Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 5.03.2025 o 14:36, Katelo napisał(a):

Na bimmerpost znalazlem ciekawy plik odnosnie zmian wchodzacych razem z aktualizacja 03/2025: https://g05.bimmerpost.com/forums/attachment.php?attachmentid=3679552&d=1741108328

Wydaje mi sie, ze najciekawsze zmiany to 4 - mozliwosc otwierania/zamykania klapy bagaznika z poziomu aplikacji oraz 6 - wykluczenie adresu domowego z comfort access, czyli jesli bedziemy chodzic z telefonem obok samochodu, to ten sie nie bedzie co chwile otwierac i zamykac.

Ad.6. było by super.. ja wyłączyłem kluczyk w telefonie, a właściwie tryb pasywny, właśnie z tego powodu. Chodziłem po ogrodzie z telefonem, auto ciągle się zamyka i otwiera, również gdy byłem w garażu, a auto stało na podjeździe. Dodatkowo digital key w telefonie ma dużo mocniejszy sygnał i łapie z większej odległości niż kluczyk. Dlatego było by super, znowu włączył bym tryb pasywny i odzyskał pewne opcje z aplikacji MyBMW. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Godzinę temu, buster12 napisał(a):

Pół godziny temu dostałem popup o dostępnej aktualizacji 03/2025.30.

Dokładnie tak samo jak ja 🙂

Opublikowano (edytowane)

Ciekawe co zostało pominięte w niedawnej aktualizacji skoro tak szybko jest nowa. Zastanawiające są ostatnie zdania dotyczące możliwych błędów działania przeniesienia napędu.  Może u mnie np przestanie wyłączać się samoczynnie co jakiś czas Auto Hold, co miało miejsce po poprzedniej aktualizacji.

Edytowane przez Carlito-Carlito
Opublikowano

Hejka pytanko: jak w trybie comfort zrobić obrotomierz jak w trybie sportowym? Na X3 G01 mam w ustawieniach wyświetlaczy (lub trybów już nie pamiętam), a jak w G05 LCI?

Снимок экрана 2025-04-01 в 20.56.55.png

Снимок экрана 2025-04-01 в 20.57.01.png

Opublikowano

A ponowię pytanie z innego wątku, czy jest szansa , aby ustawić wygaszacz ekranu centralnego w trybie audio na jakiś inny ciemniejszy ? Chodzi mi konkretnie o ekran kiedy gra radio z prawej strony jest kafelek a z lewej na środku wysietla się tytuł utworu. Wiem, że da się to całkowicie wyłączyć i wtedy zostaje ekran kafelek z prawej  i wybór lista stacji radiowych lub utworów w przypadku Spotify , ale czy można zmienić na inny ciemniejszy ?

Opublikowano
2 godziny temu, Denis13 napisał(a):

Hejka pytanko: jak w trybie comfort zrobić obrotomierz jak w trybie sportowym? Na X3 G01 mam w ustawieniach wyświetlaczy (lub trybów już nie pamiętam), a jak w G05 LCI?

Снимок экрана 2025-04-01 в 20.56.55.png

Снимок экрана 2025-04-01 в 20.57.01.png

Przycisk z trzema paskami z prawej strony kierownicy, z menu wybierasz bodajże 3 podmenu i tam możesz zmieniać rodzaj zegarów.

• Lubię to 1
Opublikowano

Zrobiłem aktualizację, wykluczenie adresu w dostępie komfortowym jest, niestety tylko ten przypisany do DOM w nawigacji BMW. Trochę szkoda, bo mam co najmniej 3 adresy, które chciałbym wykluczyć. No ale jeden to już coś..

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz73 napisał(a):

Pół godziny temu dostałem aktualizację 03/2025.47. Ktoś może wie, co ona zmienia?

O ile dobrze widziałem ma 8 MB. Wygląda zatem jedynie na poprawkę. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak, nie zauważyłem żadnej różnicy vs. .30 

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)