51

Engine Oil 6.75 Liter

Transmission Manual

Transmission Model S5D 260Z

Transmission Oil 1.20 Liter

Rear Axle Oil 1.00 Liter

Coolant(w/o Air Conditioner) 10.00 Liter

Coolant(with Air Conditioner) 10.00 Liter

Brake fluid 1.00 Liter

Remarks :

Final drive (rear axel), manual transmission: lifetime oil filing

pozdrawiam,

darek

Opublikowano
  • Autor

i wszystko jasne wielkie dzięki :modlitwa:

Tak reasumując zastanawiać się nad nim czy dać spokój ?

Opublikowano
i wszystko jasne wielkie dzięki :modlitwa:

Tak reasumując zastanawiać się nad nim czy dać spokój ?

To zalezy, jak chcesz tanie to bierz, a jak dobre to nie, przy takim przebiegu juz moze byc wiele rzeczy zurzytych i wiele czeka wymiana.

Mowie o realnym przebiegu.

Nie czarujmy sie, nie ma dobrego auta za grosze. Choc mozesz kupic te i smigac i bedziesz zadowolony jak dobrze trafisz, ewentualnie powymieniasz kilka rzeczy, a jak zle trafisz.. to lepiej nie pisac ;)

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
  • Autor
prześpie się z tym i zobaczymy ,dzieki za pomoc
Opublikowano
Jeszcze moze dodam ze skoro szukasz auta w taniej cenie, to zastanow sie nad benzyna, taki silnik trudniej uszkodzic, z dieslem zajechanym mozesz miec klopot, pamietaj ze jest jakis powod dla ktorego wlasciciel auta puszcza je tanio. benzyne i latwiej naprawic i ciezej zajechac.
Opublikowano
a potem bedzie, ze tds to syf...
szukam zadbanej, bezwypadkowej E39 kombi w automacie, z ksenonami, z dużym komputerem najchętniej 528i (ok 30 tys. PLN), 530d, 525d (ok. 40 tys. PLN) z realnym przebiegiem nie wiekszym niz 300 tys. km ;) no i raczej nie z Francji i Włoch ;)
Opublikowano
a potem bedzie, ze tds to syf...

Dlatego polecam benzyne, tani diesel z duzym przebiegiem to loteria...

Opublikowano
  • Autor

kilk moich przemysleń:

1.auto m faktycznie kuszaca cene ,średnia cena takich autek to 22-23 tys,kupując taki za 17 i mając pecha to mam 5 tyś w zapasie zeby doprowadzić go stanu dobrego

2.przebieg przebiegowi nie równy jeden wsiada i jedzie autem 1000km wysiadając raz może dwa, drugi jezdząc po mieści wysiada na 100 km 50 razy(wytarty fotel)wiem że nie kupuje się disla w kombi żeby wozić powietzre(ja mam zamiar psa wozić)ale w tym przypadku bagażnik jest batrdzo czysty i niepowycierany

pytałem właściciela czy ma nivo powiedział że niewie ,po vin-ie w serwisie powiedzieli że ma ,(o histoei serwisowej nic ni powiedział bo tylko z niemiec mają dostęp) podczas jazdy próbnej cos waliło z tyło po prawej stronie w zawieszeniu domyślam się ze naprawa takiego zawieszenia nie bedzie tania na co zwrócić uwage?

"Dlatego polecam benzyne, tani diesel z duzym przebiegiem to loteria..."ostatnio trafiłem 3 w lotto :lol:

także cały czas sie zastanawiam :|

Opublikowano
kilk moich przemysleń:

1.auto m faktycznie kuszaca cene ,średnia cena takich autek to 22-23 tys,kupując taki za 17 i mając pecha to mam 5 tyś w zapasie zeby doprowadzić go stanu dobrego

2.przebieg przebiegowi nie równy jeden wsiada i jedzie autem 1000km wysiadając raz może dwa, drugi jezdząc po mieści wysiada na 100 km 50 razy(wytarty fotel)wiem że nie kupuje się disla w kombi żeby wozić powietzre(ja mam zamiar psa wozić)ale w tym przypadku bagażnik jest batrdzo czysty i niepowycierany

pytałem właściciela czy ma nivo powiedział że niewie ,po vin-ie w serwisie powiedzieli że ma ,(o histoei serwisowej nic ni powiedział bo tylko z niemiec mają dostęp) podczas jazdy próbnej cos waliło z tyło po prawej stronie w zawieszeniu domyślam się ze naprawa takiego zawieszenia nie bedzie tania na co zwrócić uwage?

"Dlatego polecam benzyne, tani diesel z duzym przebiegiem to loteria..."ostatnio trafiłem 3 w lotto :lol:

także cały czas sie zastanawiam :|

Wiesz, to juz nie chodzi o to ze masz 5 tys na naprwy, co wcale nie jest takda duza iloscia kasy, gdyby przyszlo wymieniac troche manetli przy zawiasie i np remont silnika.

Chodzi o komfort psychiczny, ze jezdzisz dobrym zadbanym autem, no i nie ukrywajmy a takim jednak zawsze prawdopodobienstwo awari jest mniejsze. A nie ciagle sie zastanawiac co robic z dlugiej listy rzeczy czekajacych na naprawe.

Z tymi fotelami jeszcze, E36 jezdze w 98 % tylko po miesie, wsiadam czasem i 20 razy dziennie i przy ponad 200 000 km zadnego przetarcia, a w serii 3 jednak materialy sa slabsze.

PS

I w sumie ludzie sie oburzaja ze handlarze kreca liczniki, heh no w takiej sytuacji jest to smieszne, oburzaja sie a sami chca jak najtaniej, no niestety nie da sie tanio i z malym przebiegiem. Dostaja to co chca i sie potem denerwuja ze licznik skrecony.. paranoja.

Opublikowano
o histoei serwisowej nic ni powiedział bo tylko z niemiec mają dostęp

to akurat nie jest do konca prawda bo po VINIE mozesz sprawdzic w PL historie auta pod warunkiem, ze wogole figuruje w ogolnej bazie danych BMW

szukam zadbanej, bezwypadkowej E39 kombi w automacie, z ksenonami, z dużym komputerem najchętniej 528i (ok 30 tys. PLN), 530d, 525d (ok. 40 tys. PLN) z realnym przebiegiem nie wiekszym niz 300 tys. km ;) no i raczej nie z Francji i Włoch ;)
Opublikowano

pewnie chlopaka z aso sie nie chcialo szukac albo nie potrafili, w poznaniu u smorawinskiego udzielaja takiej informacji, zadzwon do nich:

http://www.bmw-smorawinski.pl

pozdrawiam,

darek

ps. co do nivo to poduszki sa kosztowne i ciekawe w jakim sa stanie, do tego dochodzi pompa nivo ktora tez do najtanszych nie nalezy a lubi sie popsuc [np. przepuszczajace zawor]

a jak mowisz ze cos walilo z tylu ciekawe... nic nie powinno walic [gdyby poduszka nivo padla to strona po ktorej bedzie uszkodzona jest nizej pochylona, po wlaczeniu silnika podpompowuje ale po jakim czasie uchodzi znow - jak siadzie calkowicie to powinien byc komunikat komputera]

Opublikowano
jak kupowac bmw:)

tylko i wylacznie ASO zeby wykluczyc krecenie i dzwony takie Auta nie stoja na sprzedaz w Servisach BMW.

Oczywiscie Ceny sa lepsze bo większe ale oszczędza to nam pisania wątków na Forum.