Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A wydawało mi się że rozmawiamy tu o bmw... :duh:

dziwnym trafem w e60 jest tak samo jak w mercedesie :duh:

Opublikowano
Słuchajcie, a jak kiedy wiem, ze trakcja jest włączona lub nie? Mam w mojej E46 przycisk i po jego wciśnięciu, czy też wyciśnięciu jego podświetlenie się nie zmienia. Stąd nie wiem, czy włączona jest trakcja, czy też nie.... Może na desce rozdzielczej powinien być jakiś komunikat? PZDR
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
nie wiem jak jest w e46, ale w moim ew36 jak wyłączę asc to na desce sie zaświeca zółty trójkąt o obramówce, tak samo jak koła łapia na śliskiej nawierzchni poslizg to zaczyna mrygać ta kontrolka na desce rozdzielczej
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie wiem jak jest w e46, ale w moim ew36 jak wyłączę asc to na desce sie zaświeca zółty trójkąt o obramówce, tak samo jak koła łapia na śliskiej nawierzchni poslizg to zaczyna mrygać ta kontrolka na desce rozdzielczej

W e46 jest tak samo. :)

Opublikowano

Żółta kontrolka od ASC czy tez DSC oznacza ze system w tym momencie nie działa a mruganie oznacza ze w tym momencie sie uaktywnił (np jeżeli złapaliśmy lekki poślizg). Przy sprawnym systemie kontrolka sie nie świeci chyba ze system wyłączymy guzikiem.

Demi2003 jeżeli świeci tobie podejrzewam ze nie odrazu tylko zapala sie po chwili od zapalenia to może być zabrudzona przepustnica miałem juz taki przypadek najlepiej wykręcić ją przeczyścić i popryskać WD40 jej ruchome części bo rozumie ze ABS działa sprawnie ?

Opublikowano
hej. jak sprowadzilem auto to u mnie sie swiecil trojkacik i nie dzialaly absy i ten antyposlizg ale wymienilem czujnik absu z tylu i wszystkie systemy znowu dzialaja:)
  • 3 lata później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego jesli sie zapala i świeci cały czas to dziwna sprawa ze auto nie chce jechać . Natomiast jesli zaczyna mrugać podczas jazdy tzn ze koła złapały poślizg sa przyhamowywane i spada moc samochodu co jest normalne.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii