Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Za radio odpowiada ten moduł z boku wzmacniacza gdzie podpinasz antenę też jest wymienialny, kodowanie raczej nie ma znaczenia u mnie działało nawet bez kodowania po zmianie z MASK co prawda nie tak jak powinno ale działało. 

• Haha 1
  • Moderatorzy
Opublikowano
3 godziny temu, orzel_man napisał(a):

Może macie coś godnego polecenia. 

Bo jak mam 700 albo i więcej wydać za naprawę  to już bym zmienił na androida albo coś. 

Ale wiesz, że android to jest tylko jak tablet - wyjście dźwięku ma puszczone na AUX - jesli nie będziesz miał sprawnego oryginalnego radia to android Ci nie pomoże.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No i to jest właśnie problem,...chciałem jakiś inny unit założyć... ale nic nie ma.

to nie tak jak w poprzednich wersjach gdzie można było radyjko 2 din wrzucić i wszystko latało.

tutaj combo... zostaje naprawić radio albo kupić jakąś używkę jak nie uda się tego poskładać spowrotem.

ehhh bmw wymaga dużo..."serca" 😉

Jedyne wiarygodne media....:Woda, prąd, gaz...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
41 minut temu, Krzyś111685053072 napisał(a):

Za radio odpowiada ten moduł z boku wzmacniacza gdzie podpinasz antenę też jest wymienialny, kodowanie raczej nie ma znaczenia u mnie działało nawet bez kodowania po zmianie z MASK co prawda nie tak jak powinno ale działało. 

haha dobre... okej to w sumie u mnie też działa ale nie tak jak powinno...nie ma radia 😉 dobra zobacze czy uda się to poskładać czy wogóle doopa i nic z tego nie będzie.

co za kicha... wyszło jak zwykle...chciałem przyoszczędzić i co...tylko sporo dodatkowych nerwów i dodatkowa kasa, a skończy się wysłaniem do fachowca.

no ale próbę podjąłem. 

Mam nadzieję tylko że nie będę teraz miał dwóch popsutych sprzętów.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Generalnie radio/audio działało tylko w idive coś nie do końca było dobrze pierwsze CCC grało u mnie z rok i zdechło przeleciałem płytę główną hot airem i grało dalej jeszcze z rok czasuj ak padło 2 raz to już nawet hot air nie pomógł więc kupiłem drugie CCC tym razem trafiło mi się takie z klawiszami pod slotem na CD i grało bez kodowania ale bardzo słabo odbierało fale FM i głośnik z przodu nie działał więc podmieniłem moduły radia i wzmacniacza no i działa odpukać dobrze przy drugiej wymianie nic nie kodowałem a radyjko o całkiem innych numerach. Podejrzewam że przyczyną awarii pierwszego CCC był brak podpiętego wentylatora radia bo przy drugim dorobiłem instalacje do niego od razu przy wymianie i jak na razie odpukać działa.

Edytowane przez Krzyś111685053072
  • Dziękuję 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Dzięki za info...no temat ciekawy. Zobaczę jak się rozwinie. 

Na razie jeszcze w pracy. Nie ma jak grzebać. 

Myślisz że przełożenie modułu FM i tego modułu z radiatorem może pomóc ?

W sumie mogę spróbować. Od boku wyjąć moduł ten z anteną. I podmienić. 

Może zagra. To już nie dużo pracy 

Edytowane przez orzel_man
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A sprawdzałeś to zepsute radio co się z nim dzieje przed rozebraniem? Bo to by podpowiedziało czy wzmacniacz był sprawny o ile dobrze pamiętam to nawet jak płyta główna padnie to jakieś odgłosy w głośnikach słychać. Kurcze ja grzebałem przy tym już kilka lat temu i nie pamiętam co tam dokładnie się działo. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Wiesz, sprzedający napisał że zgasło całkowicie. 

fakt jest - nie sprawdziłem. mogłem najpierw podpiąć i zobaczyć jak się zachowuje. teraz to już wróżenie z fusów.

Plan mam taki:

Wracam z pracy 😉

1. wymiana modułu radia i próba podpięcia na mojej płycie, moich bebechach. tylko podmieniony moduł radia i ten końcowy z radiatorem.

2. jak nie zadziała, złożenie mojego tak jak było, tak żeby chociaż doprowadzić do punktu "zero" - ma grać bez jednej strony.

3. przegląd tych końcówek mocy. Może da się je przelutować na nowe. tam powinny być grube ścieżki i spore luty. 

Tak po prawdzie jak patrzę na foty z wczoraj. to pomimo tylko kilku miesięcy różnicy i tego samego numeru seryjnego, radia są delikatnie inne.

1000059526.jpgimage.thumb.jpeg.3c0db612658095b87e311d3031917bf9.jpeg

1000059530.jpg

Edytowane przez orzel_man
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Podmienilem moduły. 

Stacje się pojawiły. Ale dalej cisza w głośnikach. 

IMG20250627163203.jpg

IMG20250627163209.jpg

IMG20250627163847.jpg

IMG20250627170606.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zakoduj pustym MAN

Masz L7?

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie mam L7

Złożyłem na starych gratach. 

Gra...tylko że jedna strona czyli wróciłem do zera.

I mam ekstra zestaw...

Mogę za flaszke oddać 😂

Kodowanie wogole nie moja bajka. Raczej bym nie podołał.

Może kiedyś spróbuję wziąć z tego DVD i sprawdzę czy działa. Bo mi coś nie czytał płyt mój. 

IMG20250627183408.jpg