Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W jakiej cenie w dniu dzisiejszym instalacja sekwencyjna do R6-stek 3,0i lub 3,5i

miasta w jakich mogę zakładać to(z większych oczywiście): Zielona Góra, Poznań, Wrocław

i czy jest sens? będzie to hulać

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano

Ostrożnie z tymi za 2200 . Nie ma nic za darmo. Nie mówię że tylko najdroższe są najlepsze, ale te zupełnie tanie muszą mieć gdzieś jakiś kruczek ( na czymś trzeba oszczędzić )

Trzeba czytać opinie użytkowników i nie ufać ślepo monterom instalacji gazowych. Postaw na jakość !!!

BMW... and nothing else matters
Opublikowano

wedlug moich informacji sekwencja na dobrym poziomie do 6 garowcow rozpoczyna sie od okolo 4200PLN

Ja mam u siebie instalacje za ponad 6000 kupiona 2 lata temu

nie ja ja zakladalem a poprzedni wlasciciel

przejechalem troch na Pb potem na LPG i nie widze roznicy

a tylko oszczednosci w portwelu

wiec jesli chcesz miec przyjemnosc z poruszania sie swoja bawarka zainwestuj w nia troszke

Opublikowano
wedlug moich informacji sekwencja na dobrym poziomie do 6 garowcow rozpoczyna sie od okolo 4200PLN

Skąd takie informacje :duh: :?:

Uważasz, że tylko holenderski PRINS na japońskich keihin'ach, które wysiądą szybciej niż rail'e nadaje się do tych silników? Masz jakieś argumenty na poparcie tej tezy ?

peace & love
Opublikowano

tak swoja M50 :)

w tej chwili mam przejechane ponad 40k na gazie nic jeszcze nie siadlo :)

wiec poparcie jakies jest

oczywiscie instalacja montowana w ASO we Wrosławiu :)

Opublikowano
To żaden argument na potwierdzenie tezy, że należy zainstalować gaz za 4200zł. Oczywiście każdy sam wydaje swoje pieniądze ale ja nie widzę sensu w płaceniu dwukrotnie wyższej sumy za instalację, którą zakładamy przecież dla oszczędości. Od samej instalacji (wszystkie mają jakieś wady) ważniejszy jest montaż i zniwelowanie tych wad.
peace & love
Opublikowano

ja polecam staga 300 , wtryski np valtek , reduktor np km gold ...

co do keihinów - przy tak duzych silnikach i tak dlugich czasach wtryku nie ma zadnej roznicy - poza cena i wytrzymalocia - keihiny nie sa zbyt wytrzymale i np jak padnie jedna cewka trzeba wymienica cala listwe bo wszystko jest zespolone ... a np w valtekach - wszystko jest rozbieralne , mozna wszystko dokupic osobno .

problemem w silniku m30 jest to ze z tego co pamietam to ma wtrysk 2-grupowy - wiec za oszczedny ten gas nie bedzie , a i ustawienie moze sprawic klopot niedoswiadczonemu gazownikowi.

Opublikowano

A wiecie ile kosztuje cała instalacja do R6 1200-1400zł(wszystkie elementy)oczywiście bez montarzu jeżeli ma się odpowiednich znajomych idzie mieć dobrą instalkę poniżej 2tys. Miałem u siebie tak zrobić ale autko chodzi dobrze na tym co mam.

Gaziaże ceny ustalają jak widzą czym się przyjedzie.

Opublikowano

kumpel ma wsadzoną od 3 lat instalację sequenta własnie z keihnami i natrzaskał ok. 200 tyś km, a auto ma prawie 400 tyś i śmiga

fakt ze instalka wtedy była piekielnie droga, ale w zasadzie zero awaryjności, leży to na silniku 3.0 v8 w e34 z tego co pamiętam.

co nei znaczy ze inne instalki też nei śmigają

racja jest taka że zależy kto to kładzie...

Opublikowano
kumpel ma wsadzoną od 3 lat instalację sequenta własnie z keihnami i natrzaskał ok. 200 tyś km, a auto ma prawie 400 tyś i śmiga

fakt ze instalka wtedy była piekielnie droga, ale w zasadzie zero awaryjności, leży to na silniku 3.0 v8 w e34 z tego co pamiętam.

3 lata temu każda sekwencja była dobra... a czy lepsze były niż teraz? Czy może nie jest tak że te nowe tanie wtryskiwacze są do d...?

Pozdrawiam

Opublikowano

3 lata temu każda sekwencja była dobra... a czy lepsze były niż teraz? Czy może nie jest tak że te nowe tanie wtryskiwacze są do d...?

Pozdrawiam

ja miałem sequenta56 na wtryskiwaczach BRC, sam na tym zrobiłem 30 tyś + mój znajmomy któremu to auto sprzedałem kolejne 40 tyś i nie słyszę zeby coś marudził, smiga dalej... a do gazowników chyba tylko na wymiane filtrów jedzie...

choć przyznam ze zaraz na poczatku użytkowania, tak po tygodniu, padł jeden wtryskiwacz, ale podjechałem szybka wymiana na nowy i po sprawie,,,

mozliwe ze był wadliwy od poczatku,

słyszałem że BRC teraz poprawiła swoje wtryskiwacze i są bardziej niezawodne,

puki co instalacji nie wkładam, ale mam zamiar kupić w końcu BMW w benzynie e39 2.5 lub 3.0i po lifcie, bo wszystkie do tej pory to były klekoty...

Opublikowano
A wiecie ile kosztuje cała instalacja do R6 1200-1400zł(wszystkie elementy)oczywiście bez montarzu jeżeli ma się odpowiednich znajomych idzie mieć dobrą instalkę poniżej 2tys. Miałem u siebie tak zrobić ale autko chodzi dobrze na tym co mam.

Co ty pierdzielisz człowieku :duh:

a gdzie cena zbiornika, wielozaworu, miedzi, przewodów wodnych, trójników itd.

Nie rób ludziom wody z mózgu-NIECH WSZYSCY ZACZNA MONTOWAć ZA 200Zł :nienie:

Opublikowano

No i dodajmy do tego jakiś papier na montaż, nawet jak się samemu zamontuje to chyba trzeba coś skombinować... i wbicie w dowód... koszty formalnie to kilkaset pln.

Do do zbiornika taki w miejsce koła zapasowego... jakieś 700 - 800 pln.

Pozdrawiam

Opublikowano

No i dodajmy do tego jakiś papier na montaż, nawet jak się samemu zamontuje to chyba trzeba coś skombinować... i wbicie w dowód... koszty formalnie to kilkaset pln.

Do do zbiornika taki w miejsce koła zapasowego... jakieś 700 - 800 pln.

Pozdrawiam

Właśnie o to Mi chodzi-warsztat który mało kasuje za montaż po pewnym czasie schodzi na psy bo nadrabia ilością co pogarsza Jakość-zaczynają się problemy i reklamacje (co widać na tym i innych FORACH) a nie doinwestowany warsztat nie ma odpowiedniego sprzętu do diagnostyki i bardzo niechętnie wyciąga kasę z kieszeni jak coś spartoli :!:

Jakoś nie widziałem jeszcze, żadnego wątku narzekającego klienta po montażu w Moim warsztacie

:mrgreen:

Tyle, że kogoś dziwi Jak mówię, że auto musi zostawić na dwa dni żeby wszystko poprawnie zamontować, przemyśleć rozmieszczenie elementów, czy wreszcie porządnie wyregulować-zazwyczaj jest to minimum 30 kilometrów jazdy i testowania w przypadku wtrysku a potem robimy jedynie serwisy :cool2: