Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

ja również polecam PiM, chłopaki znają się na rzeczy, długoletnie doświadczenie robi swoje :-)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam chłopaki.

Poszukuję kogoś z pod krakowa : Skawina, Mogilany, Jawornik itd. moglibyście polecić ?

Sprecyzuj może kogo poszukujesz.

Opublikowano
Z tego co sie orientuje to mieszka na obrzezach Krakowa , ale siedzi w BMW ponoc doskonale ludzi w innych warsztatach nie mogli usonac jakis powaznych usterek w innych warsztatach a u Jarka ponoc od razu , pocztytaj forum od poczatku pisze o nim pare osob Pozdrawiam
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
A skad ten pan jarek jest ?:)

Jarek ma warsztat ul. Siarczana Kraków, z jugowickiej wjazd i w polowie drogi po lewej, stoi tam kilka bmw, wczoraj u Niego bylem i polecam, jezdze od dawna tylko do Niego, milo rozsadna cena i fachowiec dobry, ma dwoch mechanikow fajni Goscie :-)

Wysłane z mojego GT-I9300

Opublikowano

Witam, poszukuje dobrego fachowca/warsztatu od webasto z Krakowa lub okolic (najlepiej w promieniu do 100km.) Bunia e90 320d. Typ piecyka: Webasto Thermo Top V

Byłem w PIM z czymś innym... przy okazji na moja prośbę spróbowali zdiagnozować webasto, nie połączyli się z nim (możliwe, że padł sterownik). Niestety nie maja też nikogo sprawdzonego i godnego polecenia w tym temacie :-/

Dla zaciekawionych tematem, dokładniejszy opis przypadku tutaj:

viewtopic.php?f=70&t=236449&p=1762722#p1762722

Około rok temu wywaliło mi błąd świecy zapłonowej w webasto. Skasowałem go i piecyk działał poprawnie ale zaniepokojony korzystając z wyszukiwarki natknąłem się na All Happy Andrzej Ingarden http://allhappy.efirma.fm/, niestety wtedy byłem ich chyba pierwszym klientem z tego typu piecem (nie udało im się z nim podłączyć i ogólnie stwierdzili, że jest ok). Więc po skasowaniu błędu, sprawę olałem :-/ Nie twierdze, że są źli, ale szukam kogoś kto zna się na typie V a nie tylko na popularnych T i C.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Hej koledzy,pilnie szukam dobrego warsztatu do diagnostyki i naprawy bmw ale z podhala(zakopane,nowy targ,rabka itp.)przegladam forum i jakos nie moge znalezc.z gory dziekuje za info
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam. Koledzy potrzebuje zrobić u siebie w autko aktualizacje, chip tuning i dokodowac kilka funkcji. Czy car Connect w Krakowie będzie odpowiednim miejscem? Czy może jest ktoś inny kogo byście poleciła w tej okolicy?
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć,

Potrzebuje dobrego serwisu, który mi odgrzybi, sprawdzi szczelność i napełni klimę. Jednym słowem DOBRY serwis klimatyzacji w Krakowie.

Dzięki,

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam !!

Tak jak kolega wyzej poszukuje servisu w Krakowie co zajmnie sie klima - odgrzygianie/ozonowanie , dobicie czynnika.

Poszukuje rozniez warsztatu co wymieni sprzeglo i dwumasa , oraz amortyzatory z przodu z ustawieniem zbierznosci :norty:

Dzieki za pomoc !

Sorry za ortografie - niemiecki windows :)

http://images.spritmonitor.de/519278.png

Opublikowano
Witam !!

Tak jak kolega wyzej poszukuje servisu w Krakowie co zajmnie sie klima - odgrzygianie/ozonowanie , dobicie czynnika.

Poszukuje rozniez warsztatu co wymieni sprzeglo i dwumasa , oraz amortyzatory z przodu z ustawieniem zbierznosci :norty:

Dzieki za pomoc !

Kolego turbojajko ja każdy serwis robię tutaj: PiM Autoserwis: http://pimautoserwis.pl/ Ceny mają bardzo dobre i nie zdzierają. Super podejście do klienta, wytłumaczą, pokażą i odpowiedzą na każde pytanie. Co prawda nie robili u mnie trudnych rzeczy, bo tylko wymiana oleju i filtrów oraz czujnik klocków z tyłu (tak, tak N47D20C i tylko tyle :norty: ).

Zmieniam olej co 10kkm, średnio przez to u nich jestem co 3-4miesiące.

A co do serwisu klimatyzacji, to umówiłem się tutaj: http://www.swiftautoklimatyzacja.pl/, tylko dopiero na 17.04, więc pewnie nie będę tam wcześniej niż Ty ;) O ile też ten serwis wybierzesz. Czytałem na necie, że chłopaki znają się na robocie, ale to wyjdzie w praniu. Tylko uwaga są dwa serwisy o tej samej nazwie w Krakowie, ten na Ślicznej ma lepsze opinie.

