Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ostatnio miałem okazje wymienic u siebie świece .

Składam wielkie ukłony Inzynierom BMW którzy wyposażyli moje auto w oryginalny klucz do świec z logo fabrycznym , nie myśląc przy tym że przyda się tylko do trzech z sześciu świec 8)

No wiec biorę sie za wykrecanie ,pierwsze 3 poszły gładko (zaczynam od strony wentylatora) Oczywiście pełen zapał i zaangażowanie gaśnie wraz z próbą odkręcenia czwartej z kolei gdy stwierdzam że do następnych trzech nie mam szans podejścia ,a powodem jest webasto które zostało w tym miejscu fabrycznie przewidziane . Dobrze że był pod ręką tani komplet kluczy kupiony z rynku i on wyratował mnie z opresii :D

Edytowane przez zielony
Opublikowano
Składam wielkie ukłony Inzynierom BMW któży wyposażyli moje auto w oryginalny klucz do świec z logo fabrycznym , nie myśląc przy tym że przyda się tylko do trzech z sześciu świec 8)

no cóż, nikt nie jest idealny... ...poza mną :)

Opublikowano

Masz racje... wymiana świec w R6 to jest masakra, przeszedlem to.

Teraz mam v8 i moge wymieniać świece codziennie... nawet w nocy o pólnocy.

Pozdrawiam... powodzenia

Opublikowano
JELITO, hehehe ale jest co odkręcać!!! No ale fabryczny daje rade

60 też mi sparawia przyjemność ;-) hehe

http://img57.imageshack.us/img57/4166/avatar2ym6.jpg

Opublikowano

co Wy wiecie o wymianie świec ( to prawie tak jak Linda )

w V12 jest to wyczyn ! W odroznieniu od innych modeli , w tym inzynierowie dolaczyli do auta wspanialy klucz , bez ktorego nawet nie zaczynaj tam wymiany.

Moj mechanik kazal mi sie nie pokazywac na oczy przez nastepne 2 miesiace. Az mu przejdzie... ;)

Ma teraz uczulenie na BMW

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

czesc...

znalazlem ten temacik przez szukaj i bardzo dobrze..:D

wiecie moze czy bede mial problem z wymianą świec w e30 320i??

Napiszcie kilka slow o tym zabiegu... jaki klucz itp...

moze lepiej pojechac do mechanika??

dzieki

pozdrawiam

8)

pozdrawiam

Prezes

Moja flota: •Czarna & •eMka & •Kalinka & •Malutka

Opublikowano
Problem w zasadzie dotyczy V12 . To tam jest HORROR z wymiana swiec. W innych modelach przebiega to w zasadzie gladko i nie ma problemow.
Opublikowano
Co do oryginalnego klucza do świec w e34 to też jest porażka, niby pasuje wszędzie ale jest nim bardzo łatwo zniszczyć świecę bo zamiast gumki ma takie twarde plastikowe badziewie do trzymania świecy i wystarczy że zacznie się odkręcać świecę pod innym kątem niz pionowo do świecy i po świecy :( ukrysza się porcelanka a przy tak dużej dzwigni nawet tego nie czuć. Nie polecam używania oryg. klucza w e34

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Na wyposażeniu mojego auta nie ma żadnych kluczy na które jest miejsce w schowku w klapie bagażnika. Może jakaś porada gdzie taki komplet kupić-nie mam na myśli wszelkiego rodzaju ASO!! Najważniejsze to klucz do świec!. Przy okazji -jakiej marki świece montowane są tam fabrycznie? Silnik M42 r.'92. Dziękuję z góry.
Nie sztuka skorzystać z serwisu-SZTUKA ZROBIĆ TO SAMEMU !!!
Opublikowano
Na wyposażeniu mojego auta nie ma żadnych kluczy na które jest miejsce w schowku w klapie bagażnika. Może jakaś porada gdzie taki komplet kupić-nie mam na myśli wszelkiego rodzaju ASO!! Najważniejsze to klucz do świec!. Przy okazji -jakiej marki świece montowane są tam fabrycznie? Silnik M42 r.'92. Dziękuję z góry.

Poszukaj na allegro, wiele razy były dostępne.

~~Oby nasze dzieci miały bogatych rodziców~~

Pozdrawia Elwis

E34 525tds '95 touring executive

http://stud.wsi.edu.pl/~elwis/e34bok.jpg

Opublikowano
witam tak nazekamy na wymiane swiec powiem wam tak niemcy niektore rzeczy lubia komplikowac i dojscie do trzech ostatnich swiec w r6 m30 jest lichy ale francuzi sa jeszcze lepsi gdzie do wymiany swiec w peugeocie czy citroenie w silniku 3l v6 trzeba wyciagnac kolektor dlotowy i co wy na takie rozwiazanie

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano

Siema...

Skoro narzekacie na wymiane swiec w R6 to proponuje sobie tak dla sportu zmienic swiece w dowolnej alfie z silnikiem Boxer

Pomijam ze potrzeba kilku przejsciowek,przedluzek i lamancow...ale czesto bez zdjecia nadkola jest to niemozliwe...

Wiem nie jest tak zlew tych naszych betach...na prawde.

Pozdrawiam

Kamil

Pozdrawiam

Kamil

(...)trzeba wiedziec kiedy ze sceny zejsc

NIEPOKONANYM...(...)

Opublikowano
Co do oryginalnego klucza do świec w e34 to też jest porażka, niby pasuje wszędzie ale jest nim bardzo łatwo zniszczyć świecę bo zamiast gumki ma takie twarde plastikowe badziewie do trzymania świecy i wystarczy że zacznie się odkręcać świecę pod innym kątem niz pionowo do świecy i po świecy :( ukrysza się porcelanka a przy tak dużej dzwigni nawet tego nie czuć. Nie polecam używania oryg. klucza w e34

potwierdzam w 100% ja tak właśnie złamałem świece :mad2:

Pomogę kupić auto w Niemczech

+48508498199

+4916098654256

Opublikowano

No włąśnie czeka mnie wymiana swiec, ze względu na tańczenie mojego silnika. Mój silnik to M30 nadwozie e32 a auto 735i. Czy będę miał jakieś kłopoty z wymianą świec? Nie mam zainstalowanego Webasto ... Co musze wiedzieć ?

Pozdrawiam

BMW - najlepsza metoda na łagodzenie wewnętrznej natury