Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nosze się z zamiarem kupna e46 320d. Mam na to około 30 tyś zł. Jednak z ciekawości oglądnąłem na allegro e39 i zauważyłem ze w tej cenie można kupić już 530d. Oczywiście wszystkie są "w idealnym" stanie itd. itd. Jako że na mechanice nie znam się wogole wiec byle handlarz może mi wcisnąć praktycznie wszystko he... I tu moje pytanie. Szukać e39 530d w tej cenie czy sobie odpuścić?
Opublikowano
Fachowcem od dieseli nie jestem, ale czytając wątki na tym forum powinieneś się zorientować że i e46 i e39 w dieselu w cenie 30tyś to będą skarbonki... Polecam benzynkę :cool2:
Tomek
Opublikowano

jaki rocznik chcesz kupic?

trzeba bardzo uwazac na tzw. "okazje" bo mysle ze w dieslu wazny jest stan auta, szczegolnie silnika a to wiaze sie z przebiegiem a przebiegi w ogloszeniach na allegro sa dziwnie niskie - wejdz na mobile.de i poszukaj czy w danym roczniku sa mozliwe [trzeba pamietac ze diesel srednio w niemczech robia wiekszy przebig niz w polsce nawet 30-40 tys /rok]

wazne jest tez czy szukasz bezwypadkowego wowczas cena na pewno skoczy do gory

przy 530d sa wersje ze slabszym silnikiem i mocniejszym [przed i po liftingu] a to wszystko wplywa na cene podobniejak wyposazenie i czy jest pelna ghistoria auta czy ktos dziwnym trafem zgubil ksiazke serwisowa:)

podaj linka to na pewno ja i czesc kolegow cos wiecej napiszemy o tym 530d

pierwsza weryfkacja to zawsze jest czy sprzedajacy chce podac nr vin [wiadomo co mozna z niego w bmw wyczytac] jesli nie to nalezy sobie odpuscic:)

pozdrawiam,

darek

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano

Napewno ma znaczenie czy auto jest przed liftingiem czy po.

Bardziej moge ci powiedziec o cenach po liftingu bo sam takowa kupowalem.

Na poczatku wrzesnia kupiujac w niemczech 530d po lifcie nie potrafilem znalesc autka w takim stanie jak chcialem, przebieg do 150 000 ( tylko prawdziwy a nie z lewa ksiazka ) i ogolnie zadbanego z navi itd za mniej niz 50 000 zl, do tego dochodza oplaty w PL wszelkie.

Nie wiem jak sie ceni wersja przed liftem ale moze jest to realne za 30 000, moze ma slabe wyposazenie itd... choc ja bym w Polsce diesla nie kupil :)

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano

Wiekszosc kupujacych sugeruje sie niestety cena auta podczas zakupu, blednie myslac ze niska cena kupna jest oszczednoscia.

Nie popelnij tego bledu bo 530d to juz nie polonez i zaden pierwszy lepszy mechanik nie zrobi ci nic przy silniku ani ukladzie zasilajacym silnik w paliwo. Tam niektore sprawy sa naprawde skomplikowane.

Zaniedbane auto przez poprzedniego wlascicela potrafi wygenerowac tak duze koszty naprawy ze poprostu przestanie ci sie je oplacac naprawiac i tez sprzedasz je za mala cene, przy tym tracac troche gotowki i narzekajac jakie to BMW robi zlomy.

Niestety kazdy zdrowy psychicznie i rozsadny wlasciciel 530d ktora serwisuje, ma niski nieskrecony przbieg ( tj do 200 000 ) nie odda ci auta tanio, bo nikt nikomu prezentow nie robi, tymbardziej na zachodzie !, wiec jesli cena auta odbieg w dol od ceny sredniej danego modelu to wedlug mnie nie ma sensu sie nic wogle interesowac...

Jesli szukam aut na mobile.de i tym podobnych to nawet nie patrze na te najtansze z poczatku listy bo doswiadczenie nauczylo mnie ze podroz w celu poogladania takiego auta to strata czasu i pieniedzy. Choc czasem nie trzeba jechac, wystarczy sie dluzej przyjezec ogloszeniu, zapytac o kilka spraw i moze sie samo okazac ze to nie jest wcale okazja tylko zlom.

ale to tylko moja opinia :)

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
Choc czasem nie trzeba jechac, wystarczy sie dluzej przyjezec ogloszeniu, zapytac o kilka spraw i moze sie samo okazac ze to nie jest wcale okazja tylko zlom.

ale to tylko moja opinia :)

100% agree! Ale jak widać po pytaniach niektórych forumowiczów, hasło CCC zrobiło im już nienaprawialne dziury w mózgach...

Opublikowano

Pamiętaj nic za darmo . Nie oczekuj okazji. E39 530d z 1999-2000 r przedliftem bogato wyposażone zadbane z przebiegiem do 200tyśkm warte jest 40-45tyśPLN , moim zdaniem

530d jest droga w utrzymaniu ,okresowe naprawy utrzymujace auto w stanie fabrycznym wpływają na jego wartość. Kupując taką okazję za 30tyśPLN spodziewaj się na dzień dobry wydateku od kilku do kilkunastu tyś

Opublikowano
Witam! Po dwóch mieciach prawdopodobnie musze sprzedasz swoje cacko 530d 1999r z powodow finansowych (bezwypadkowe!!! sam sprowadzałem auto !!!) ale cena 36000zl. ………….
Opublikowano
Witam.Podłacze sie do tematu gdyz chce kupic auto do ciągania lawety.Czy 530d bedzie dobrym audem do tego typu rzeczy?Mam do własnietakowa do kupna w Berlinie 00r na manualu,jasne cieloki,klima,alu 440 tys km nahulane za 6.6tys euro?Co o tym myslicie?
Opublikowano
Witam.Podłacze sie do tematu gdyz chce kupic auto do ciągania lawety.Czy 530d bedzie dobrym audem do tego typu rzeczy?Mam do własnietakowa do kupna w Berlinie 00r na manualu,jasne cieloki,klima,alu 440 tys km nahulane za 6.6tys euro?Co o tym myslicie?

