Skocz do zawartości

Ramy cenowe i spalanie (2.5TDS)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak w temacie w jakich ramach można dostać taką ślocznotkę? Jak wygląda spalanie w 2.5 TDS ? Czy warto kupić ten model ?

Pozdrawiam

Opublikowano

Ale napisałes RAMY cenowe :wink:

Pytasz o ceny( do wrakow po rarytaski od 1996 po lata 2003)- mozesz wejsc na Allegro lub gratke.pl i sam sie dowiesz :dance:

co do TDS- niewielkie zaniedbania tego silnika powoduja ogromne spustoszenie mechaniczne w calym motorze- duzo ludzi ma klopoty z nimi-jednak z czego wynikaja musisz poczytac sam ( wpisz w SZUKAJ tds i ci pokaze posty )

Poczytaj forum dowiesz sie wiecej.

Opublikowano
Ale napisałes RAMY cenowe :wink:

Pytasz o ceny( do wrakow po rarytaski od 1996 po lata 2003)- mozesz wejsc na Allegro lub gratke.pl i sam sie dowiesz :dance:

co do TDS- niewielkie zaniedbania tego silnika powoduja ogromne spustoszenie mechaniczne w calym motorze- duzo ludzi ma klopoty z nimi-jednak z czego wynikaja musisz poczytac sam ( wpisz w SZUKAJ tds i ci pokaze posty )

Poczytaj forum dowiesz sie wiecej.

Tutaj sie z Toba nie moge zgodzic.

Znam z zycia (znajomy mial) TDS-a i dziwie sie ze autko JESZCZE JEZDZILO. Bez oleju na padnietej pompie wtryskowej..... naprawde nie mam pojecia jak ten samochod jeszcze mial sile jechac. A jednak smigal.. i smiga do tej pory. ;-)

TDS duzo potrafi wybaczyc..... niestety do czasu.

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano

Betki tego modelu z 1996 to wraki ? Nie mam kosmicznych pieniędzy dlatego raczej wybrałbym starsze modele 1996-1998 załóżmy. Co do TDS to jakoś nie mogę znaleźć .. jesli mógłbyś dać mi linki byłbym wdzięczny. Ja wziąłbym TDS-a ze względu na ekonomiczność bo słyszałem że nie spala za dużo jak na tak luksusowy i cięzki samochód.

Pozdrawiam

Opublikowano

musisz wiedziec, ze znalesc BMW w stanie ktory cie zadowoli moze potrwac-czesto ludzie klamia w tych ogloszeniach jak z nut.

Znalezienie czegos "fajnego" z lat 96/97 tez nie jest jakims wyczynem jak tyrafic w totka :wink: trzeba szukac i ogladac.Myslec i rozwazac.

Ja mam 3 jke i wiem ze koszty czesci zamiennych sa duzo tansze od 5 tki-zmerzam do tego zebys wziol pod uwage wszystkie aspekty.

Opublikowano

po miescie "dychę" zeźre, na trasie jest lepiej 6,5-8,5 ( w zalezności od stylu jazdy) -jak na swoja mase to można powiedziec ze jest to w miare ekonomiczny samochód, jednak ogólnie to taka sobie ekonomiczność

no i jak kolega wyżej napisał koszty utrzymania e39 sa o wiele wyższe niż e36....

Opublikowano
sebos nie wprowadzaj gościa w błąd w mieście pali od 12do 16l/100 a na trasie 7,5 do 9,6 w zależności od stylu jazdy a 7,5 pali przy prędkości 170km/h na autostradzie
Opublikowano

nie no stary, nie słyszałem jeszcze nigdy zeby komuś spalił w mieście 16, 12 to i owszem może wciągnąć

a spalanie rzedu 6.5-7 na trasie jest osiagalne, chociaz przyznam że wymaga anielskiej cierpliwości i emeryckiej jazdy - czyli w sumie radość z jazdy żadna jak objeżdżaja cie tikusie i cieniasy... :D

