Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.troche nie rozumiem tego ze wszyscy krytykuja nowa "3". wg mnie jest ladna i ma cos w sobie.,,,

320d po wirusie: 202KM i 406Nm

"Jeśli Bóg byłby za przednim napędem, chodzilibyśmy na rekach" :D

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Jak dla mnie od tyłu wygląda jak HYUNDAI- z całym szacunkiem dla tej firmy
"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"
Opublikowano
Może i jest fajne w srodku i nowoczesne, ale tak jak powiedział bicker e46 było sporo ladniejsze. Moze poprostu trzeba troche zaczekać az sie spodoba. Co innego nowe "3" coupe. To akurat mi sie podoba :8)
Opublikowano

jak dla mnie E90 moze byc - i tak wyglada super przy E65

tak jak pisal bieniu3000 trzeba poczekac

jak wchodzilo E60 ciezko bylo na nie patrzec, a po jakims czasie chyba sie przyzwyczailem i juz mnie tak nie razi

Opublikowano
no nie zgodze sie z wami przod wogole bez dyskusji e90 ma bardziej rasowy, boczna linia samochodu takze a co do tylu to tez na poczatku nie moglem sie przyzwyczaic ale z czasem jak sie napatrzalem na nia i do tego jeszcze z zalozonymi z tylu lampami "black line" wyglada o niebo lepiej.

Opublikowano

w coupe jest ładne...a wersja M3 już wiem, że zrobi szał - daje głowe - zobaczycie.

w sedanie? raczej dziwne...tył faktycznie zastanawia, czemu na to się zdecydowano. Przyznam jednak, że już się zaczyna "opatrzać" i bardziej podobać.

Natomiast wierze, że decydenci w BMW powrócą do lat 80/90 w historii marki i zafundują ten styl ponownie, tyle że w nowoczesnym wydaniu. Kwestia czasu.

radocha z jazdy!
Opublikowano

Co do stylu, który obecnie jest stosowany w BMW - niestety, ale z nowych jak dla mnie do akceptacji:

- seria 5

- seria 3 coupe

- X5 - po liftingu jeszcze fajniejsze

Weźmy np. taką serię 1...w 3 drzwiowej wersji jeszcze jakoś wygląda, ale 5 drzwiowa to przecież trampek ALL STAR na kółkach!

A przecież można było zrobić piękną serię, małą, krótką, ale rasową i zadziorną jedyneczkę, która stylistycznie biłaby na łeb AR147 czy A3...póki co klapa.

Podobnie X3 - taki sam trampek, tyle że w wersji zimowej - na grubszej podeszwie :D dodatkowo - tylne światła ma jak potłuczone...

Seria 7...tu już pisałem wiele - skąd się wzięła, biorąc pod uwagę piękne kształty poprzedniczki, taka Ewolucja? (jak wiadomo E w BMW oznacza rozwój, ewolucje...choć stylistycznie NIE w tym przypadku).

Dla przykładu - skąd ta tylna klapa bagażnika, niczym z ósmym pasażerem nostromo, taka swoista NAROŚL, plecaczek niemalże. A tylne światła? Gdzie tu konsekwencja? Gdzie pomysł? Taki misz masz pijanego rysownika. Narysował fragment, po czym zmienił zdanie i dorysował coś jeszcze w innej konwencji...raczej marnie to wyszło.

I co się stało ze zgrabnością serii 7? Pamiętacie jak wygląda E38 obok konkurencyjnej W140? Jak wzór Zgrabności przez wielkie Z...

E65 wygląda jak skompresowany Leopard II...

W środku? Co się stało z priorytetem kierowcy? Kiedyś w BMW rządził kierowca. A teraz?

I co najciekawsze - ta seria 7 sprzedaje się najlepiej w historii serii...nie rozumiem ludzi!

Weźmy jeszcze pod lupę nową serię 6...niby nieźle, ale znów - poprzedniczka była Rasowa, Piękna, Stylowa, Zadziorna i do tego Elegancka...a ta? ee, moim zdaniem daleko jej do tego. A można było zrobić kontynuacje tamtej linii - prawdziwego rekina w nowym wydaniu! Tak jak zrobił to Ford z nowym Mustangiem - lata 60 resurection! I co? Mustang robi szał i podoba się prawie wszystkim. Można było? Można było.

No dobra, trochę sobie pomarudziłem, ale tak właśnie uważam. Gdybym dziś dysponował odpowiednią gotówką - boję się, że miałbym problem z wyborem nowego modelu dla siebie...pewnie byłoby M5...choć i tu swoją drogą M5 w porównaniu do np. RS'ów środek moim skromnym zdaniem ma paskudny.

