Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ar_w - troszku nie rozumiem kupiłeś swoje części gość ci tylko je montował to dlaczego masz do niego pretensje że części się zużyły gdyż on tylko je montował ? niektórzy ludzie chcą dożywotnią gwarancje na tańsze rzeczy , a pózniej są teksty " ja u Pana 2 lata temu robiłem " Jak wymieniasz klocki i za 30 tys km musisz znowu je wymienić to szukasz gwarancji ?
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam koledzy - ponawiam swoje pytanie poniżej. Tak na wszelki wypadek żeby wiedzieć gdzie uderzyć (poza M-Cars i Misiakiem)

Witam,

Jak w opisie - BMW E60 530iA M54 szukam już z wyprzedzeniem (mam nadzieję że nie będzie potrzebny)jakiegoś dobrego mechanika/specjalisty od BMW w Tarnowie lub bliższych okolicach..

Prosze o info

Pozdrawiam

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano

Co do serwisu M-cars to nie jest tak źle. Kolega ar_w pisze że ceny są z kosmosu- możliwe ponieważ nie mam jak narazie porównania. Aktualnie auto na gwarancji więc jeszcze się nie przejmuje ;) Co do przeglądów to pierwszy (po 40k KM) trwał 1,5h. W salonie pełna obsługa- kawka, bułeczka. Szybko zabiłem czas oglądanie samochodów i rozmową z pracownikami. Są bardzo uprzejmi i na poziomie- za to należy się +.

Jednak muszę poskarżyć się na Assistance.na przełomie stycznia/lutego miałem awarie jakiegoś sterownika napędu. Podczas jazdy wyłączył mi się Xdrive. Miałem tylko napęd na tył i ABS. Wtedy była niezła zima więc trochę strach było jeździć więc, wróciłem do domu i po godzinie odpalam auto i wszystko okey. Niestety po 30min to samo. Postanowiłem zadzwonić do Assistance żeby zaholowali auto jednak przez 5godzin nie mogłem się dodzwonić. W końcu gdy auto znalazło się w serwisie zaproponowali mi pojazd zamienny ale na 3 dni ! Akurat na drugi dzień miałem jechać w interesach na prawie tydzień, więc odmówiłem i musiałem pożyczyć auto. Oczywiście napisałem skarge, a w odpowiedzi otrzymałem wino i nic nie warte usprawiedliwienie.

To tyle o beznadziejnym Assistance.

Polecam M-Cars ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Nie zebym reklamowal ;) ale jest nowy warsztat w miejscu gdzie byl kiedys GODULA. ul. makuszynskiego 9a. Prowadzi go moj kumpel. nie specjalizuja sie w konkretnej marce. pracuje u niego mechanik ktory ma e36 328, wie co i jak. robia diagnostyke komputerowa oraz wszystkie naprawy. do tego wulkanizacja itd. Jak cos to powołac sie na Jarka z czerwonego bmw, moze bedzie cos taniej ;)

pozdrawiam

Opublikowano
Witam koledzy - ponawiam swoje pytanie poniżej. Tak na wszelki wypadek żeby wiedzieć gdzie uderzyć (poza M-Cars i Misiakiem)

Witam,

Jak w opisie - BMW E60 530iA M54 szukam już z wyprzedzeniem (mam nadzieję że nie będzie potrzebny)jakiegoś dobrego mechanika/specjalisty od BMW w Tarnowie lub bliższych okolicach..

Prosze o info

Pozdrawiam

Od kilkunastu lat jeżdżę BMW i nie znam w Tarnowie warsztatu specjalizującego się w tej marce.

Jeżeli chodzi o elektronikę to mogę polecić

"Autotronik" Piotr Kiełbasa

ul. Graniczna 2, Łęg Tarnowski

tel: 503 070 021

zaraz za "polami klikowskimi" po lewej stronie jadąc od Tarnowa.

W sprawach automatycznych skrzyń biegów to chyba tylko jeden warsztat godny polecenia :

Autoserwis, Mechanika Pojazdowa, Holowanie. Janusz Wieczorek

ul. Krzyska 106a

tel: 14 625-10-10

Raz coś u nich robiłem dawno temu ( z silnikiem ), usterka została usunięta, cena rozsądna ale nie przyłożyli się do poskręcania elementów pod maską, trzeba było poprawiać, możliwe że robił to jakiś uczeń albo komuś się śpieszyło ;).

W każdym bądź razie mają pojęcie o tym co robią.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Panowie czy mozecie mi polecic człowieka w Krakowie z kompem do e46 318d

Tylko takiego konkretnego co ma troche pojecia o ropniaczkach.