Opublikowano
sebos nie wprowadzaj gościa w błąd w mieście pali od 12do 16l/100 a na trasie 7,5 do 9,6 w zależności od stylu jazdy a 7,5 pali przy prędkości 170km/h na autostradzie

Ja latajac z przyczepa po mieście nie przekroczyłem 12,5 a nie załowałem.Normalnie trasa to 7-7,5 miasto 10,5.Spalanie 16 w miescie to porazka prawie jak Star :duh:

Opublikowano

Ja latajac z przyczepa po mieście nie przekroczyłem 12,5 a nie załowałem.Normalnie trasa to 7-7,5 miasto 10,5.Spalanie 16 w miescie to porazka prawie jak Star :duh:

Opublikowano
trzeba liczyć 8/100 jak nic... jak nie był nigdy przegrzany (a kto to sprawdzi na 100%??!!) to będzie sie taczał i taczał...
Opublikowano
Dzięki za odpowiedzi. Chciałem jeszcze zapytać czy do 20 tys dostanę w miare dobry model z 1996 , 1997 r. Jak sądzicie ?

za 20 tysi e39??? odpuść sobie

Opublikowano

To ja mam 97r 2,5tds Autom.Touring wszystko zarobione, 4tarcz+komplet,amor przód,zawieszenie przód, + koła na ulu ,została mi poduszka belki tył.Aż szkoda mam program zmieniony o parę koni mniej pali i lepiej jeżdzi. :mad2: a ja muszę znów kupić wana i się męczyć

http://img123.imageshack.us/img123/5079/12052007464vxxvgjfjzu6.jpg

To nie miejsce na toale :modlitwa:

Opublikowano
wczoraj z ciekawości zrobiłem test spalania na odcinku od 30 km wyzerowałem kompa i na drodze lokalnej bez żadnego wyprzedzania i przyspieszania przy męczącej, wolnej jeździe, muskanie gazu spalanie wyszło 6l/100- ale tak sie nie da jeździć na dłuższą metę (przy ogr. do 60 - 50 przy ogr do 90 - 80)
Opublikowano

Witam, u mnie w e39 525tds automat tournig 97r spalanie wygląda następująco:

- po mieście w zależności od jazy 11.5 do 15.2 :shock: (tak pokazuje komp), w jeździe przy niewielkich korkach 13l to u mnie standard

- w trasie 6.2 do 7l przy 140km/h i do 8.5l przy 180km/h

tak na marginesie to silnik pracuje bardzo głośno i może to ma coś z tym wspólnego, pozdr.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
za 20 tysi moze kupisz 96 rok, albo młodszy z ubogim wyposazeniem, ja mam tds 98 rok z pelna opcja i bardzo zadbany, na pewno nie oddalbym go nawet za 26 tysi. a spalanie... miasto 10-11, trasa ok 8-9.
Opublikowano
ja za 1996 z ksiazka serwisowa i orginalnym 260 tyr km i wymieniona sekcja cisnienia na pompie i nowe zawieszenie i felgi 17 z dwoma kompletami opon sprzedalem za 19 100zl. batdzo mi szoda bylo bo stan bardzo dobry. a teraz mam 318 cabrio z 1996 ktore sprzedam niedlugo bo rodzina sie powieksza. nastepnr bmw to znow e39 ale w kombi i benzynce
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH 0 504 256 487
Opublikowano

mi spalanie w wawie w największych korkach dochodziło do 11 e39 touring automat, więcej nie było, 15-16 to już na pewno musi być coś nie tak, na trasie to ok 7-8 ogólnie e39 to świetny samochód, a na tdsa narzekają ci którzy mają zajeżdżone szroty...

co do kupowania to można i za 17 jak i za 25 tysi, a dlaczego to chyba wiadomo, z jakiejś przyczyny jest różnica cenowa między takimi samymy modelami z tym samym silnikiem i podobnym wyposażeniem...

Opublikowano
Witam. czy sprawdzaliście na ile wskazania spalania przez komputer są miarodajne, ja sprawdzałem u siebie kilkakrotnie i komp zawsze zaniżał w granicy 1,2 – 1,6 litra na 100 km