Pzdr. ! :)

radocha z jazdy!
Opublikowano
pod koniec tygodnia wkleje zdjecia mojej e90 bo wlasnie jest w trakcie przerobek i wtedy ocenicie sami.

Opublikowano
Ja też sądzę, że E-46 miało super nie przewalona linię tak jak E-90. Jednak najgorsza rzecz w E-90 to deska rozdzielcza! Szcegolnie w wersji i-drive, koszmar!
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Odnośnie tyłu: E92 wyglądda super,E91 wygląda też dobrze, E90 tak średnio. Ale przód jest świetny w każdej nowej trójce.

Odnośnie kontrowersyjnego tyłu polecam założyć przyciemnianie światła oferowane przez BMW i jest zdecydowana poprawa moim zdanie. Ja u siebie tak zrobiłem.

Najlepsze jak użytkownicy inncyh BMW e36, E39 wsiadali do mojej E91 i stwierdzali: "ale biedna deska rozdzielcza" . Cokolwiek to miało znaczyć. :roll:

A co jest najlepsze w serii E90 - prowadzenie. Po prostu żadne E36, E46 czy inne nie mają szans. Po prostu mistrzostwo świata - polecam jazdę próbną z salonie to może inaczej spojrzycie na nową trójkę.

Dlatego wybrałem BMW , stylistyka była ważna. Ale najważniejsze było: prowadzenie, komfort, jakość materiałów.

Opublikowano
Pod moja klatką parkuje nowe 320D w wersji kombi. Srebrna na ładnych aluskach. Ja tam sie zakochałem w tej furce ;)
Compact sprzedany. Teraz E46 i to w kombi :P
Opublikowano
Dokładnie - mówimy tu tylko o wyglądzie - a raczej dlaczego tak wielu osobom ten wygląd nie odpowiada. To, że ma lepsze materiały, lepszy silnik i lepiej się prowadzi od mojego E36 jest dla mnie raczej oczywiste, ale nie o to tu chodzi.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Rufio - ale w tym wątku mowa jest o wyglądzie :8)

nie odbieraj tego tak osobiście :D

Luz :cool2:

Ale te rzeczywiście te dwa daszki w trójce z I-drive są trochę dyskusyjne. Ale to jest coś za coś. Albo widzimy na nawigacji gdzie jedziemy. Albo mamy ładną stylistykę kokpitu, ale nawigację mamy nisko i się kiepsko na nią patrzy.

Jedna rzecz mi się nie podoba w nowej trójce. Jak ją zobaczycie popatrzcie na tylne koło w wersji na 16 calowuch kołach. Jest bardzo głęboko we wnęce. Dlatego u siebie zmieniłem na 17'' i oponę 225 zamiast 205 i jest nieco lepiej. Ale zastanawiam się nad dystansami.

Niestety tak jest, bo do standardowej trójki można założyć z tyłu oponę 255 (standard w mocnych wersjach) I jak założymy figurówki o szerkości 205 efekt jest nieco kiepski :(

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
powiem wam że pracuje przy tych nowych trójkach w fabryce w monachium, może ich wygląd jeszcze obleci ale jakość wykonania budzi wiele zastrzeżeń. w sumiae ja nimi tylko jeżdże ale widzę często jak koledzy je składają. po za tym są bardzo awaryjne, na końcu linii produkcyjnej mamy często problemy z softami i takie tam, oprócz tego cała jest zrobiona z plastiku i aluminium wiec nie są zbyt trwałe
Opublikowano
moim zdaniem to nowe trojeczki wygladaja tylko ladnie w kombiku,i przepieknie w coupe (najladniejsze tylne swiatla) oraz cabrio oczywiscie :D Sedan jakos mi sie nie patrzy. Z nowych beemek jedynie wlasnie 3 coupe\cabrio i 6 seria... 5 odpada- szczerze to bardziej podoba mi sie linia audi a6---ale to tylko moje spostrzezenia :P i tak wole BMW :twisted:
B M W
Opublikowano
fajne auta kazde super NOWE PACHNACE BEZ MILIONA KM NA KARKU TAKIE DZIEWICZE AZ CHCIALO BY SIE MIEC JE WSZYSTKIE < POPROSTU NOWE > JAK Z NOWA LALA (EXCYTUJACE)
Opublikowano

Ja też piszę swoją ocenę, która nie jest podyktowana posiadaniem e46 :)

