Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 775
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Mój Ojciec miał 728i e23 i sprzedał ją jak miała 523 000 tyś z czego sam zrobił ok 250 000 tyś przez 14 lat :8)

Następna była 735 również e23 w momencie sprzedaży miała 420 000, ale niestety niewiem czy był to oryginalny przebieg...

Ja w swojej e32 730 mam 320 000 i odpukać zachowuje się jak dopiero co dotarty :wink:

Opublikowano
E34 525i m50b25 - 231tys. i kuleje na wolnych ale mam uszkodzona sonde dlatego :) Poza tym lata na pelnym syntetyku bez dolewek ale silnik po remoncie :)
Opublikowano

E34 525tdsA - było na liczniku około 200.000km jak poległ w boju (urwany tłok i masakra), ale myślę, że było tego ze 400.000km. Powoli zaczynam rozbiórkę na części.

E36 318iA M43 - przebieg 153.000km, potwierdzony. Niedawno kupiony. Weryfikacja organoleptyczna oraz w serwisie: trochę przy zawieszeniu (800-900zł) + przednie amortyzatory, katalizator grzechocze, pasek klinowy do wymiany, opony do wymiany. Reszta jak dzwon.

Maciek, MB /8 Club Poland

kiedyś miałem E23 735 '81, E30 318 '85, E36 318is '91, E34 525tds '94 teraz E36 318iAC

NIE MAM DACHU NAD GŁOWĄ :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Moja 318 i e36 ma 204 tysiące,kupilem ją w Berlinie i sam zrobiłem ok 30 tys.Wymieniałem końcówki sworzni na drązkach,tLumik sie przepalił no i teraz visco pada.Takze jestem zadowolony.
Opublikowano

moja E36 150000 km - udalo mi sie trafic z oryginalnym przebiegiem :)

525 jak sprzedawalem miala 600000 tys i jezdzila nadal :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Mój TDS ma ponad 360tys Od wymiany do wymiany wypija około 1 litr oleju z czego wydaje mi sie że sporo przez turbosprężarkę Większość tych KM zrobionych jest w trasie
Siódmego dnia Bóg wcale nie odpoczywał Tworzył BMW
Opublikowano

525 vanos e34 96r 300 z groszami, ogólnie ok.

Popychacze niekiedy stukają nawet przy rozgrzanym silniku.

Większość km w trasie, przez 4 m-ce 40tys/km olej pełen syntetyk, autko nigdy nie wdychało gazu.

BMW wieczna miłość...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Śmieszą mnie przebiegi podawanych przez was samochodów.Jeszcze trzy lata temu przed alokowaniem na scianę wschodnią pracowałem na zachodniej granicy, miałem do czynienia z osprawą wózków ściąganych z raichu i powiem wam że sam byłem zainteresowany zakupem samochodu , więc sam dla siebie sprawdzałem przebiegi samochodów. Znalezienie samochodu z przebiegiem mniejszym niż 200 tyś kilometrów graniczyło z cudem.Przeważały przebiegi od 250 tyś do 300 tyś.Ludzie którzy zajmowali sie sprowadzaniem z szyderczym uśmiechem podawali mi kilometrarze z jakimi te wózki pójdą pod młotek tradycyjnie był to przebieg w granicach od 150 tyś do 210 tyś w zależności od rocznika i typu silnika. Tak więc licytowanie sie na tym poście nie ma jakiegokolwiek sensu.
Opublikowano
Ja mam auto od urodzenia jeżdżące w Polsce, przez pierwszego właściciela kupione w polskim salonie. Dopiero zbliża się do setki :8)

OK w porządku ale ile jest osób takich jak ty , naprawdę mało

Opublikowano

158 000 tyś (udało mi się kupić w Berlinie z przebiegiem 152 000 ASO) rocznik 11.93' :D

Jest :cool2:

http://images20.fotosik.pl/92/baf96c1de6443063.gif
Opublikowano

E30 lipiec 1987 wąska lampa kupina w marcu 2005 z przebiegiem 198 tys. Teraz cos koło 230 tys cały czas na 10w-40. Materiały eksploatacyjne, zmieniona przekładnia kierownicza i 1 dyferek.

Zawsze dowiozła mnie do celu.

Co najważniejsze trzyma parametry: ze 129KM i 164Nm po shamowaniu ma 135.2 i 178 Nm :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

E30 316i M40 przywieziona z Wloch w lipcu. wtedy na liczniku miala 58 500.

autko zadbane i garazowane dodatkowo pod pokrowcem. od 1 wlasciciela. starszy pan, wlasciciel warsztatu gazowniczego, do pracy zaginal rowerkiem. autko w garazu, odkad kupil nowego merasia :)

teraz na zegarach okolo 63 k. wymienilem tuleje wachaczy i klocki.

czeka mnie przekladnia i jeszcze niezidentyfikowany problem z obrotami.

Opublikowano

Moja e34 525i 24V z drugiej polowy 92 roku kupilem w Berlinie jak miala 190 000 km.

Aktualnie ma 227600 km oczywiscie bez gazu.

Opublikowano
E30 316i M40 przywieziona z Wloch w lipcu. wtedy na liczniku miala 58 500.

autko zadbane i garazowane dodatkowo pod pokrowcem. od 1 wlasciciela. starszy pan, wlasciciel warsztatu gazowniczego, do pracy zaginal rowerkiem. autko w garazu, odkad kupil nowego merasia :)

teraz na zegarach okolo 63 k. wymienilem tuleje wachaczy i klocki.

czeka mnie przekladnia i jeszcze niezidentyfikowany problem z obrotami.

Fabryczna przekładnia w E30 wytrzymuje 200-300 tys. km, jeśli masz ją do roboty, to NA PEWNO nie masz przebiegu 63 tys. km :duh: Zwłaszcza, że jeździła po Włoszech, a tam są dobre drogi...

Tak samo z tulejami wahaczy, wytrzymują o wiele więcej niż 60 tys. km

Ktoś Ci wcisnął kit, i pewnie dostałeś jeszcze książkę serwisową :lol: