Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich posiadaczy cudownej marki :)

Już od jakiegoś czasu pewien cwaniaczek zakupił sobie VW Golfa IV 1.9 TDi ok 140KM! I ciągle mówi że moje BMW nie ma z nim szans... Zaczyna mi działać na nerwy (choć dbam o swoja czarnulkę) chyba wyzwę go na pojedynek!

Panowie kto wg Was wygra?

Ten nieszczęsny Golfina czy moje E36 320i 1994 Vanos (sedan) (lacki zimówki 15" 205x60) oczywiście na BENZYNIE (bez instalacji gazowej- nie będę jej truć :-D he he) Aha dodam jeszcze że mój silniczek jest na prawdę w świetnej kondycji i położyłem już parę coupe też E36 320i)

Dzięki za wypowiedzi :)

Pozdrawiam szerokości i przyczepności (szczególnie na zimę)

[/b]

Nie ważne gdzie ważne czym:) BMW- Będziesz Musiał Wyprzedzać :)
Opublikowano
chlopie wierze w ciebie,tym cwaniakom z vw trzeba utrzec nosa,nie zawiedz nas:) p..s tylko wszystko z rozsadkiem!
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
no dokladnie poczatek mozesz mulic ale ostatecznie zobaczysz go w lusterku :mrgreen:
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
Możesz mieć problem. Na światłach na pewno zostaniesz w tyle ale jak koledzy piszą na dłuższym dystansie masz szanse.
Opublikowano
jak jest ze zmiana programu to kicha . ale jak seria to od 4ooo obr bedziesz gora , bo on musi przelaczyc na wyrzszy . sprobuj ale tak jak inni mowia mysl nich moc bedzie z toba nie przejdz na strone zla (VW) jak cie pokona .
Opublikowano

powiem tak msśe że cię wyora jak dzieciaka, napewno z pierwszych biegów.

miałem vw golfa III GTI 8V z gazem i blosem, i na przyśpieszenie do 100 to robiłem bmki z taki motorem jak twój.

Nawet katalogowo są podobne czasy,

podejżewam że była 110 w serji po modzie na tą moc co piszesz szedł na ok 8,5 do 100.

Wiec do 100 zapmnij że go wyprzedzisz puźniej przypuszczam żę go faktycznie zobaczysz w lusterku ale na 400m ogólnie to ciekawy pojedynek.

Opublikowano

proponuje zrób mu tak kup piankę do montażu okien o wwal mu całą do wydechu i niech chłopak sobie tym pojeździ :)

a na poważnie to raczej marne szanse żebyś go dorwał na 100 jest lekki i ma moc ale dalej jest twój może frajerek niech się zmierzy z E46 z 2L d tym 150KM bo to raczej jego epoka a nie do e36

Opublikowano (edytowane)

szczeze mowiac wysik na 100 to kupa bez urazy oczywiscie....

Ja mowie ze go wyuchasz...te golfiki4 to kicha, na zakretach te auta wymiekaja....

potnij sie znim na jakims konkretnym kawalku a nie na prostej...

:twisted2: :twisted2: :twisted2: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ale z drugiej strony patrzec jak mialem golfa 1 GTI 110km to nie bylo bata na mnie.. :8)

Edytowane przez zaba84
Opublikowano

piotrek1

2.5 tak,ale 2.0 może być ciężko.Ja bym gościa olał - śmieje się z takich chłopców Laughing

dosłownie popieram niech go korci będziesz miał satysfakcje i fajnie się z frajera pośmiać niech tak dalej sie ściga to na jakiejś topoli się owinie

Opublikowano

Ja mialem okazje sprawdzic sie z kolega ktory ma audi a3 (z poczatku produkcji) z silnikiem 1,9 TDI 130 KM no i niestety musze przyznac, ze uratowalo mnie to ze "silowalismy" sie na autostradzie bo do 50-60 km/h on ogladal mnie w lusterku a dopiero w okolicach 120-130 udalo mi sie go wyprzedzic. Sprawdzalismy to kilka razy. Benzyna ma taka przewage ze na 3 i 4 biedu mozna jechac i jechac a diesel musi zmienic biegi no i my (benzynka) mamy duzo wyzsza predkosc max. Moge powiedziec ze np. na 3 bigu z takie samej predkosci dodajac gaz na max. ja mu odchodze.

Ale realnie patrzac od 0 do +- 100 km/h masz marne sznase.

