Skocz do zawartości

Ukradły mnie ałto... , czyli jak rozczarować Pana złodzieja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie taki ogolny temacik - jakie sa najskuteczniejsze i sprawdzone sposoby na złodzieja waszym zdaniem. Kolega w swojej "czarnej szczale" e36 kompakcik ma taka samoróbe uspawaną z kwasowki, taką blokade na pedały - chciały skubańce mu skrobnąć autko spod marketu ponoć wszystko obeszły alarmy odcinki i inne cuda a tego spiłować nie mogły podjarałem sie troche i tez kombinuje tylko teraz w okolicy nikt nie podejmuje sie tego spawac bo to trza w osłonie argonu jak ktoś zna jakis porzadny zakladzik w okolicach wawy to prosze o namiar pozdro
Opublikowano
gdzieś ostatnio słyszałem że najlepszy sposób na złodzieja to AUTOCASCO a poważnie to jak chcą brykę dzibnąć to i tak to zrobią uważam że niema 100% sposobu aby auto zabezpieczyć przed kradzieżą-to jest moje zdanie nie musisz się ze mną zgadzać
Opublikowano
Jak ktoś ma samochód 8,10,12 lat i starszy,to wiadomo,ze mogą go chcieć skubnąć amatorzy na przejażdżkę i temu ma właśnie służyć proste i skuteczne zabezpieczenie np.blokada na pedały.Sam mam taką zakładaną na sprzęgło i hamulec i zamykana na wkładkę gerdowską.Odziedziczyłem ją i niestety nie wiem gdzie takie robią.Mogę co najwyżej zrobić foto. :cool2:
Opublikowano

Autocasco jest dosc slabym zabezpieczeniem przed kradzieza, szczegolnie, jak przyjdzie do wyplaty i okaze sie, ze TU wyplaca np. 60% wartosci, od ktorej zaplacilo sie skladke, bo nie podoba im sie rysa na obudowie jednego z kluczykow :evil: .

Mysle, ze najlepszym zabezpieczeniem sa nietypowe rozwiazania - jakies wlasne odciecie na pompie paliwowej, nietypowa blokada na sterowanie skrzynia biegow, dobrze ukryty alarm i syrenka, a najlepiej kilka zabezpieczen na raz.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Wbrew pozorom, przy obecnych stawkach AC, jest to moim zdaniem srednio oplacalne. A co do wziecia na lawete - owszem, ukrasc mozna wszystko, ale dla 8-10 letniego samochodu raczej nikomu sie nie bedzie chcialo angazowac lawety.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Ostatnio widzialem dosc ciekawy patent, moze nieco klopotliwy i jest rzecza gustu, ale np. amatorom sportowych kierownic ktorzy nie maja poduszki mozna polecic. Zestaw z wyjmowana kierownica ktora montruje sie w pojezdzie... Bylo nie bylo wszystko mozna obejsc ale czy ktos widzial zlodzieja z kierownica w reku nim zdazyl ja ukrasc? :) Pozostaje mu tylko laweta...
Opublikowano
z AC dostajesz 60% minus składka przez ostatnie 2-3 lata to zostaje ze 30%...

To zależy od wariantu ubezpieczenia.

Pozdrawiam

Krzysiek

Opublikowano
wystarczy przekaźnik za 2,50zł (w hurtowni w sklepie koło 10zł) trochę kabli i trochę wolnego czasu i już mam odcięcie pompy paliwowej z magicznego pstryczka elektryczka :D
zdjęcia mojej beemy ---->nowe foty !!!http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=61477
Opublikowano

Odcięcie pompy w dieslu to lipa bo po "świeżym" wyłączeniu silnika gwarantuje ze bez pompy ropa zostanie i tak pociągnięta. Testowałem. Po odpaleniu nokaut pompy i tak pozwoli odjechac samochodem.

Co do AC to juz 2 razyw życiu przetestowałem - 8 lat temu jak skasowałem brykę nie ze swojej winy ale sprawca sie wykręcał i kolegium wtedy nie orzekło o winie PZU bez najmniejszych zastrzeżeń!

4 miechy temu jak mi samochód ukradli spod domu Allianz bez zastrzeżeń najmniejszych. Zgłosióloem ma policje policja przesłąął do umorzenia do prokuratury. W tym czasie pacjent z Allianz podjechał do pracy i spisał co trzeba. Umowę zrzeczenia podpisałem (dostarczone pocztą) i kasa po 2 tygodniach co do złotóweczki na koncie.

Boję sie policzyć ile byłbym w plecy przez 8 lat po tych przejściach bez AC.

Dodam tylko ze mam 60 % zniżek (po ostatnim zonku 50%).

Co to samoróbek- jak najbardziej tak!!!! Nikt nie bedzie na uparciucha jakieś auto szarpać jak ma obok inne niezabezpieczone !

Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano
Ostatnio widzialem dosc ciekawy patent, moze nieco klopotliwy i jest rzecza gustu, ale np. amatorom sportowych kierownic ktorzy nie maja poduszki mozna polecic. Zestaw z wyjmowana kierownica ktora montruje sie w pojezdzie... Bylo nie bylo wszystko mozna obejsc ale czy ktos widzial zlodzieja z kierownica w reku nim zdazyl ja ukrasc? :) Pozostaje mu tylko laweta...

To chyba najbardziej skuteczny sposób,dobry patent.a swoją drogą jak fajera byłaby sciągana,to można też jak w dawnych czasach,użyć jej od razu do odpalenia auta :D

Opublikowano
popieram wersję że najlepiej jakieś dobre odcięcie zapłonu w ciekawym miesjcu żeby złodziej nie mógł znaleźć do tego blokada na skrzynię albo kierde niby nic a klika sekund więcej dla złodzieja
Nie ma to jak 760I 445 koni Rulez:)