Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jestem ciekaw ile wam pali 318 e30, jak ktos zna dokladne dane to prosze o podzielenie sie informacjami:) Ja zrobilem dzis 650 km i spalila mi srednio 8 litrow na trasie , natomiast na miescie nie wiem jeszcze ile pali poniewaz mam to autko od dwoch dni:) Napiszcie swoje oceny LPG w takim modelu czyli 318 e30, czy warto zaloyc, ile pali gazu i ile kosztuje instalacja.Dzieki wszystkim maniakom BeeMek
Opublikowano
I ja potwierdzam spalanie kolegow; w trasie przy 120-130 km/h : 8litrow, w przedziale 150-180 km/h : 10litrow (sprawdzone na trasie Jelenia Gora - Wroclaw - droga mieszana; troche po drogach krajowych, reszta po pseudoautostradzie). W miescie przy zdrowym cisnieciu na pedal : 12litrow.
Opublikowano

Mi po przejechaniu 400km (200 w miescie, 200 na trasie) wyszlo 9,5l/100.

z tego co piszecie spalanie jest zgodne z podanym w instrukcji obslugi.

90km/h na trasie 6 litrow, 120km/h - 8l, miasto 10l

Opublikowano
Niedawno wymieniłem w swoim M40 316i przepływomierz powietrza bo miałem uszkodzony. O ile silnik pracuje teraz bez zarzutu to spalanie 14 litrów benzyny w mieście wydaje mi się za dużo jak na 1600 ccm. A może się mylę?
Opublikowano
Witam moja na gazie pali w trasie ok.8,5l głównie jeżdżę po mieście więc średnio wychodzi ok 10l\100km no benzynie ok. litra mniej.Gaz mam od roku i zrobiłem przez ten czas jakieś 22tyś. km. Nie ma żadnych problemów nic nie strzela mułowaty też bardzo nie jest(jak dla mnie)więc jestem zadowolony.Instalacja kosztowała mnie 1700zł.Pozdrawiam.
Pozdrawiam Grzesiek
Opublikowano
moja e-30 na trasie pali około 6,6 do 7l przy predkości 120/140km bez gwałtownego naciskania gazu ostatnio zatankowałem z 80zł i zrobiłem 340km na mieście nie obliczałem. jestem zadowolony ze spalania mojej 318is dlatego narazie nie myślę o instalacji
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witam . Ja załorzyłem do swojej bawarki 318 2 miesiące temu gaz pali mi min 13/100 spadek mocy o 30% jestem u gazownika 2 razy w tygodniu i wciska mi ze takie maja spalanie . Szukajcie dobrych gazowników
Opublikowano
Ja juz dokladnie wiem ile pali moja 318. Robilem testy przez miesiac i wiem ze na miescie pali mi 10 litrow jak jade bardzo spokojnie a 11-12 jak troche depnę na gaz.Na trasie tak ok 8,5 l czyli tak jak wszyscy mowią.A gazu na razie nie zakladam bo na paliwo jeszcze mam ale slyszalem ze z gazem moge miec problemy wiec dalem sobie spokoj
Opublikowano

Moja nie wciągnie mniej niż 11 litrów gazu, chociaż nie wiem jak bym jechał. Wszystkie regulacje i wymiany filtrów, filterków zrobione. Przewody i świece też. I nic. Średnio 12-13 litrów gazu. Trochę dużo - tak mi się wydaje. Kapcie mam 195 R15.

POZDRO.

JUST HT
Opublikowano
troszke duzo ci pali , tak jak juz pisalem moja na trasie pali 13/100 a w miescie 16l to jest po prostu wina gazownika , zastanawiam sie czy komp od gazu nie powinien byc podloczony do przeplywomierza zamiast tps (musze odwiedzic dobrego gazownika) jezeli znajdziesz dobre rozwiazanie napisz pozdro
Opublikowano
witam ja jak mialem swoja 318 is to benzynki 10 spokojnej jazdy po miescie a jak przycisnolem to i 14.gazu mi palila 12 po miescie ale gaz mialel zajebisty wzocniony parownik i takie tam tam.pozdrawiam.do inter cos tam moja 316 pali po miescie 10 l gazu i to jest jazda dobra.cos masz nie tak w swojwj pozdrawiam :wink:
Opublikowano
witam , jutro jade do gazownika na regulacje , tylko zastanawiam sie czy ma to jakis sens , bedzie to moja 15 wizyta , po prostu wymiekam, morze orientujesz sie czy komputer sterujacy gazem jest podlaczony do przeplywomierza lub czujnika przepustnicy , dzieki za info , pozdro
Opublikowano
Witam , ja mam dalej problem z gazem i szukam dobrego gazownika w Warszawie , widze ze jest pare osob ze stolicy , czy mogli byscie dac namiary na dobrego gazownika ktury wykryl by usterke i ja usunol :) 13l/100 na trasie przy 120km to mala przesada . Dzieki za namiary . Pozdrawiam