Skocz do zawartości

Tylna kanapa - czy sa rozkładane??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym sie dowiedzieć czy e39 sedan występuje z tylnumi siedzeniami rozkładanymi (dzielone/niedzielone). Z góry bardzo dziękuję za informację.

Opublikowano
No to ja mam chyba pecha.Tyle E39 już widziałem i tylko jedna miała taką opcję. Zresztą w mojej siedzeń też nie da się złożyć, a szkoda.pozdrawiam
Opublikowano
a ja zaś byłem zdziwiony pytaniami na ten temat bo jeszcze nie spotkałem e39 z kanapą nie składaną , widziałem jedynie na allegro jasne skóry z całą kanapą
Opublikowano
Pytanie stąd, iż obecnie użytkuje e30 kanapa sie nie rozkłada, kolega ma e46 i rękaw tylko a na allegro widziałem e39 z nierozkładaną kanapą. Wobec powyższych faktów nabrałem podejżeń, że jeżeli chodzi o sedany w BMW to są to kanapy nierozkładane. Mam na oku e39 520 98 :shock:
Opublikowano
Są e39 z dzielonymi tylnymi kanapami (ostatnio małem okazje taką jechać i miała skórzaną tapierkę ale z tego co wiem to opcja na zycznie, rekaw na narty dodatkwo tez miała ;) )
http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

natomiast moja e39 nie ma ani skibag'u ani składanych siedzeń ;-(

jednak narty się zblizają (pierwsze z tym autem), więc zamierzam dobrać się z wycinarką do blachy za tylną kanapą (poprzez rozłożony podłokietnik) i samemu rozbudować auto o opcję ski-dzióry...

Opublikowano
Witam

W E39 to są dwie oddzielne opcje:

464 SKIBAG (worek na narty)

465 THROUGH-LOAD SYSTEM (rozkładane siedzenia)

Pozdrawiam

typer

Jeśli chodzi o opcję 465 THROUGH-LOAD SYSTEM to przez szacunek do TYPERA :cool2: chciałbym się mylić, ale wydaje mi się, że jest to opcja nie dotycząca rozkładanych oparć tylnej kanapy, a możliwości przeładowania (wzmocnione zawieszenie pod wyposażenie w hak holowniczy)... Tak przynajmniej wynika z odpowiedzi BMW na zapytanie AUDATEX-u o wyposażenie mojej bemci na podstawie VIN... Wszystko zgadza się idealnie z tym co mam i tym co nadesłał mi gość z jednego z ASO.

Ja natomiast mam i składane i dzielone 40/60 oparcie, obydwie części zabezpieczone zamkiem no i oczywiście worek na narty... Jak ktoś chce zamienić rozkładane oparcia i worek na skórę w aucie :norty: to chętnie bo ja zdecydowanie wolę windsurfing :mrgreen:

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
Szukałem swojej E39 prawie pół roku i oglądałem wiele egzemplarzy. Spotkałem się z takim sedanem, który nie miał rozkładanych siedzeń a z bagażnika było widać ścianę z blachy. Większość jednak ma rozkładane tylne kanapy.

M-PAKIET

Colour ORIENTBLAU METALLIC

Skórka BEżOWA

8,5 l/100km w mieście

Opublikowano
U mnie czarna skórka i składanych kanap ani skibaga brak. Sam gumówką wycięłem głównie z uwagi nie na narty ale na skrzynke basowa w bagazniku :norty: Teraz dla lepszego efektu trzeba spuszczać podłokietnik tylnej kanapy :cool2:
Pozdr
Opublikowano
natomiast moja e39 nie ma ani skibag'u ani składanych siedzeń ;-(

jednak narty się zblizają (pierwsze z tym autem), więc zamierzam dobrać się z wycinarką do blachy za tylną kanapą (poprzez rozłożony podłokietnik) i samemu rozbudować auto o opcję ski-dzióry...

hej

mam ten sam problem czyli kanapa nieroskładana i w dodatku bez skibaga tylko blacha z tyłu - z żonką jedziemy za 3 tygodnie na snowboard i jest lekka lipka - bede musial pomyslec tez nad wyciachaniem tej dziury tylko najpierw sie upewnie czy szeroka decha tam przejdzie :)

na allegro widzialem pare ski bagów do kupienia [cena to ok 200 pln] wiec moze się skuszę, choć z drugiej strony nie wiem czy nie wywalić większej kasy na boxa i mieć świety spokój....

pozdr