Opublikowano
kdpiast

PostWysłany: Pon Gru 17, 2007 7:28 pm Temat postu:

proponuje zrób mu tak kup piankę do montażu okien o wwal mu całą do wydechu i niech chłopak sobie tym pojeździ Smile

a na poważnie to raczej marne szanse żebyś go dorwał na 100 jest lekki i ma moc ale dalej jest twój może frajerek niech się zmierzy z E46 z 2L d tym 150KM bo to raczej jego epoka a nie do e36

Jezdzilem przez jakis casz Golf-em V 2.0 TDI - teraz BMW 320d E46 . ten drugi o wiele lepszy i szybszy i to co napisal kdpiast podzielam. :|

Opublikowano

ile dokladnie ma golf koni? Jezeli ma 110,130 to nie powinienes miec problemow. Jezeli jest to 110 zrobiona na 140 to mozesz miec duuuuze problemy jak nie male baty. Jezeli to jest wersja 150 konna z oznaczeniem silnika ARL to nie masz szans...nie biore pod uwage modyfikacji 130 i 150 bo to sprawa oczywista

Zycze powodzenia w wyscigu!! i czekamy na wynik!!

pozdrawiam

Opublikowano

na 400m watpie zebys go odsadził bo nie dosc ze ten golf ma 140kucy to jeszcze duuzo wiekszy moment obrotowy i to go bedzie od ciebie odwalac i to konkretnie!!! ale mozesz zobaczyc czy dasz rade tylko pamietaj przegrac bmw to jest wielki wstyd szczegolnie z jakims burakiem z audi czy vw!!!! takze albo dobrze sie do tego przygotuj albo nie stawaj z nim i go wysmiej i powiedz ze z wiesniakami sie nie ścigasz:):) albo jak masz mozliwosc to pozycz od kogos kto ma chipa w takim bmw jak ty i włóż do swojego na ten wyscig nic nie mówiac nikomu i wtedy to powinienes dac rade!

Tak na marginesie do mojego is-a tez sie ostro sadzi taki frajer z audi a4 1.9tdi z chipem i ma tam tez cos koło 140KM takze ja mimo ze moge miec wiecej koni nie startuje i go olewam bo by mnie to audi momentem obrotowym zjadło! ale jak założe chipa to mu pokaze co znaczaja moje 3 litery! bedzie miał czas na odcinku 400,5m sobie dokładnie przeczytac z tylnej klapy!:D:):):)

POZDRO!

Opublikowano

a ja wiem jedno , nie ma sensu gadac golf cię weźmie albo Ty weźmiesz golfa bo to co podawane jest to tylko teoria samej mocy i momentu bez uwzgledniania umiejętnosci kierowców

ja wyznaje zasadę : nie gadaj tylko jedź

:twisted:

Opublikowano
tylko pamietaj przegrac bmw to jest wielki wstyd szczegolnie z jakims burakiem z audi czy vw!!!!

O la Boga wielki wstyd. Miło by Ci było jak ktoś z Audi czy VW tak samo by Cię nazwał :?:

BMW to nie cuda na kołach tylko narmalne wozy tak jak Audi czy VW tylko że My je lubimy a inni nie.

Niech się ustawią na kreskę i sprawdą tylko z rozwagą :hand: Nawet jak 320 przegra to chociaż będzie wiadomo.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
wr75010

PostWysłany: Pon Gru 17, 2007 8:16 pm Temat postu:

tylko pamietaj przegrac bmw to jest wielki wstyd szczegolnie z jakims burakiem z audi czy vw!!!!

O la Boga wielki wstyd. Miło by Ci było jak ktoś z Audi czy VW tak samo by Cię nazwał Question

BMW to nie cuda na kołach tylko narmalne wozy tak jak Audi czy VW tylko że My je lubimy a inni nie.

Niech się ustawią na kreskę i sprawdą tylko z rozwagą Nawet jak 320 przegra to chociaż będzie wiadomo.

wypowiedź niezbyt zgodna z duchem tego forum.

Powinnieś zamienić swoje auto, a tak na marginesie miałem napisać że najgorszą rzeczą byłoby gdyby czytali to właściciele innych samochodów nie wspominającjuż właściciela Golfa IV...

:nienie:

Opublikowano
ten gosc z golfa kojarzy mi sie z przyslowiem :"najslabsze psy najglosniej szczekaja",najlepiej go olej i niech sie podnieca przypuszczeniami.sam widzisz jacy potrafia byc posiadacze vw
Opublikowano

A jak ktoś by sie chciał ścigać jakimś super Ferrari np z 316 to też byśmy pisali że BMW wygra bo to jest zgodne z duchem forum :?:

I nie piszmy proszę że właściciele Golfów czy innych są tacy i tacy bo właściciele BMW też potrafią pokazać się z nienajlepszej strony.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

A jak ktoś by sie chciał ścigać jakimś super Ferrari np z 316 to też byśmy pisali że BMW wygra bo to jest zgodne z duchem forum :?:

I nie piszmy proszę że właściciele Golfów czy innych są tacy i tacy bo właściciele BMW też potrafią pokazać się z nienajlepszej strony.

:cool2:
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.