Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z grzaniem się autka - przy normalnej jeździe trzyma ładnie i równo odpowiednią wartość temperatury płynu, natomiast w korkach po jakimś czasie wskazówka dochodzi i 3/4 skali i więcej...

Mam niemal przekonanie, że wisko (wisco) do wymiany, pewnie chodzi marnie i niewiele chłodzi, ale może macie jakieś inne propozycje?

Sprzedawca twierdzi, że termostat był niedawno wymieniany, więc raczej odpada...

pzdr.

radocha z jazdy!
Opublikowano

Co ciekawe - po uruchomieniu silnika na zimno wydaje mi się, że nabiera temperatury wolniej niż moja poprzednia trójka, tj. 323i...

to normalne?

radocha z jazdy!
Opublikowano

Witam!

Obstawiam :D Visco-ze w wiekszosci takich przypadkow wina lezala po je stronie.

Pozdrawiam

Bald Mein Wagen ;)
Opublikowano
Raczej na 100% Visco mialem to samo - typowa przypadłosc BMW. Radze nie zwlekac z wymianą idzie lato i nie polecam stania w korku z ogrzewaniem rozkreconym na maxa, żeby ostudzic silnik :-) Niestety visco nie nalezy do tanich częsci.
Bayerische Motoren Werke
Opublikowano
jest dobry

u mnie tez byl dobry - do pewnego momentu - pozniej musialem dolac 4l plynu chlodzacego bo mam przepal :(:( :doh:

Opublikowano
Witam.Wcale nie musi być wisko.Ja już chyba u siebie przez dwa lata wyeliminowałem całkowicie efekt przegrzewania u siebie :D .Pierwsze zacznij bo to w wielu przypadkach pada,pompa wodna.U mnie zaraz po kupnie auta padła,a u kolegi w 328i też.Chodzi o to że sa tam na wirniku łopatki plastykowe i ze starości pękają i kruszą się.Pompa jest z przodu silnika na górze i łatwo się tam dostać.Rok temu płaciłem 80zł.W tym roku znowu mi się zaczynała przegrzewać i okazało się że wisko padło,ale na rozgrzanym silniku można sprawdzić (po zgaszeniu)czy luźno się kreci (źle) czy cięzko się obraza z wałkiem (czyli zaskoczyło dobrze).Wymieniłem wisko i już jest oki.Zacznij od pompy,20min roboty,dostaniesz się do niej i będziesz widział czy łopatki całe,czy się rozpadły.Zresztą wisko też łatwo sprawdzić tak jak pisałem.
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Mam pytanie.

Czy to normalne, że silnik traci moc jak się przegrzewa?

U mnie tak jest, wyczówam słabszą moc jak tylko wskazówka wychyli się za połowę.

Dlaczego tak się dzieje?

Opublikowano
pappalace ja bym na twoim miejscu takze zbadał sprawe z termo i pompa ;) ale tylko i wyłacznie na wszelki wypadek