Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A moze zamiast dodatkowych lamp, wykombinowac cos takiego jak kanadyjski system swiatel dziennych !? :?:

"________ 730iA

/________\

(0o=[][]=o0)

[_]/'''''''''''\[_]

Opublikowano

Na trasie cały rok śmigałem na światłach, ale jazda w mieście na światłach przez cały rok to już inna historia :duh:

....kanadyjski system swiatel dziennych ....

Coś więcej :mrgreen:

http://img291.imageshack.us/img291/9725/3500ga.jpg

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Wiecej to tyle ze przy tym rozwiazaniu swieca tylko zarniki swiatel dlugich ale z oslabiona o polowe sila. Natomiast nie wiem jak to sie ma do polskich przepisow grogowych :(

"________ 730iA

/________\

(0o=[][]=o0)

[_]/'''''''''''\[_]

Opublikowano
dokładnie..., tyle , że przeprogramować lcm , mozna chyba tylko programem serwisowym /próbowałem kts'em i sie nie da , słusznie tez zauważasz problem przepisów , nie wiem jak to będzie jak wejdzie w zycie , ale narazie przepisy przewiduja tylko pełne oswietlenie /tył tez musi świecić/ a przy programie długie na pół gwizdka świeca tylko one.
Opublikowano
Jesli masz halogeny to jeźdż na sanych halogenach i tyle, wygąda to średnio, ale jest rozwiązaniem jesli koniecznie nie chcesz zużywać xenonów, najlepiej podjedx do dobrego elektryka i moze niech ci zaprogramuje jakos to jesli istneije w ogóle taka mozliwość w siebie w e39 nie mam xenonów więc nie wiem co i jak pzdr
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ponieważ szkoda mi ksenonów i tyle . może to kiepski argument ale mi wystarczy.

tak z ciekawosci zapytam, czego Ci szkoda? zarowki? dwie nowe kosztuja 250-300 zl, ile one godzin wytrzymuja? nie wiem ile, ale kilkanascie tysiecy godzin z pewnoscia... oszczednosc niesamowita :mad2:

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

heheh , nie mam gdzies żarówki / na allegro nawet za 65pln/. pracuje na serwisie i zaczęło sie zgłaszać kupe ludzi chcących zainstalować światła dzienne , lub przeprogramować modóły oswietlenia.

zacząłem sie wieć zastanawiac nad swoja bemką i tyle , chciałem wywołać taki temat a nie zrzymanie się na szkockim pochodzeniem autora...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
nie dokładnie tak , ksenony w dzień to bezsens i tyle.mam mozliwość programowania tego w vw'jach a kombinuje co zrobić w bemce.

W Audi A6 chyba są światła do jazdy dziennej ,mimo tego że mają światła bi-ksenonowe ,czyli to jest normalne na świecie ,a u nas jest uważane za głupotę :nienie: . Czy ringi mogą służyć jako światła do jazdy dziennej ? Nieraz widzę osoby ,które przez pomyłkę włączą długie zamiast mijania i oślepiają w dzień :lol: .

Opublikowano

witam

nie rozumiem niektórych ...jak masz hajs na BMW to chyba masz na żarówki...nawet raz do roku te 300 zl to nie tak wiele;) i nie zakladaj jakis swiatel dziennych al'a calibra bo to profanacja marki.

Ale jak chcesz miec choinke Twoja sprawa.

Pozdro dla fanów BMW:) :cool2:

Opublikowano
witam

nie rozumiem niektórych ...jak masz hajs na BMW to chyba masz na żarówki...nawet raz do roku te 300 zl to nie tak wiele;) ...

... ale palną :duh:, tylko czemu jeździ dieslem jak ma tyle hajsu :?

Światła do jazdy dziennej, to nie jest zły pomysł pobieranie prądu na poziomie 20W ( dla porównania mijania pobierają około 60W ) to oszczędność nie tyle żarówek co całej instalacji elektrycznej :idea:

... dla kogoś kto głownie jeździ po mieście (korki :? ) rewelacja, po co ma ksenonami komuś po zderzakach świecić.

... polecam poczytać stronę z ofertą firmy Hella

http://www.tagfahrlicht.de/PL/

marzenie : E34 M5

http://img266.imageshack.us/img266/9927/540podpisnj4.jpg