Skocz do zawartości

ringi ccfl - zalozone- fotka jak wyszlo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Są rozne, Mi przyslali przymierzam i za male cos sie wydawaly...zadzwonilem do goscia i nei te mi wyslal, wyslal do do po lifcie;/
  • Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Są rozne, Mi przyslali przymierzam i za male cos sie wydawaly...zadzwonilem do goscia i nei te mi wyslal, wyslal do do po lifcie;/

kurde u mnie też wydają sie za małe a już są założone ;/ 3 razy pisałem ze wersja przed liftowa...;/

Opublikowano (edytowane)
Wydaje mi się że przed liftem są dwa rodzaje ringów do lamp soczewkowych i zwykłych gdzie faktycznie ring jest wiekszy niż w lampie soczewkowej przedliftowej Edytowane przez brokat_
brokat_
Opublikowano
Chciałbym odkopać temat.

http://img824.imageshack.us/img824/6977/dsc7149s.jpg

nie na temat ringów

ale co to są za lampy ?? bixenon ? bo wygląda jakby były 2 soczewki.........

Opublikowano
ale co to są za lampy ?? bixenon ? bo wygląda jakby były 2 soczewki.........

Tak, to jest biksenon, ale zmontowany z dwóch soczewek i tutaj rolę pozycyjnych pełnią ringi.

gdzie można dostać coś takiego? :mrgreen: wiem że takie lampy są seryjnie w serii 7, nowym X5 i X6...

Opublikowano
Lampy bixenon + ringi są po prostu prześliczne. Pewnie koszt instalacji (po bożemu) takich reflektorów w miejsce zwykłych żarów to ok. 2000-3000zł albo nawet więcej? Prześliczne są! Ringi jako światła do jazdy dziennej to po prostu pełny lans :8)
Opublikowano
tylko niestety trzeba sie liczyc z tym ze nie mozna na nich jezdzic chyba ze mandat wliczony jest w ten lans albo zabrany dowód :) i tak samo nie wiem czy jak lampa jest biksenon to czy ma takie same oznaczenia jak zwykly ksenon czy moze jakies jeszcze inne i wtedy jak sprawdzi sluzbista jakis ze lampa ma miec ksenon i h7 i tak bedzie wybite na lampie oznaczenie a beda dwa ksenony to tez sie czepi :)
szukam
Opublikowano

NA kloszu jest wybite D C/R (biksenon) więc w sumie nie ma problemu, tylko nie wiem czy z praktyki policja/diagnosta będzie się czepiał jak trafimy na "znawcę BMW" 8-)

Z tego co wiem, to takie lampy były montowane w e46 M3, tylko że ringów nie było, więc można się tym bronić, że mamy lampy przełożone :mrgreen:

http://www.theretrofitsource.com/images/retrofit_examples/M32.jpg

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=160388 <--- Meine BeeMWe.

Tylko BMW. Tylko Czarne.

M.S.

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A ja mam takie pytanie widzialem kiedys teledysk jakiegos polskiego hip-hopu i tam byla taka scena ze koles włącza ringi ale one nie zapalaja sie odrazu cale ,ale pokolei zamyka sie kolo , tak samo przy gaszeniu nie gasna odrazu tylko ida z powrotem , jest mozliwosc zrobienia takiego czegos??????????????
Opublikowano
Jak masz ringi diodowe i dla każdej diody wyprowadzony osobny przewód, to można zbudować układ, który ci stworzy taki efekt. A z tego co widziałem to na allegro są tylko diodowe złączone w jedną całość.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

w temacie fajnych efektów mogę dorzucic moje własne ringi smd które po przekręceniu kontaktu dawają stroboskopowy efek, zupełnie jakby to było specjalnie tak zrobione, choc wcale takich nie zamawiałem i nic nie było w opisie - ale nie narzekam, efekt fajny a po tygodniu od montażu bezproblemowo zaliczyłem przegląd, także chyba się nadają, za dnia jeżdże tylko na nich i pomimo częstych "mijanek" ze stróżami prawa nie mam żadnych niemiłych sytuacji - oby tak dalej, właśnie pracuję nad jakimś oporem do wspólnej pracy z xenonem bo faktycznie w nocy są baaardzo jasne, jak coś opracuję to podam dalej :)

http://www.youtube.com/watch?v=lpETYOcRl-s

Opublikowano
w temacie fajnych efektów mogę dorzucic moje własne ringi smd które po przekręceniu kontaktu dawają stroboskopowy efek, zupełnie jakby to było specjalnie tak zrobione, choc wcale takich nie zamawiałem i nic nie było w opisie - ale nie narzekam, efekt fajny a po tygodniu od montażu bezproblemowo zaliczyłem przegląd, także chyba się nadają, za dnia jeżdże tylko na nich i pomimo częstych "mijanek" ze stróżami prawa nie mam żadnych niemiłych sytuacji - oby tak dalej, właśnie pracuję nad jakimś oporem do wspólnej pracy z xenonem bo faktycznie w nocy są baaardzo jasne, jak coś opracuję to podam dalej :)

http://www.youtube.com/watch?v=lpETYOcRl-s

u mnie jak odpalam beemke tak samo mrygają ringi a mam CCFL :cool2:

Opublikowano
panowie pomozcie bo mam juz ringi zakupione tylko wydaje mi sie ze przez migacz (coupe po lifcie) nie beda pasowaly a nie chce na darmo rozszczelniac tych kloszy bo sa klejone a podono ciezko je otworzyc
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
hmm, a jakiej pomocy oczekujesz? przyjechac i rozkleic twoje lampy? :D może podałbyś dokładną średnicę zakupionego zestawu ringów - chociaż to... :cool2:
Opublikowano

Re: ringi ccfl - zalozone- fotka jak wyszlo

przez H_A_R_T » 03 Sie 2011 18:19

hmm, a jakiej pomocy oczekujesz? przyjechac i rozkleic twoje lampy? może podałbyś dokładną średnicę zakupionego zestawu ringów - chociaż to...

ringi mam pełne średnica 10cm a chodzi mi o pomoc taka jak jakies zdjecia lub filmik jak to poskładać i jak to wygląda w e46 coupe po lifcie

Opublikowano
hmm, a jakiej pomocy oczekujesz? przyjechac i rozkleic twoje lampy? :D może podałbyś dokładną średnicę zakupionego zestawu ringów - chociaż to... :cool2:

ringi mam pełne średnica 10cm a chodzi mi o pomoc taka jak jakies zdjecia lub filmik jak to poskładać i jak to wygląda w e46 coupe po lifcie

• 3 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...