Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
byłem w szoku sam kiedych jeździłem malcem ale seryjnym który jeszcze posiadam ale nie sondziłem ze z tego można taką bestję zrobić przeciesz jechac tym np 150km/h to starch w oczach

Ja swoim CC700 smigalem pod 150km/h i jedyny strach w oczach mialem podczas mijania maruderow, ktorzy nie patrza w lusterka...

Dlugie i reka z klaksonu mi nie schodzily podczas wyprzedzania ;)

No ale to stare dzieje...

Opublikowano
Clio wazy ok 980kg, a bmw 1140kg przynajmniej tak mi pisze w dowodzie...

czyli wychodzi ze jeden KM w clio (75KM) ciagnie ok. 13 kg, a jeden KM w 316 ok 11kg, wiec raczej takie 316 powinno objechac clio ;)

Ja sie wtrace :) W gre wchodza jeszcze przelozenia na poszczegolnych biegach ;)

IMHO...

Opublikowano

Tak czytam i czytam :lol:

Ludzie wy nie bieżecie pod uwage przełożeń, takie samochody jak clio i np. golf czyli "małe" mają krótkie przełożenia skrzyni biegów.Ostatnio się zdziwiłem jak kumpel mnie przewiózł corsą 1.4 i bardzo sie zdziwiłem kiedy lekko zaczeło mnie wgniatać w fotel, ale powyrzej 90km/h już rewelacji nie było :mrgreen: .Może i takie clio odstawi cie na poczatku bo masz wieksza mase i dłuższe przełożenia ale dzięki temu masz większą prędkość max.A o 200km/h clio może pomarzyć :8)

Opublikowano
Zgadzam sie z Przedmówcą -diabeł tkwi w szczegółach takich jak przełożenia skrzyni i dyfrów-kumpel swego czasu zamontował skrzynie z dwoma ząbkami mniej na dyfrze-(dodam że to było e30 1.6 m40)na przyspieszenie była miodzio-ale odcinało zapłon przy 160 km/h. Może e36 1.6 m40 nie są boginiami przyspieszenia -ale jak już sie taką Lalunię rozbuja to potrafi dać trochę radości-przykład- przykleiłem sie do Passata (2001 lub 02, 1.9 tdi)przy 130 km/h jakoś sie nie mógł ode mnie odczepić- a było lekko pod górkę...
masqo
Opublikowano
Zgadzam sie z Przedmówcą -diabeł tkwi w szczegółach takich jak przełożenia skrzyni i dyfrów-kumpel swego czasu zamontował skrzynie z dwoma ząbkami mniej na dyfrze-(dodam że to było e30 1.6 m40)na przyspieszenie była miodzio-ale odcinało zapłon przy 160 km/h. Może e36 1.6 m40 nie są boginiami przyspieszenia -ale jak już sie taką Lalunię rozbuja to potrafi dać trochę radości-przykład- przykleiłem sie do Passata (2001 lub 02, 1.9 tdi)przy 130 km/h jakoś sie nie mógł ode mnie odczepić- a było lekko pod górkę...

O ile sie nie myle to passsat z 1.9 tdi ma 110km wiec jak na takie duze auto to furory nie robi, wiec niema sie co dziwic ze niemogl ci odjechac. Powiem wiecej jak masz zdrowe i niezagazowane 316 to ty powinnes mu uciec bo wkoncu passat wazy prawie 1400kg a e36 tylko 1140...