Dzieki z góry.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

nie było problemu by by go nie napwawili :)

Jesli chodzi o sprawy elektryki i elektroniki jest tam dobry fachowiec:)

Bez gazu nie ma JAZZU....
Opublikowano

Witam,

mam problem z pompą wtryskową i wszyscy polecają warsztat na ul. Brzechwy w Kraku, ktoś zna? może coś powiedzieć? oraz ogólnie o warsztacie na makuszyńskiego chyba 5 "auto-szlif" polecany właśnie przez chłopaków z brzechwy

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

instalacja 545i + LPG , kogo szukac ktory zakladal i zna sie na rzeczy... w KRAKOWIE

przeczytalem kilka tematow na wielu forum dyskusyjnych, chcialem zapytac posiadaczy bmw e60 545i 04r 333KM jak sie spisuja instalacje LPG i jakich firm maja zamonotowane w swoich pojazdach(cena,jakosc) , a takze o fachowcow ktorzy montowali i ktorych warto polecic np woj. malopolskie.

Opublikowano
Witam,

instalacja 545i + LPG , kogo szukac ktory zakladal i zna sie na rzeczy... w KRAKOWIE

przeczytalem kilka tematow na wielu forum dyskusyjnych, chcialem zapytac posiadaczy bmw e60 545i 04r 333KM jak sie spisuja instalacje LPG i jakich firm maja zamonotowane w swoich pojazdach(cena,jakosc) , a takze o fachowcow ktorzy montowali i ktorych warto polecic np woj. malopolskie.

tylko Piotr Ficek z Beskidzkiej, koleś który ma pojecie o tym co robi

oceń moją ///M http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98534&start=0

///M jak miłość

Sprzedam BMW 120d "083d, 120d E82 2011r, 520d '07 lift, 123d '08, Z4///M '08, info na http://www.fast-cars.pl

Opublikowano
Witam,

tylko Piotr Ficek z Beskidzkiej, koleś który ma pojecie o tym co robi

moze podac jakies blizsze namiary albo nazwe firmy(tutaj badz na priv) i czy zakladal juz do takich motorow BMW v8 instalki oraz najwazniejsze, ze jak przyjade do niego np na regulacje to zeby nie bylo "panie tak ma byc, szerokiej drogi" :)

Opublikowano

moze podac jakies blizsze namiary albo nazwe firmy(tutaj badz na priv) i czy zakladal juz do takich motorow BMW v8 instalki oraz najwazniejsze, ze jak przyjade do niego np na regulacje to zeby nie bylo "panie tak ma byc, szerokiej drogi" :)

o tym właśnie mówimy...

Kraków, ul. Beskidzka 7

515-130-546

oceń moją ///M http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98534&start=0

///M jak miłość

Sprzedam BMW 120d "083d, 120d E82 2011r, 520d '07 lift, 123d '08, Z4///M '08, info na http://www.fast-cars.pl

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie jaki zakład polecacie z tłumikami, układami wydechowymi i spawaniem. chodzi o to, że muszę pospawać na środku układu wydechowego no i aby ktoś sprawdził czy dobrze mam pospawane po wyciętym katalizatorze (ogólnie czy jest to dobrze zrobione) dzięki.pozdro
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

puszkuje dobrego, niedrogiego mechanika to przeglądnięcia mojego samochodu.Mieszkam w Chrzanowie ( 30km od karkowa). Morze to być warsztat w Krk.

Dziękuje i Pozdrawiam.

Marcin.

Opublikowano

Składowa boczna 26 Kraków

501-225-369

Polecam tych gosci w 100%

Najlepiej pytać o Piotra Lub Krzysztofa

Opublikowano
Jestem nowy na forum. Padla mi w bmce lampa z tylu, ta co jest na gorze szyby na klapie bagaznika. Lampa czasem sie zalacza, czyli nie padla calkowicie, tylko musi sie cos dziac z okablowaniem. Moj samochod to bmw e61 530xd. Mozecie mi polecic jakis warsztat z elektronika w Krakowie lub okolicach? Jesli mozna to zaufany, bo nie chce zeby mi cos spieprzyli rozkrecajac klape, zeby sie do tej lampy dostac, pozniej wiecej problemow bedzie niz pozytku :) dzieki z gory za odpowiedz
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam,

Ja robie od lat tutaj:

http://www.tlumiki.krakow.pl/

Polecam również, miałem małą dziurkę :) ale ślad po niej zaginął. Gdzie polecacie aby sprawdzić zawieszenie (kogoś ogarniętego), bo po wymianie wahaczy i łączników stabilizatora, czuję jeszcze lekki luz na nierównościach od strony kierowcy