Skocz do zawartości

Aktualizacja oprogramowania 07/2025

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Czy jest ktoś kto dostał już tą aktualizację OTA z 07/2025? 

U mnie cały czas aktualna wersja to 03/2025

Opublikowano

Także mam 03/2025.45 - co zmienia 07?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

tu masz pdf @kivlov

Cytat

Programming_ Changes with 25-07 I level update that are perceptible to the customer (1).pdf

Opublikowano

Mam u siebie 07/2025.38

Opublikowano

Coś ciekawego zaobserwowałeś? Kiedy dostałeś aktualizację? 

Opublikowano

Około 2 tygodnie. Na razie nic ciekawego nie zauważyłem. 

Na szczęście wszystko działa bez zmian.

Ciekawe że brat odbierał z miesiąc wcześniej a nie ma żadnej informacji o

nowej wersji.

Opublikowano
  • Autor
13 godzin temu, gregwlkp napisał(a):

Około 2 tygodnie. Na razie nic ciekawego nie zauważyłem. 

Na szczęście wszystko działa bez zmian.

Ciekawe że brat odbierał z miesiąc wcześniej a nie ma żadnej informacji o

nowej wersji.

Jaki masz napęd w swojej? Ciekawe czy BMW udostępnia aktualizacje losowo partiami czy zależy to od wersji silnikowej i wyposażenia. 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

@SieKieR

Cytat

SITUATION

In some rare cases a customer vehicle might be excluded from one or more Remote Software Upgrade

(RSU) campaigns. This SIB gives an overview how to identify these vehicles and how to proceed in case of

a customer complaint.

With the increased amount of Remote Software Upgrade capable vehicles and Hardware / Software

variants and with the target to increase the RSU quality, some vehicles are excluded from an RSU. In case

of a customer complaint, please follow the following procedure to verify if a vehicle is actively excluded from

BMW backend side or if the vehicle might have a problem.

Important: RSU is also not offered on all vehicles at the same time. A RSU rollout is usually performed in

waves, and it may take up to 5 weeks before the current rollout reached 100% of the eligible vehicles or it

may have already been completed.

Opublikowano

Właśnie u mnie jest 520D xdrive a u brata 520I

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wiadomo kiedy wyjdzie kolejna aktualizacja? 

Opublikowano
  • Autor
W dniu 20.11.2025 o 18:02, kivlov napisał(a):

Wiadomo kiedy wyjdzie kolejna aktualizacja? 

Przez ostatnie dwa lata aktualizacje były w 03, 07 i 11 miesiącu. Dostajemy je z opóźnieniem 1-3 miesiące.

Do mojego 520i na aktualizacje 07/2025.51 doczekałem się dopiero w październiku.

Opublikowano

U mnie dziś pojawiło się nowe oprogramowanie 11/2025

Opublikowano
  • Autor

Potwierdzam u mnie też. Szybko tym razem.

Opublikowano

Nie wiem co się realnie zmieniło, ale szybko weszła aktualizacja. 

Opublikowano

Nic się nie zmieniło. Poprawka zabezpieczeń i usprawnienie działania systemu. Co ciekawe od dłuższego czasu znowu zapamiętuje mi ustawienie Auto Hold. Chyba poprawili to już przy okazji poprzedniej aktualizacji ale tego nie zauważyłem.Miło.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, u mnie po aktualizacji 11/2025 samochód przestał wyświetlać nazwy kontaktów przy połączeniu przychodzącym. Kontakty są przeniesione do auta, nie pomaga miękki reset, ani sparowanie telefonu na nowo. Wcześniej wszystko było ok. Ma może ktoś pomysł jak to naprawić?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj miałem aktualizację 11/2025.50 nie wiem co wnosi, ale informuje, że jest już wgrana 🙂 

Opublikowano
W dniu 17.01.2026 o 16:43, Entrails napisał(a):

Witam, u mnie po aktualizacji 11/2025 samochód przestał wyświetlać nazwy kontaktów przy połączeniu przychodzącym. Kontakty są przeniesione do auta, nie pomaga miękki reset, ani sparowanie telefonu na nowo. Wcześniej wszystko było ok. Ma może ktoś pomysł jak to naprawić?

U mnie nigdy kontakty nie wyświetlały się przy połączeniach przychodzących. Zgłaszałem to już 1.5 roku temu, ale nie potrafią ogarnąć tego. W telefonie wszystkie kontakty krajowe mam zapisane z prefiksem +48 i z tym sobie soft nie radzi. Jeśli wytnę prefiks wszystko jest ok, ale ze względu na częste wyjazdy za granicę przyjąłem taką zasadę, że kontakt krajowy zapisuję z +48.

Opublikowano

Ogarnąłem to właśnie u siebie wczoraj i jest ok. Po aktualizacji 11.2025.50 z lutego br. Wyświetlają mi się kontakty tylko z prefiksem +48. Ustawiłem w telefonie wszystkie kontakty z prefiksem i śmiga. Ponadto niektóre kontakty były zapisane z podwójnym tym samym numerem tylko jeden np. bez prefiksu i już był problem, bo telefon miał zapisane domyślność numeru bez +48. No taka gimnastyka.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A czy komuś udało się ogarnąć problem, gdy w menu samochodu wyskakuje, że aktualizacje niedostępne i trzeba kontaktować się z ASO? Chodzi mi o to, czy to jakaś pierdółka, która mnie powstrzyma przed wizytą w ASO, czy jednak muszę się wybrać 😅 Zatrzymałem się na 03.2025/47

Opublikowano
13 godzin temu, jakubhab napisał(a):

A czy komuś udało się ogarnąć problem, gdy w menu samochodu wyskakuje, że aktualizacje niedostępne i trzeba kontaktować się z ASO? Chodzi mi o to, czy to jakaś pierdółka, która mnie powstrzyma przed wizytą w ASO, czy jednak muszę się wybrać 😅 Zatrzymałem się na 03.2025/47

Ja tak miałem. Skończyło się na wizycie w serwisie i wgraniu tam nowego softu. W teorii oni próbowali tam jakiegoś resetu zdalnie, ale to nic nie dało.

Edytowane przez czesiek25

Opublikowano

Poradziłem sobie sam ) Wystarczyło wziąć OBD2, skasować błędy w samochodzie i się opcja aktualizacji pojawiłą ponownie. Samochód zaktualizowany do wersji 11/2025.50

Opublikowano

Podobno w stanach już jest wersja: New software update 03/2026.30