Opublikowano
1.6 w zyciu nie odjedzie 110konnemu passatowi,bzdury wypisujesz gosciu.316 ma do setki 12,7 a passat 11,7 to raz a dwa bmw ma 150nm a vw 235 wiec na trasie powinien Ci bez problemu uciec.
Opublikowano
a tak w temacie pare dni temu przywiezlismy z kumplem astre 2.0 z 99r 136ps i z przykroscia musze stwierdzic ale moje 318 ti na trasie zostawalo daleko w tyle.
Opublikowano
a tak w temacie pare dni temu przywiezlismy z kumplem astre 2.0 z 99r 136ps i z przykroscia musze stwierdzic ale moje 318 ti na trasie zostawalo daleko w tyle.

hrhr takie slowa to "miut" w moje uszy. Dlugo sie wahalem pomiedzy benzyniakiem a dieslem. W koncu wygrala 2l. jednostka z 330Nm i 150KM :D

Im wiecej czytam forum tym bardziej jestem zadowolony z samochodu.. ktorego jeszcze nie mam :cry2:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Tak czytam wasze wypowiedzi i trochę mnie dziwi wasze zachowanie!!

W końcu 316 ma tylko 102 czy 103 koniki ( nie pamiętam dokładnie M 43 ) i tył napęd tak więc trudno żeby była demonem przyśpieszeń od 0 km/h... Inne auta o podobnej mocy i z napędem na przód są zrywniejsze ale bardzo mała część z tych aut dorówna 316 powyżej 160 km/h... Biorę pod uwagę czas na osiągnięcie maksymalnej prędkości , zachowanie się pojazdu ,sterowność itp. Tak więc niema co rozpaczać nad 316 , że słaba ,że coś tam tylko ją chwalić ZRESZTĄ NIE MA DOSKONAŁYCH AUT!!! Jeden lubi ogórki a drugi ogrodnika córki Sam jestem posiadaczem 316 i wole bmw od innych japońców itp. Pozdro dla wszystkich i nie krytykujmy się tak w końcu BMW jest inne niż reszta :8)

Opublikowano

Ja osobiście przerabiałem mazdę 323F / 92 r. 1,6 poj. ładnie się wkręcała

krótkie biegi za to na 7000 rpm ale satysfakcja była tylko do 100 k/h

później po 3 E30 zostawał tylko uciekający punkt. Małe zrywne są dobre po mieście, teraz kupiłem sobie bunie właśnie 316 E 36 i jestem bardzo miło zaskoczony, w sumie auto nie do sprintu ale po trasie jeszcze się wstydu nie najadłem z żadnym punto, golfem, czy innym malcem

Opublikowano
Jaka tam porazka? Pomysl ze Ty jechales BMW a on maldonem... Chocby sobie tam silnik z wachadlowca zamontowal to co z tego? Chyba tylko po to mu takie ulepszenie potrzebne zeby szybciej dojechac do celu i skryc sie by nikt nie widzial co prowadzil :) Pozdrawiam!
Opublikowano
Moim pierwszym BMW było 325. Całe szczęście, bo gdybym zaczął od 318 nie wiedziałbym o co Wam chodzi z tą marką.
Opublikowano
Moj kumpel ma a4 1.9tdi 110ps,od 0 do 120 nie ma ze mna szans ale na trasie dzieki wiekszemu momentowi obrotowemu juz nie jest tak rozowo,trzeba sie sporo biegami namachac i utrzymywac auto na wysokich obrotach.a co do hondy to wydaje mi sie ze powinnes wygrac.
Opublikowano
Panowie bmw jest autem do jazdy :nienie: ,jak ktoś chce wyścigowac się od swiateł do świateł to niech kupi sobie np,,hondę,bmw daje radośc z jazdy nawet 316i
Opublikowano
a jak sadzicie odszedł bym swoim is-em 1.9l M44 audi a4 1.9tdi??????? i hondzie civic 1.4 po przeróbkach 100KM???

wszystko zalezy od kierowcy. osobiscie objechal mnie jeden tdi w leonie dwie czerwone i pakiet progow wiec mysle ze jakis mocnawy byl. fakt mialem komplet ludzi i pelen bagaznik. ostatnio ruszalem rownolegle z oktawka 2.0tdi i dalem mu rade dopiero przy 170.....

POSZUKAJ ZANIM ZAPYTASZ, NIBY NIC A TAK WIELE!!!!!!!!!!!