Tył w e90 naprawdę wygląda jak Lanos i to nie jest fajne w takim aucie :) owszem coupe to co innego i jest małe ale ;330 ci z e46 i 335 i z e90 : miałem okazję latać 335i i powiem tak silnik bajka ale wygląd :cry2: e46 330ci wygrywa jak dla mnie , co do e90 prosty przykład może bolesny dla fana BMW to nowa c klasa i e90 niestety e90 przegrywa stylistycznie a e46 i poprzednia c klasa no chyba jednak plusik dla e46 zaznaczam że nie jeździłem nową c klasą . Na koniec tylko jedna uwaga : to jest moja subiektywna ocena a podobno o gustach się nie dyskutuje :mrgreen:

Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
Opublikowano

Seria 7...tu już pisałem wiele - skąd się wzięła, biorąc pod uwagę piękne kształty poprzedniczki, taka Ewolucja? (jak wiadomo E w BMW oznacza rozwój, ewolucje...choć stylistycznie NIE w tym przypadku).

Dla przykładu - skąd ta tylna klapa bagażnika, niczym z ósmym pasażerem nostromo, taka swoista NAROŚL, plecaczek niemalże. A tylne światła? Gdzie tu konsekwencja? Gdzie pomysł? Taki misz masz pijanego rysownika. Narysował fragment, po czym zmienił zdanie i dorysował coś jeszcze w innej konwencji...raczej marnie to wyszło.

I co się stało ze zgrabnością serii 7? Pamiętacie jak wygląda E38 obok konkurencyjnej W140? Jak wzór Zgrabności przez wielkie Z...

E65 wygląda jak skompresowany Leopard II...

W środku? Co się stało z priorytetem kierowcy? Kiedyś w BMW rządził kierowca. A teraz?

I co najciekawsze - ta seria 7 sprzedaje się najlepiej w historii serii...nie rozumiem ludzi!

Weźmy jeszcze pod lupę nową serię 6...niby nieźle, ale znów - poprzedniczka była Rasowa, Piękna, Stylowa, Zadziorna i do tego Elegancka...a ta? ee, moim zdaniem daleko jej do tego. A można było zrobić kontynuacje tamtej linii - prawdziwego rekina w nowym wydaniu! Tak jak zrobił to Ford z nowym Mustangiem - lata 60 resurection! I co? Mustang robi szał i podoba się prawie wszystkim. Można było? Można było.

co do stylistyki e65 to jest po prostu boska! :cool2: narzekaja co niekotrzy na dziwna klape bagaznika i to ze jest masywna- ale to wlasnie rozni ja od konkurentow- mercedes musial skopiowac 7 BMW zeby nowa S-ka zaistniala w segmencie limuzyn. kiedys- lata '50 czy '70 samochody roznily sie bardzo miedzy soba- byly piekne bo jazdy inaczej wygladal- lata '90 juz raczek jazde wyglada prostokatnie i bez zadnych udziwnien- e65 przelamalo ten trend i jest wyjatkowa- klapa jest inna niz w kazdy minnym samochodzie, deska rowniez. Dlatego tez przyniosla ona skces firmie BMW i wyprzedzila konkurentow w statystykach sprzedazy:) ja rozumiem ze stare Beemki mialy charakter- i za to je kocham, nowe tez maja ale trzeba patrzec w innych kategoriach. Rolls-Royce phantom tez jakos nie jest smukly ani lekki w rysunku- a ludziom sie podoba- tym najbogatszym :mrgreen: co do 6er- nie wiem czy znajdzie sie ktos komu to auto sie nie podba kompletnie- stylisttcznie ejst piekne- fakt ze stary rekin e24 to bylo cos pieknego, i pewnie wskrzeszenie nowego rekina tez by bylo sukcesem, no ale mysle ze seria 6 i tak zasluzyla na to co teraz osiagnela:) lampy w e90 tez mi sie nie podbaly na poczatku- dopiero jak na zywo zobaczylem to stwierdzilem ze nie sa takie zle jak na zdjeciach. e46 w sedanie nie podoba mi sie az tak- juz lepsze jest coupe czy cabrio- a sedan e90 juz jest calkiem calkiem;) chociaz faktem jest ze wpadki stylistyczne sie zdarzaja- ale swiatla w BMW e90 to nic w porownianu do tego co subaru zrobila ze swoja impreza :twisted2: :naughty: :mad2: :duh: :jawdrop: :hand: :cry2: to dopiero masakra :roll2: (podkreslam ze to tylko moje subektywne zdanie)