Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Inchape Warszawa.

image.png.08c32913bea1ac3f885cd169ab55f5e3.png

Edytowane przez M4R10
Opublikowano

W ASO Zdunek mi stanowczo powiedzieli, że wymiana dynamiczna jest możliwa tylko poniżej przebiegu 100 tys km i tylko jeśli w teście nie będzie jakichkolwiek usterek. Niezależnie nawet od tego czy pierwszą wymianę przy 60-80 tys zrobimy dynamicznie, to kolejna będzie już tylko i wyłącznie statycznie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Do póki nie zakupili maszyn wszyscy tylko statyczna .

Teraz mają maszyny to tylko dynamiczna w chorej cenie za usługę.

Ja zawsze statycznie.

Opublikowano

Ja sporo oglądałem filmów na Yt i w większości do ZF polecali statyczna. Zawsze wymieniali miskę. Jak podawali ceny to dużo taniej była statyczna od dynamicznej. Oczywiście wszystko to było nie w ASO. Wydaje mi się że w tym filmie też coś było i ceny podawali. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Obeznany warsztat wymienia statycznie i nie kupuje maszyny, warsztat co sie nie zna, kupuje aby swiadczyc uslugi i wmawiac ze tylko dynamiczna.... 

• Lubię to 2
Opublikowano
13 godzin temu, M4R10 napisał(a):

możesz jeszcze zapytać Hypertech lub FixMod (W-wa), pozwoli ci to sprawdzić co inni zalecają.

Pytałem w hypertechu bo tez tam byłem na checku samochodu i powiedzieli mi, ze oni robią tylko statyczną. Z tego co pamiętam, to wychodziło taniej niż w Bawarii, gdzie chcą za statyczną 4000 brutto i Fusa gdzie chcą 5300 brutto.

• Lubię to 1
Opublikowano
12 godzin temu, kkx5 napisał(a):

warsztat co sie nie zna, kupuje aby swiadczyc uslugi i wmawiac ze tylko dynamiczna.... 

Dokładnie. I wówczas statyczna jest be, a i tacy spece najchętniej w manualu też by dynamicznie zrobili 🤣

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, jacekmury1 napisał(a):

@ironiq Wymiana jest tak prosta że sam to zrobisz ,koszt materiałów 800zł

No wlasnie patrzylem nawet na filmy na yt i naprawde jest to proste. Szczerze to nie wiem za co aso bierze tyle pieniedzy...

btw tutaj znalazlem jeszcze inny film i oni mówią, że statyczna pierwszy raz po 120 tys, a potem co 60 tys. I dopiero jak jest brudny olej to zalecają dynamiczną 😄 no to ASO co innego mowi, niezależne warsztaty co innego. Nie ma spójnej wersji...

Edytowane przez ironiq
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
18 minut temu, ironiq napisał(a):

Szczerze to nie wiem za co aso bierze tyle pieniedzy...

Utrzymywanie doradców odpowiedzialnych wyłącznie za przyjęcie i wydanie auta, bez sprawdzania jego stanu, generuje spore koszty.

• Lubię to 1
Opublikowano

Moim skromnym zdaniem w tej sytuacji powinno się robić według tego co zaleca producent skrzyni a nie jakieś tam ASO szczególnie że co ASO to inna opinia. 

• Lubię to 1

IMG_6104.PNG.8fd0433272655eff0993e663d10ad490.PNG 

Opublikowano

To jeszcze mam pytanie, czy oprocz oleju wymieniacie też olej w VTG i dyfrach i jesli tak, to przy jakim przebiegu? 

Opublikowano
2 godziny temu, adiki napisał(a):

Moim skromnym zdaniem w tej sytuacji powinno się robić według tego co zaleca producent skrzyni a nie jakieś tam ASO szczególnie że co ASO to inna opinia. 

Uważam dokładnie tak samo. Producent skrzyni wie najlepiej jaka metoda jest najlepsza.

Godzinę temu, ironiq napisał(a):

czy oprocz oleju wymieniacie też olej w VTG i dyfrach i jesli tak, to przy jakim przebiegu? 

VTG co 60kkm czyli praktycznie razem ze skrzynią, a dyfry to 80-100kkm jest wystarczające. Dyfer co 60kkm to trochę nadgorliwość, ale biorąc pod uwagę, że litr Ravenola kosztuje 60-70zł to w sumie można byc nadgorliwym 😉