Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 775
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Moja E30 316 na liczniku ma 181tys ale wiem ze licznik byl krecony o 100tys wiec tak naprawde ma 281tys km.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
e39 520i 183tys km ja przejechalem 13tys
Opublikowano

528i E28 9/83 rok na liczniku mam 424000km, a ja przejechałem już nią 63000km

Silnik aktualnie jest z 2/82, a jego całkowity przebieg nieznany. Ja na nim zrobiłem już ok 53000km

OO==ll==OO

www.bmwauto.pl

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Mam E-36 Compct z 95r przebieg 226 tyś, ja zrobiłem ponad 40 tyś bez żadnej awarii. To są fury nie do zdarcia oczywiście przy rozsądnej jeździe. Pozdrawiam wszystkich użytkowników.
Opublikowano

e34 - 246 tys km rok 1995, pod moją nogą 42tys km

e39 - 137 tys km rok 1998, pod moją nogą ok 4tys km :roll2:

Pozdrawiam!

Tomek

• Członkowie klubu
Opublikowano
Przebieg 117 tyś. przejechałem osobiście 10 tyś. i nie mogę nic złego powiedzieć.

Pozdrawiam

Rafał F.

Opublikowano
Moja betka ma 206tyś 93r ja jestem 2 właścicielem i pierwszym w Polsce :D Kupiłem go od dziadka kombatanta który jest z 1941r :mrgreen:
Opublikowano
330 000 e32 silnik 3.0 M30 - w sumie chodzi nieźle

BMW E60 530d

Gdyby Bóg był za przednim napędem - wszyscy chodzilibyśmy na rękach ....

Opublikowano

E34 1989r silnik M20 12v 278 z czego 140tyś moje i kuzyna w tym 60 tyś na gazie

bez poważniejszych awari no wymieniałem uszczelkę pod głowicą oczywiscie zawieszenie chłodnica pompa wodna i pompka paliwa.

Szkoda ale trzeba sie bedzie rozstać z kochaną Betą :cry2:

Jeśli jest ktoś zainteresowany to chętnie odsprzedam za niewielką kasę w dobre ręce!!!

Opublikowano

E39 520i M52 1997 rok, sprowadzilem 2 m-ce temu z przebiegiem 200, obecnie 205 (samochod kupiony w niemieckim serwisie, przebieg weryfikowalem w Polskim ASO). Wymienilem sporo czesci eksplotacyjnych i nie tylko... (jestem troche pedantem, jesli chodzi o stan auta): paski klinowe+kpl.rolki, komplet 4 tarcz+klocki, wahacze tylne + tuleje + koncowki drazkow, swiece zaplonowe, olej silnika+filtr, plyn hamulcowy, plyn wspomagania, przewod wspomagania, uszczelki przednich drzwi, przednie nadkola dolne (wszystko oryginaly) wymiana skory na kierownicy + mieszek hamulca recznego, wymiana kompletu tapicerki fotele+kanapa+boczki wkrotce jeszcze amortyzatory przod... i mam to gdzies bo jezdzi mi sie fajnie :-)

Pzdr,

Artur
Opublikowano

Cześć.

Moja becia ma pzrejechane 162768 km ... a wksiążce servisowej ostatni wpis równiutkie 160 tysiaków :D

Opublikowano

tak mi sie teraz nasuwa...

widze auta 7-8 letnie z przebiegiem średnio 200k km

a w ogłoszeniach ludzie sprzedają auta 20 letnie tez zaklinając sie ze mają 200 k km lub w okolicach

prawie kazde e34 wystawione w aukcjach ma ok 200 k km

jaka zenada :mad2: krecenie liczników jest już tak jawne i powszechne że aż kłuje w oczy, a co ciekawsze dalej sa ludzie który dają sie na to nabrać i patrzą na przebieg jak kupują...

ehh... głupich nie sieją

Czarna Eta (SOLD)................Granatowy Mieczysław (LIVE!).......................Czarna Szmata

http://www.gimnastycy.pl/avatar.jpg

Opublikowano
krecenie liczników jest już tak jawne i powszechne że aż kłuje w oczy, a co ciekawsze dalej sa ludzie który dają sie na to nabrać i patrzą na przebieg jak kupują...

hmmm... :think:

przebieg... to sprawa umowna... :mrgreen:

u mnie na zegarach jest obecnie 230.000 km... :D

a mam autko z 1990 roku... czyli ma juz 16 wiosen... :D

ale moze miec... jesli kogos to ucieszy... 130.000 km albo... 80.000 km... :mrgreen:

kazdy wie ze to dzis nie problem by to zmienic... :norty:

dlatego zgadzam sie... przebieg... nie jest dobrym wyznacznikiem co do jakosci auta... i nie powinno sie na to az tak patrzec... podaczas zakupu auta...

bo wiarygodnosc przebiegów... jest na niskim poziomie... :mrgreen:

i mnie sie to wogole nie podoba... :mad2:

i tyle na ten temat... :mrgreen:

pozdrawiam

cosmo

Opublikowano
jaka zenada :mad2: krecenie liczników jest już tak jawne i powszechne że aż kłuje w oczy, a co ciekawsze dalej sa ludzie który dają sie na to nabrać i patrzą na przebieg jak kupują...

Takie zapotrzebowanie jaki rynek :!:

Spróbuj sprzedać samochód z przebiegiem >300 tys. km. Trudne zadanie.

Ludki wolą widzieć na liczniku 150-250 tys. km. Nawet jeżeli zdają sobie sprawę, że na 85 % wskazania były, elegancko mówiąc, skorygowane.

Swoje ex-E30 z 1989 r. kupowałem ze "stanem licznika" 147 tys. km w 2001 roku i było widać, że ktoś grzebał przy zegarach. Kupowałem, bo wiedziałem z jakich rąk przyszła, chociaż rzeczywistość i tak zweryfikowała ocenę dbałości poprzedników. Na ich niekorzyść.

(Stara zasada mówi: nie kupuj od znajomych) :mrgreen:

Moja aktualna 23-letnia "zabawka" ma śmieszne 118 tys. km.

Na szosie zachowuje się adekwatnie do tych wskazań.

Ma oryginalną instrukcję obsługi - spełniającą jednocześnie funkcje książki serwisowej - z wpisami przeglądów wykonanych ASO.

Ma też imponującą, nieoficjalną teczkę napraw. Pełną zbieranych latami, wyleniałych faktur z ASO i innych spec-warsztatów, na których skwapliwie wpisywano aktualny przebieg samochodu. To jest zestaw dokumentów nie do podrobienia, zawierający np. blakiety kopiujące (z kalką po drugiej stronie).

Cuda czasem się zdarzają. :8)

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Moj licznik wskazuje 360k ale ze auto bylo kupowane od znajomego to wiem ze to wskazanie bylo cofane. Z tego co udalo mi sie dowiedziec to auto ma na bank przejechane ok 420k. Z czego 200k w mojej rodzinie w ciagu 5 lat :) ) ja jestem 2 pokoleniem brykajacym tym autem :D Jezeli sie cos psuje to ostatnio rozrusznik i alternator oraz uszczelka pod glowica :/ A tak to ,odpukac w niemalowane, chodzi jak marzenie :D