Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej mam pytanie.

Ukradziono mi BMW 318i 4DR.

Postaram sie dosyć jasno opisać o co biega.

Sprowadziłem autko z Niemiec jakiś czas temu było na próbnych blachach w autku trzymałem komplet dokumentów takich jak wszystkie dokumenty niemieckie oraz umowę kupna - sprzedaży. Autko zostało ukradzione.

Ten kto ukradł pewnie pokapował sie, że ma komplet dokumentów do rejestracji i swobodnie mógł odsprzedać autko dalej. Sprawdziłem w bazie RP i nie zarejestrowano takiego samochodu w kraju.

Aktualnie posiadam dokument stwierdzający, że odbyłem pierwszy przegląd w kraju na stacji diagnostycznej gdzie został zarejestrowany numer nadwozia VIN. Do odtworzenia jest umowa kupna sprzedaży.

Moje pytanie czy istnieje możliwość sprawdzenia po numerze VIN czy autko zostało zarejestrowane np. w Rosji lub Ukrainie. Czy jest taki dostęp do bazy. Bądź organu który może coś takiego sprawdzić.

Bo na 70 % jestem pewny, że to autko zostało sprzedane w całości ponieważ była to bardzo nietypowa wersja rządowa Niemiecka na ful wypasie.

Proszę o opinie i podpowiedzi co z tym zrobić.

Jeśli ktoś ma możliwość sprawdzenia mogę podesłać VIN.

Opublikowano
przykra sprawa. współczuje. auta na blachach z czerwonym paskiem to dobry kąsek dla rozbieraczy aut, bo to prawie auta widma które moża rozebrać i się nie przejmować że ktoś coś potem odnajdzie.
Opublikowano
Z jednej strony to mi cie szkoda ale z drugiej to mi sie strasznie śmiać chce

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
ale jak mozna trzymac wszytskie dokumenty w aucie??:(

...........co by nie było-nawet wiekowy maluszek-nie robi sie takich rzeczy

samochod juz pewnie nie wystepuje fizycznie w przyrodzie ( ja widzialem faceta ktory przerabal swoja 3ke na pol -w miejscy slupka srodkowego-siekiera)

Opublikowano
Wedlug mnie powinien byc osobny dzial na takie rzeczy np. Skradzione BMW... ludzie ktorzy niestety stracili swoje auta mogli by tam pisac co i jak.. ich dane znaki szczegolne gdzie zginely itp wtedy klubowicze i forumowicze mogli by sie za takim autem rozgladac moze akurat ktos by je namierzyl wkoncu jest nas duzo :cool2:
Opublikowano
Po zgłoszeniu faktu na Policji nr VIN zostaje wprowadzony (zarejestrowany) w bazie jako pojazd utracony w wyniku kradzieży. Taką bazą dysponują m.in Straż Graniczna i podczas kontroli f-sz Straży Granicznej może ale nie musi dokonać kontroli dokumentów pojazdu. Jak znam życie bardziej sprawdzane są pojazdy z górnej półki wartości ponad 100.000zł. Tak szczerze zastanawia mnie fakt czemu nikt Tobie nie powiedział, że samochody na tablicach celnych są bardzo łakomym kąskiem dla złodziei głównie z tego powodu , że na 99,9% nie mają AC. Nie zdziwiłbym się gdybyś miał telefon typu "chce pan "wykupić" samochód.
Opublikowano

a co ma AC do tego?

Wedlug mnie ukradli bo nie bylo zabezpieczen ot i cala filozofia a deska z czerwonym paskiem to dziala na amatorow cudzej wlasnosci jak plachta na byka.

Dobre auto nie jest zle...
Opublikowano

Takim trójkątem Bermudzkim dla aut z czerwonym paskiem jest we Wrocławiu Park Handlowy Auchan Bielany a raczej jego parking, zadbane auto od wroga trafia tam na obserwacje a pozniej ginie bezpowrotnie.

Dlaczego ? Po co ? Na czesci, gdyz z Niemiec wiec napewno nie wybite na naszych drogach.

Odradzam przyjazd taki autem w to miejsce.

Opublikowano
a gdzie ci gwizdneli ta e36 we wroclawiu ??
Raz BMW / / / Zawsze BMW http://img528.imageshack.us/img528/4160/motorsporticon0ms.gif