Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie coś wypadło, albo ktoś coś wymontował. Nie znam się dlatego proszę o pomoc w ustaleniu co tutaj było. Brakuje zaślepki czy co? Strasznie brudzi IMG_20250421_201501.thumb.jpg.9de9df6ee5e494a6f51496c2f72c67a1.jpg

IMG_20250421_201509.jpg

Opublikowano

W tym aucie nie było instalacji lpg. Bardziej mi chodzi o te widoczne otwory. Jak je zalepić by nie wpadała woda z nadkola. Coś tutaj musiało być wcześniej 

IMG_20250421_222632.jpg

Opublikowano
8 minut temu, Krzyś111685053072 napisał(a):

A jest jakiś numer na tej części? Ciężko coś znaleźć.

No ciężko, dałem też temat na ogólnym DC. Coś tam było ale nie wiadomo co. Dlatego też nie mam numeru części 🙂

Opublikowano

Jeżeli nie miałeś tej pompy wody jak auto wyjeżdżało z fabryki to te otwory będą wyglądać właśnie jak u ciebie na zdjęciu. 

Fabryka wycinała otwory dla wszystkich samochodów, z pompą i bez pompy, żeby były uniwersalne.

Jeżeli wg Vin nie masz tej pompy, to żaden mechanik ci jej nie wymontował 🙂

• Lubię to 1
Opublikowano
Godzinę temu, tomek9210 napisał(a):

Jeżeli nie miałeś tej pompy wody jak auto wyjeżdżało z fabryki to te otwory będą wyglądać właśnie jak u ciebie na zdjęciu. 

Fabryka wycinała otwory dla wszystkich samochodów, z pompą i bez pompy, żeby były uniwersalne.

Jeżeli wg Vin nie masz tej pompy, to żaden mechanik ci jej nie wymontował 🙂

Okej, tylko wcześniej byłoby to jakoś zalepione by silnik się nie brudził. Fakt ja zauważyłem to niedawno i nie mam pewności co tam konkretnie było. Miałem przygodę raz z chłodnica. Były wymieniane węże też. Trudno mi teraz ustalić to. Chciałbym coś z tym zrobić by woda z nadkola nie dostawała się do środka. Także muszę wstawić taką pompkę i podłączyć by wszystko było tak jak ma być albo to tylko zaślepić. Także jeśli możecie coś doradzić to bardzo bym prosił bo ja się średnio znam 

Opublikowano
10 godzin temu, jnk12 napisał(a):

podaj vin auta sprawdze w tis

Nie działa mi ten tis, czy dasz radę sprawdzić mój VIN czy była ta pompka? 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@T3chn1K ten screenshot był zrobiony po podaniu twojego vin-u w Tis na RealOEM niee moge znaleźć tej pompki pod twój nr vin po rozkodowaniu wyposażenia też nie ma żadnej informacji o webasto  więc raczej nie masz tej pompki ale i tak myślę że brakuje ci kawałka nadkola.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Ktoś tu kiedyś na forum produkował zaślepki na drukarce 3d, sam kupowałem do E91.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja kupowałem od Cypiska. Nie wiem, czy jeszcze produkuje.

Ale dokładnie o te zaślepki chodzi. Nie ma fabrycznie pompki, to przez otwory idzie syf do komory silnika.

Opublikowano
24 minuty temu, zielo napisał(a):

Ja kupowałem od Cypiska. Nie wiem, czy jeszcze produkuje.

Ale dokładnie o te zaślepki chodzi. Nie ma fabrycznie pompki, to przez otwory idzie syf do komory silnika.

Zielo to odkąd kupiłeś auto miałeś tam te otwory? Ja pamiętam, że kiedyś miałem czysty silnik tylko teraz tak 

Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, Krzyś111685053072 napisał(a):

ale i tak myślę że brakuje ci kawałka nadkola.

Źle myślisz.

Jak nie masz webasto (a wg VIN nie masz) to masz dziury. I tyle. Żadnego braku części nadkola. Żadnych zaślepek. U mnie pod maską zawsze czysto, nawet po jeździe w ulewie. 

Raczej sprawdziłbym czy masz zaślepki w nadkolach za reflektorami. To ich brak najprędzej bym obstawiał jako winne chlapaniu pod maską.

A jak już chcesz jakies zaślepki w te otwory włożyć to proszę, 15 sekund szukania w google - LINK

Edytowane przez KucaQ
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
13 godzin temu, KucaQ napisał(a):

Źle myślisz.

No i super, dzięki za sprostowanie, szczerze mówiąc byłem pewny że fabryka nie zostawiła tych otworów bez żadnej osłony od strony koła

• Lubię to 1