Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , mam zamiar założyć sobie brewki na lampy ale mam z tym mały problem ponieważ jadną lampe mam inną. na górnym rancie są zgróbienia jak krople wody (pewnie wiecie o co mi chodzi :D ) przez ktore maska po zamknieciu uderza w brewke. Moje pytanie brzmi. Czy te kropki na lampie mozna jakos zeszlifowac i czy podczas takiego szlifowania Reflektor mi nie pęknie??? Będe wdzieczny za wszelką podpowiedz. Pozdrawiam...
Opublikowano

witam

miałem tak samo, tylko że ja mam te "kropelki" na obu lampach

problem rozwiązałem wiertarką :8)

zrobiłem małe wyżłobienia w brewce tam gdzie nachodziły te "kropelki"

oczywiscie nie na wylot, ale tak żeby sie chowało to w brewce

Na twoim miejscu nie piłował bym lampy, bo może kiedyś pozbędziesz się brewek i zostanie Ci lampa wyglądająca jak.... :D

Pozdrawiam.

RWD Rulez!
Opublikowano
Moja Bimka miala brewki jak ja kupilem i byly one wklejone na silikonie i lezaly dobrze, maska sie domykala i wszystko byloby ok gdyby nie jeden fakt... Po co komu brewki? :) Odradzam szlifowanie kloszy, lepiej juz podszlifowac w brewce niz w reflektorze... Pozdrawiam! :)
Opublikowano
Witam jak już chcesz brewki,to dopasuj brewkę do lampy, a nie lampę do brewki,podczas gdy zaczniesz szlifować klosz, on na 100 proc pęknie,zastanów się czy te brewki będą pasowały do twojego auta,niema to jak bmw w oryginale :cool2:
Opublikowano
w bmw lampa ma spory zakres regulacji , mozna popuscic ja w dol troche , maske z deka do gory , da rade to zniwelowac na regulacjach
Dzięki za podpowiedzi ta mi sie podoba jednak najbardziej, pokombinuje z regulacja i zapewniam ze nie bede robił ze swojej Beatki choinki :D Brewki na lampy, blende na szybe i chyba to bedzie na tyle, mysle ze to jej troche urody doda . Jeszcze raz Dzięki

Pozdrawiam

Opublikowano

Gdybyś mieszkał bliżej i miałbyś takie klosze jak ja to moglibyśmy się zamienić. Ja bym dał Tobie bez kropelek a Ty mi z kropelkami bo mi to obojętne jakie mam ale chciałbym mieć jednakowe. :)

(lewą mam czystą a prawą z kropelnami) :)

http://img692.imageshack.us/img692/9379/podpiswb.jpg
Opublikowano
Gdybyś mieszkał bliżej i miałbyś takie klosze jak ja to moglibyśmy się zamienić. Ja bym dał Tobie bez kropelek a Ty mi z kropelkami bo mi to obojętne jakie mam ale chciałbym mieć jednakowe. :)

(lewą mam czystą a prawą z kropelnami) :)

No szkoda bo ja mam lewą z kropelkami a prawą czysta :D
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Ja u siebie na tych lampkach z kropelkami jak to nazwałeś mam brewki i nie mam żadnego problemu z maską,poprostu obniżyłem lampki ciut i nawet nic nie trzeba w masce grzebać,ani w lampie i brewce.
Opublikowano
mozna sie bawic w szlifowanie tylko jak Cie miski zlapia to bedziesz musial zdjac brewki a jak to zrobisz to beda widoczne slady na kloszu,ktore wczesniej byly zaslaniane przez brewki czyz nie??
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
Ten temat już nie aktualny :D Brewki mam juz pół roku. Przykleiłem i nie widać róznicy która lampa była z kropelkami. Nawet nieźle to wyszło :cool2: W buniach co widze na codzien zawsze jest coś nie tak, albo krzywo , albo odstaje, a w mojej idealnie i na lampie i na kierunku :norty:
Opublikowano
CHYBA od 96r. wychodzily bez kropelek.a sam jestem ciekaw po co one byly?
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
o ile sie nie myle to kropki wychodziły dopiero w wersji po lifcie, czyli od 96( albo końcówka 95) sa to lampy nowszego typu
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A nie zależy to od lampy czy ZKW czy BOSCH?
Opublikowano
o ile sie nie myle to kropki wychodziły dopiero w wersji po lifcie, czyli od 96( albo końcówka 95) sa to lampy nowszego typu

mogło by i tak być ja mam koniec 1995 i lampy z kropelkami :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Lampy z Tzw. kropelki (tylko firmy hella )były montowane w compact`ach.(innej firmy lampy już mogły nie mieć kropelek)

Różnią się nawet tym,że wchodzą do nich inne żarówk hb3i hb4.

Oryginalnie nie były montowane w coupe i sedanie.

Choć dużo osób montuje je np. w coupe bo lepiej oświetlają droge niż te lampy co są w coupe i sedanie.