Jakiś czas temu byłem tez tutaj, ale powiem szczerze, że nie urzekło mnie podejście, a ceny wysokie:

http://allhappy.krakow.pl/

Opublikowano
Ja dzisiaj autko zostawiłem PiM Autoserwis: http://pimautoserwis.pl/ - przy podjeżdżaniu czasem zafalują obroty tak do 500-600 (czasem pojawia sie blad 171, teraz przed przyjazdem do serwisu przestał wyskakiwać, coś lekko stuka w zawieszeniu i drży coś przy wydechu. Jutro maja chłopaki działać wiec co i jak opisze - silnik M43TU.
Opublikowano
A moje auto stoi już u nich 2 dni i zastanawiam się dlaczego tak długo jak dzwonię to słyszę ,że dalej diagnozują problem hmmm ciekawe ile takich klientów przyjeżdża dziennie i czekają na diagnozę. Czekałem na termin 7dni !!! byłem pewny że wszystkiego dowiem się właśnie w dniu w którym byłem umówiony :mad2: a tu słyszę że diagnozują problem. Na pewno nie jest to możliwe aby przez całe 2 dni od godz 8;00 do godz 18:00 następnego dnia tylko zajmowali się diagnozą mojego auta coś jest nie tak z chłopakami Wydaje mi się, że za dużo pracy mają i jeszcze więcej chcą mieć
Opublikowano

Ja dzisiaj odebrałem autko ale niczego nie znaleźli - praca wszystkich czujników w normie (co jest dla mnie bardzo ważne), ale niestety lekkie falowanie przy podjeżdżaniu pojawia sie czasami (mikronieszczelność ale nie znaleźli...) jedynie środkowy wydech przepalony i tuleje wahaczy mają lekkie luzy. Generalnie Autko GIT.

Fakt faktem autek troszkę mają obecnie na placu i wg mnie powinni trosze przystopować bo przy długich opóźnieniach tak jak kolega wyżej pisze Klienci pójdą do innych - u mnie wszystko na czas tylko bez podania przyczyny :( a zapłacić za podpięcie i oględziny trzeba:(

Opublikowano

Wszędzie trzeba płacić za podpięcie do kompa i oględziny (chyba, że nie zdiagnozowane, to wtedy tylko podpięcie), jak by to robili za darmo to nie mieli by czasu na nic innego a rodziny pomarły by z głodu :)

Ja u Panów zarówno wymieniam olej, robię grubsze rzeczy i nie narzekam, fakt czasem termin odległy ale auta porządnie zrobione i na czas oddawane a co najważniejsze to wiem, że mogę im zaufać i potem żadnego przewału w aucie znajdę a to chyba najważniejsze (?). To, że dużo aut mają na placu to moim zdaniem świadczy tylko o ich fachowości i zadowolonych klientach no bo skąd te auta by się tam wzięły, darmowy parking na zadupiu ? :)

Pzdr,

Ever

Why so serious... ?
Opublikowano

Witam wszystkich zainteresowanych tematem :

ręce mi już opadły , nie mam sił i pieniędzy na kolejne wyprawy do niespecjalistycznych mechaników dlatego postanowilem ,że kolejna diagnoza bedzie wywodzić się od stacji , która ma logo Bmw .Wybór padł na Kraków i stąd też pytanie do was :

które aso polecacie M-cars czy Phantom , moze doradzicie coś innego sprawdzonego gdzie z portfela nie zniknie 1000 zł a slowa mechanika nie będą kończyły się " .. na 90 % obstawiam ...." muszę mieć pewność ,że pieniądze które wydam będą dobrze wydane a diagnoza będzie 100% ...

Opublikowano

Ja w PiM byłem kilka razy,zawsze obsługa na wysokim poziomie,a i ceny znośne mają.

Wiadomo że trzeba się umawiać dużo wcześniej,ale warto poczekać i mieć autko w dobrych rękach.

Ostatnio nawet przez telefon mi udzielili porady jak miałem drobna awarię :D

Opublikowano
Witam mam tam kilka takich drobnostek 525tds do zrobienia tzn. cieżko czasem odpala na ciepłym itp. ma ktoś może namiary na dobrego pompiarza z okolic Olkusza woj. małopolskie chodzi mi o sprawdzenie pompy regulacja itp. i czy jest może jakiś sposób sprawdzenia czy ślizg łancucha rozrządu jest do wymiany? Bo sprawdzałem na zimnym i ciepłym silniku to łańcuch jest sztywny ale wole być pewny
Opublikowano

Moje auto stało w PiM ok 4 tygodnie, sprawdzali, szukali coś tam wymienili ale w końcu nic nie się nie poprawiło, ale może temat był ciężki i dziwny. Faktycznie trzeba mieć cierpliwość i na szybką naprawię - na już - to bym nie liczył. Ale kasy nie zdzierają, są sumienni, zawsze starają się pomóc. Pewnie jeszcze skorzystam. Jak tu im tak będziecie słodzić to trzeba się będzie 3 miesiące wcześniej na wymianę oleju ustawiać ;).

Proponuje też wprowadzić tam - jak się auto zostawia - jakiegoś "podwózkowicza" do najbliższej cywilizacji ;)

Opublikowano
Moje auto stało w PiM ok 4 tygodnie, sprawdzali, szukali coś tam wymienili ale w końcu nic nie się nie poprawiło, ale może temat był ciężki i dziwny. Faktycznie trzeba mieć cierpliwość i na szybką naprawię - na już - to bym nie liczył. Ale kasy nie zdzierają, są sumienni, zawsze starają się pomóc. Pewnie jeszcze skorzystam. Jak tu im tak będziecie słodzić to trzeba się będzie 3 miesiące wcześniej na wymianę oleju ustawiać ;).

Proponuje też wprowadzić tam - jak się auto zostawia - jakiegoś "podwózkowicza" do najbliższej cywilizacji ;)

Przecież masz autobus 113 i to prosto pod Carrefour Czyżyny jedzie :cool2: ,

Opublikowano

Przecież masz autobus 113 i to prosto pod Carrefour Czyżyny jedzie :cool2: ,

O wschodzie słońca i przed samym zachodem :lol: :lol:

Why so serious... ?