Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 320
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Oto i kierownica, poduszka również pomalowana, żeby kolor się nie różnił. Kolor dobierałem sam metodą prób i błędów. Wiem że koło kierownicy różni się od reszty kolumny kierowniczej, ale w oryginale też się różnił i był dopasowany do górnej części deski rozdzielczej, więc zrobiłem tak samo.Foty robiłem przed chwilą (ciemno jak cholera)z lampą błyskową i nie oddają do końca oryginału, ale w świetle dziennym kiera i poducha super pasuje kolorystycznie do góry deski rozdzielczej i będąc na kontoli w ASO nik się nie poznał, że to było malowane, a wręcz przeciwnie dziwili się że po takim przebiegu kierownica w tak dobrym stanie :mrgreen: Na drugiej fotce jak dobrze się przyjżycie to widać drobną niedorubę, to moja wina bo jak malowałem to była już szarówka i tak jakoś niedopatrzyłem, ale praktycznie tego nie widać bo jest od wewnętrznej strony kierownicy.

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img219.imageshack.us/img219/3693/fotele024bk7.jpg

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img219.imageshack.us/img219/1513/fotele025mw4.jpg

Opublikowano
Najlepiej skleić, jak możesz to wrzuć fotę tego rozdarcia a powiem Ci jak to dobrze naprawić, bo po tych fotelach od Saba to doszedłem chyba do perfekcji-nie chwaląc się oczywiście
Opublikowano
ten temat jest wspanialy, administrator moglby przeniesc go z 7 w miesce gotowych recept :clap: aby uzytkownicy 3 i 5 z tego korzystali. A jutro pedze do sklepu zanim sie zapasy skoncza. :dance:
Opublikowano
Oto i kierownica, poduszka również pomalowa...

Piotr e38 odtluszczales najpierw kierownice itd?

zastanawiam sie nad nalozeniem tego cuda wlasnie na dzwignie zmiany biegow w moim automacie bo jest juz lekko powycierany miejscami, no i moze odswierze kierownice.

Opublikowano
Tak odtłuścić musisz wszystko co chcesz pokryć farbką, nie wiem jak to cudeńko trzyma się na tworzywach sztucznych, na naturalnej skórze przywiera super i trzyma się mocno, jedyne tworzywo sztuczne jakie tym pomalowałem to poduszka w mojej Toyotce i trzyma się ok jak widać a przebieg już ponad 10 tys km od malowania także jakby miało zejść to już by zeszło, a póki co nic na to nie wskazuje aby miało zamiar i kierownica wygląda tak jak po malowaniu nic się nie wytarło.
Opublikowano
:cry2: :cry2: pojechalem na plac grzybowy no i lipa:/ wszystkie szarosci wysprzedane - renoskor, a babka smiala sie ze mlodzi chlopacy przyjechali i w 2 tygodnie wszystko zabrali na malowanie w autach...
Opublikowano

Witam,

piotr e38 efekty Twojej pracy są niesamowite! Brawo!

Zastanawiam się czy uda mi się tak dobrać kolor żeby odnowić przednie fotele (bo tył mam w idealnym stanie). Fotki:

http://www.polit.com.pl/misc/bmw/wnetrze1.jpg

%5B480%3A480%5Dhttp%3A//www.polit.com.pl/misc/bmw/wnetrze2.jpg

Jak myślicie - próbować je czyścić czy lakierować?

Profesjonalne studio kosmetyki samochodowej

http://www.snblodz.com.pl

Opublikowano

piotr e38-no to ja mam jeszcze pytanie.

1 krok to dotłuścic-tak?

2 krok nałozyć farbke-tak? :D

3 po wyschnieciu zabezpieczyc to tym produktem z castoramy i mleczkiem(a czy mleczko moze to byc np wosk przsczeli z SHELL-a?)i juz gotowe?

czy trzeba cos jeszcze robic?bo juz od czytania wszystkich postów zgłupiałem :lol:

i jeszcze jedno :norty: ten farbuś na placu grzybowskim w ktorym miejscu sie znajduje bo chciałem tam podjechć :mrgreen:

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano

zaczolem malowac tym renoskorem kremowym (mailem skore jasna szara)

i narazie nie jest zadobrze

nalozyem 2 warstwe i wyglada to zle jakby bylo tandetnie pomalowane sa straszne przeswity i nie rownosci koloru (czy cos zle robie?) moze zacienkie warstwy farby?

