Skocz do zawartości

BMW E60 3.0d Touring jako pierwsze auto – warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

obecnie od 5 lat e61 535d

wcześniej było kilka M57 z różnych generacji.

auto mega fajne. ale 535 kosztuje jeszcze więcej niż standardowe M57.

choćby same tarcze i zaciski i np odma.

Ale autem jeździ się mega.

oczywiście potwierdzam wszystko to co napisał Kolega @madseason

auto wymaga nakładów.

kupiłem zadbaną sztukę, od 18 lat w jednej rodzinie. 

Porobione już miała turba, skrzynię itd itd.

w pierwszym roku żeby było "po mojemu"  ok 15k PLN

kolejne lata to ok 7-9 k rocznie. 

niestety premium

takie są realia jeśli nie chcesz na częściach z goowna jeździć. 

utrzymanie jest bardzo drogie. ale coś za coś.

samochód sam w sobie bardzo fajny. 

U mnie pre LCI - więc jeszcze żeliwny blok i 6hp - co osobiście uważam za plus.

pozdro!

Edytowane przez orzel_man

Jedyne wiarygodne media....:Woda, prąd, gaz...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Jak będziesz chciał sprzedać to daj znać ?

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Hej,

Jest wystawiona...obniżyłem cenę nawet trochę... bo nikt nie dzwonił ?

na wszystko papiery mam.

jak chciałbyś coś więcej się dowiedzieć to oczywiście służę.

telefon w ogłoszeniu.

https://autoplac.pl/oferta/bmw/seria-5/e60-e61-2003-2010-3-0-2005r-bmw-e61-535da-2005r-AG7MZR4C7f4

Opublikowano
  • Moderatorzy

Pewnie większość osób nie znających się na BMW wychodzi z założenia, że to stary grat z dużym nalotem nie warty takiej kasy. 

Sam wystawiłem moją jak już miałem ugadany termin na odbiór F07 i to w dużo niższej cenie, żeby się tylko pozbyć bo swoje furka odsłużyła i wychodziłem z założenia że i tak nikt nie doceni. No i finalnie pies z kulawą nogą się nie odezwał, to pchnąłem handlarzowi w cenie złomu ?

Kolejny miesiąc minął i mój mechanior nagle sobie przypomniał, że jednak ma 2 osoby zainteresowane, w tym mechanika z jego warsztatu, który zawsze pracował przy mojej furze. 

Opublikowano
Godzinę temu, madseason napisał(a):

Pewnie większość osób nie znających się na BMW wychodzi z założenia, że to stary grat z dużym nalotem nie warty takiej kasy. 

Sam wystawiłem moją jak już miałem ugadany termin na odbiór F07 i to w dużo niższej cenie, żeby się tylko pozbyć bo swoje furka odsłużyła i wychodziłem z założenia że i tak nikt nie doceni. No i finalnie pies z kulawą nogą się nie odezwał, to pchnąłem handlarzowi w cenie złomu ?

Kolejny miesiąc minął i mój mechanior nagle sobie przypomniał, że jednak ma 2 osoby zainteresowane, w tym mechanika z jego warsztatu, który zawsze pracował przy mojej furze. 

Niestety tak to jest jak wiesz co masz bo kasę pchałeś ale kupujący i tak nie doceni bo nie wie czy mówisz prawdę czy ściemniasz.  Ja swoją przerabiam na maksa dla frajdy bo i tak wiem że g. za nią dostanę jak będę chciał sprzedać.  Tyle że ja mam pierdolca na punkcie tuningowania, więc to było i tak nie uniknione.   Na wiosnę 450 koni i 800+ niutów będzie robić robotę.  ?

Opublikowano
  • Moderatorzy

Teraz sobie tak z ciekawości policzyłem ile 7 lat użytkowania i 160 tysi km mnie kosztowały w zakupie, utrzymaniu po odjęciu ceny sprzedaży - bez paliwa ubezpieczenia itp. 

No i wyszło, że w zaokrągleniu jakieś 500 pln na miesiąc i to starając się utrzymajć furę w jak najlepszym stanie technicznym.

No i czy to dużo czy mało? Biorąc pod uwagę branie nówki sztuki w podobnej klasie, wyposażeniu itp - jest nimożliwe - 520d leasing to od 2000 do 5000. Nawet fiat 500 kosztuje 1000pln na miesiąc a poza tym, że jest po prostu nowy to nie ma aboslutnie żadnych innych zalet ?

Opublikowano

W 2000r przesiadłem się z malucha na e30 coulpe , koleś z komisu mi powiedział : chłopie teraz już nie kupisz samochodu innej marki ? miał rację ...

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Panowie...wszystko prawda. zgadzam się oczywiście...

wiem jakie są realia. obecnie jak to się mówi "Ciśnienia nie mam" auto wystawiam. ktoś się zgłosi okej pogadamy.

Planuje coś w benzynie. Jeżdżę głównie po mieście. do tego sporo wyjazdów służbowo. 

Frajda fajna bo auto jeszcze wg mnie całkiem przyzwoicie zrobione. 

Kiedyś oczywiście myślałem że e39 i e38 to "ostatnie prawdziwe", ale złego słowa nie powiem na e61 - przynajmniej pre LCI.

Jak nic się nie wydarzy... będzie ze mną jeszcze długo.

najlepsze jest to że zero "rudej"... i za to u mnie ma mega plusa.