Za 6.600 :? dobre, chcesz ciagac lawete autem czy ciagac auto i lawete na plecach ?

Ja mialem jechac do berlina po 530 z 2001, z dobrym wposazeniem za 12 500 euro, do miala bys ksiazka serwisowa, ogolnie cud miod. Dzien przed wyjazdem zarzadalem zdjec ksiazki, okazalo sie ze ostatni przeglad jest przy przebiegu 40 000 i z 2003 roku :)

Tylko to bylo 12 500 euro. Co prawda to moze byc przed liftingiem wersja ta o ktorej piszesz, ale za 6.000 euro to nie wiem czy benzyne kupisz :?

Co prawda auto ma 440 000 km ale jak jest zadbane to mysle ze sie bardziej zaceni.

Powiem ci innaczej, mozna zrobic autem 400 000 km i auto bedzie naprawde w swietnym stanie i bedzie super chodzic.

Zauwaz ze ceny takowych na mobile itd zaczynaja sie od okolo ponad 7000 euro, ale ta strone wogle pomijasz, pierwsza strona co ci wyskoczy na wyszukiwarce to jest totalny szrot.... sam sobie odpowiedz czy niemiec jest dobry i robil prezent czy moze jednak nie ??

Opublikowano
Pamiętaj nic za darmo . Nie oczekuj okazji. E39 530d z 1999-2000 r przedliftem bogato wyposażone zadbane z przebiegiem do 200tyśkm warte jest 40-45tyśPLN , moim zdaniem

530d jest droga w utrzymaniu ,okresowe naprawy utrzymujace auto w stanie fabrycznym wpływają na jego wartość. Kupując taką okazję za 30tyśPLN spodziewaj się na dzień dobry wydateku od kilku do kilkunastu tyś

Nawet kilkanacie moze byc malo. Chwile pojezdzi cos mu bedzie sie wydawac nie tak, i moze byc czarna seria typu pompa wtryski, turno, skrzynia to i w kilkunastu tys sie nie zamknie.

Opublikowano
Jak najbardziej auto ma ciągac lawete z autem,najczesciej jest to e36,przejechane ma te kilometry ale skora w ładnum stanie a cena taka pewnie ze biore od tego Niemca duzo aut.Nie ukrywał przebiegu bo to akurat uczciwy pan,zreszta bardzo rzadko sie zdarzy zeby diesel z ego roku miał mniej przehulane,jesli ma to kosztuje x2 tej ceny.No wiec jak, da rade taki 530d z laweta?
Opublikowano
rade da spoko spoko - przy 440tys przebiegu ja bym zrobił gruntowny przegląd nie tylko zbiorniczków z płynami;) - może sie przydarzyć wszystko i nie żałował ewentualnych 2-4 tys na dzień dobry :)
(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
Kolego ostatnio kupiłem 530D 2002r za jedyne 57tys ale stan jest super polecam! Jesli zaś chcesz kupic cos tańszego napewno bedzie w gorszym stanie a co za tym idzie trzeba bedzie wyłozyc troche grosza w jakis remoncik Pozdrawiam :norty:
Opublikowano
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4171503

Czy na pierwszy rzut oka jest coś nie tak z tą e39?

Jak dla mnie to kolor tapicerki :) Ale to tylko moje zdanie. Natomiast z pewną taką dozą nieufonści podchodze do samochodów z takimi felgami i oponami. Tym nie jeździł dziadek na zakupy po kościele. Troche to podejrzane, a do diesla to trzeba miec ręke...

Błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie ubierają tego w słowa.
Opublikowano

moim zdaniem mozna za tą kwotę kupić 3.0d ale sprzed liftu,

wiadomo ze nie bedzie miała 100 tys przebiegu

ale jak ten silnik jest serwisowany to 500.000 to dla neigo pestka

jedynie osprzęt pada, no ale to się zainwestuje i służy kolejne lata,

grunt to kupić w cenie faktycznej do stanu żeby mieć kasę na naprawę,

najgorzej kupić za duze pieniądze lalkę i władować 10 tys a to nie problem przy tym silniku.

Opublikowano
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4171503

Czy na pierwszy rzut oka jest coś nie tak z tą e39?

typowy opis handlarza [zdjecia tez - w stacyjce 2 kluczyki:) - przywieziony odpisowany i na sprzedaz], mysle ze nieco wprowadzajacy w blad

np. "automat tip-tronic dożywotnio bezobsługowy" - nie prawda nalezy i warto wymienic olej i filtry:)

"Samochód 4 miesiące zarejestrowany w Polsce" trzeba by sie przyjzec tablicom przywozowym czy jest to mozliwe, jelsi tak to dlaczego jeszcze sie nie sprzedal skoro ewidentnie w tym celu przywieziony [kryterium zakupu handlarza = niska cena, aby cos jeszcze zarobic]

pozdrawiam,

darek

ps. trzeba zaczac od vin-u czy udostepni sprzedajacy i sprawdzic co jest w tej ksiazce i czy da sie to potwierdzic w aso:)

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269