Opublikowano
kurcze....i ja tez sie teog własnie boje ze sam to źle zrobie i zepsuje swoja ładna skorke.ma tylko z tyłu jak by mi ktoś przejechał zapalnikczka i taki sapek po "kamienu" z niej został.ale zaryzykuje tylko piotr udziel odpowiedzi na mój poprzedni post

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano
piotr e38-no to ja mam jeszcze pytanie.

1 krok to dotłuścic-tak?

2 krok nałozyć farbke-tak? :D

3 po wyschnieciu zabezpieczyc to tym produktem z castoramy i mleczkiem(a czy mleczko moze to byc np wosk przsczeli z SHELL-a?)i juz gotowe?

czy trzeba cos jeszcze robic?bo juz od czytania wszystkich postów zgłupiałem :lol:

i jeszcze jedno :norty: ten farbuś na placu grzybowskim w ktorym miejscu sie znajduje bo chciałem tam podjechć :mrgreen:

1. Nie dotłuścić tylko odtłuścić :D

2 ok

3 Najpierw mleczko potem impregnat w aerozolu z np.Castoramy, czy może być wosk-pewnie tak jak lubisz bardzo błyszczącą tapicerkę, bo jeśli wolisz żeby była w takim półmacie jak nówka w autach to jepiej lotion z ASO.

Nie pamiętam numeru, ale jest na jednokierunkowym odcinku w zatoczce z parkingiem i postojem taxi o ile dobrze pamiętam, wpisz w google to znajdziesz.

Opublikowano
zaczolem malowac tym renoskorem kremowym (mailem skore jasna szara)

i narazie nie jest zadobrze

nalozyem 2 warstwe i wyglada to zle jakby bylo tandetnie pomalowane sa straszne przeswity i nie rownosci koloru (czy cos zle robie?) moze zacienkie warstwy farby?

Czym malujesz? tzn jaką metodą i jakim kolorem bo z tego co pamiętam nie ma w ofercie koloru o nazwie kremowy.

Pisałem już wcześniej że zmianę koloru najlepiej robić pistoletem, jeśli robisz gąbką to kładiesz cienko pierwszą warstwę i zostawiasz do dobrego wyschnięcia tak ok 6-8 godzin, bo inaczej kładąc drugą pierwsza jeszcze dobrze nie wyschła i druga warstwa odrywa pierwszą i się pieprzy, są prześwity. Jak malujesz pistoletem to drugą można kłaś po ok 1 godzinie bo mechanicznie nie dotykasz powierzchni tylko natryskujesz.

Na priva wysyłam Ci nr telefonu jak chcesz pogadać to dzwoń może coś pomogę

Opublikowano
w 1 punkcie oczywiście literówka :D a mniej wiecej ile ten preparat w ASO?

Nie pamiętam, ale cena nie powalała na kolana jakąś koszmarną kwotą, a i produkt pewnej jakości. Napewno w markecie kupoisz coś taniej, ale jak już to weż jakiś produkt STARWAXA lub innego znanego producenta, którego nie będziesz bał się użyć i będzie cokolwiek pożyteczny, bo chyba o to chodzi

Opublikowano

dzieki ja malowalem gabka 1 warstwa co 1,5 godziny i juz sa 4 warsty i jest beznadziejnie

zostawie 6 godzin, teraz juz wiemc o robilem zle :)

Opublikowano

94zł... ale podobno opakowanie jest spore i starcza na dłuugo

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano

94zł... ale podobno opakowanie jest spore i starcza na dłuugo

Zgadza się starcza na conajmniej pięć konserwacji całego wnętrza i w zestawie są trzy gąbeczki i zestaw ściereczek.

Opublikowano
dzieki ja malowalem gabka 1 warstwa co 1,5 godziny i juz sa 4 warsty i jest beznadziejnie

zostawie 6 godzin, teraz juz wiemc o robilem zle :)

Bierz NITRO i wycieraj te warstwy do zera bo do zmiany koloru potrzebujesz trzech warstw a trzy + cztery to stanowczo zagrubo i nie wiadomo czy nie będzie schodzić albo co?

Jak zetrzesz pomaluj raz i zostaw na 6-8 godzin, potem drugi raz i zostawiasz na 8-10 godzin, na konieć trzecia warstwa i zostawiasz do pełnego wyschnięcia, im dłużej tym lepiej ale ok 24 godzin wystarcza.

Z której części W-wy jesteś

Opublikowano
Bmwkolo jesli slabo odtlusciles to farba nie bedzie przylegac!