Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładnie mi najbardziej pasuje ten kolor do jasnego wnętrza. 

Mam wersję 2.0d 

Opublikowano
Godzinę temu, Rybek1992 napisał(a):

Dokładnie mi najbardziej pasuje ten kolor do jasnego wnętrza. 

Mam wersję 2.0d 

Myślałem, że może masz 30e, jak się sytuacja skończyła? Reset czy laweta?

Opublikowano

Po półgodzinnym postoju odpaliłem i komunikat się zresetował. Wcześniej miałem 318i g 20 i też miała takie odpały.

Opublikowano
Godzinę temu, ryb55 napisał(a):

chyba wydzielasz jakieś pole elektromagnetyczne

Może to kwestia miejsca? Ja żartuję, że mój samochód ma uczulenie na miasto, w którym mieści się siedziba mojej gminy, bo co pojadę, to jakieś cyrki odchodzą. Ostatnim razem (jakoś 1,5 roku temu) zostawiłem samochód na parkingu na pół godziny, żeby coś tam załatwić, wracam i praktycznie od razu po ruszeniu lista awarii: pedał przyspieszenia, czujniki parkowania, kamera do obserwacji ruchu przed samochodem i jeszcze parę innych. Przejechałem 3km, zjechałem na parking, wyszedłem z samochodu, zamknąłem go i poszedłem na 5-minutowy spacer. Po powrocie był już tylko komunikat o awarii czujników parkowania. Dojechałem do domu, zostawiłem w garażu na pół dnia i problem zniknął. Od tego czasu nie jeżdżę do urzędu gminy 🙂

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

pierwsze 400km za mną
M50 + wszystkie pakiety
na razie pierwsze 2000km do wymiany oleju delikatnie, średnie spalanie (głównie autstrada 130-140kmh) wyszło 8,8L - czyli mega niskie!

wcześniej jakąś krajówką się toczyłem 80-90 za tirami przez 50km i było 7,5L

hamulce dużo wydajniejsze niz sportowe w G01 ale w koncu zaciski sa znacznie wieksze 6 tłok z przodu i 4 tłok z tyłu
szkoda że na ekranie głównym nie mozna sobie dodawać widżetów

na szczęście sa te skróty bo ilość tych aplikacji to przegiącie, chyba trochę na siłę

szkoda że nie ma oddzielnych ustawień do zawieszenie adaptycyjnego, to chyba zaszyte jest w my modes?
bo rzeczywiście na trybie sport jest sztywniej

nie wiem jak ustawić aby lusterka się składały, jeszcze się chyba nie dokopałem do tego - ktoś wie?

asystent pasa ruchu dalej słaby od linii do linii 😉 (najlepszy miałem w tiguanie 2017r)

tempomat adaptacyjny zapamietuje ostatnią predkość - to dla mnie trochę dziwne...

poza tym w porównaniu do G01 mega auto, świezy design, bardziej sportowy wygląd, fotele wydają się bardziej komfortowe

Opublikowano
14 godzin temu, cowboy napisał(a):

pierwsze 400km za mną
M50 + wszystkie pakiety
na razie pierwsze 2000km do wymiany oleju delikatnie, średnie spalanie (głównie autstrada 130-140kmh) wyszło 8,8L - czyli mega niskie!

wcześniej jakąś krajówką się toczyłem 80-90 za tirami przez 50km i było 7,5L

hamulce dużo wydajniejsze niz sportowe w G01 ale w koncu zaciski sa znacznie wieksze 6 tłok z przodu i 4 tłok z tyłu
szkoda że na ekranie głównym nie mozna sobie dodawać widżetów

na szczęście sa te skróty bo ilość tych aplikacji to przegiącie, chyba trochę na siłę

szkoda że nie ma oddzielnych ustawień do zawieszenie adaptycyjnego, to chyba zaszyte jest w my modes?
bo rzeczywiście na trybie sport jest sztywniej

nie wiem jak ustawić aby lusterka się składały, jeszcze się chyba nie dokopałem do tego - ktoś wie?

asystent pasa ruchu dalej słaby od linii do linii 😉 (najlepszy miałem w tiguanie 2017r)

tempomat adaptacyjny zapamietuje ostatnią predkość - to dla mnie trochę dziwne...

poza tym w porównaniu do G01 mega auto, świezy design, bardziej sportowy wygląd, fotele wydają się bardziej komfortowe

Z tego co widzę to tarcza z przodu jest większa względem g01 oczywiście mowa o sportowych zaciskach , ale zacisk w g01 był z przodu 4 tłoczkowy. W G45 oby napewno jest 6 ? Tył 4 ? 

Nie odebrałem jeszcze swojej m 50 to nie widzę ale w dostępności części do nowej m50 widzę dalej przód 4 tłoczkowy 

Opublikowano

Masz dostep do katalogu? Mozesz spojrzec czy do 20 mozna zalozyc dyfuzor z m50? Dospawalbym chetnie koncowki

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Mariusz2709 napisał(a):

Z tego co widzę to tarcza z przodu jest większa względem g01 oczywiście mowa o sportowych zaciskach , ale zacisk w g01 był z przodu 4 tłoczkowy. W G45 oby napewno jest 6 ? Tył 4 ? 

Nie odebrałem jeszcze swojej m 50 to nie widzę ale w dostępności części do nowej m50 widzę dalej przód 4 tłoczkowy 

tak mi powiedział sprzedawca przy wydaniu auta

na pewno jest dużo wiekszy niz w G01 i otacza wiecej tarczy

edit: ok, znalezione

jednak 4 tłoczki z przodu i klasyczny tłok pływający na tyle

he M Sport brake has four-piston fixed calipers at the front and single-piston floating calipers at the rear in Blue (Red when combined with M Sport package Pro) with M lettering features larger light-weight brake discs to ensure an outstanding braking performance. Adapted to the vehicle's high dynamic potential, it also allows an exceptional athletic driving style and excellent braking on wet surfaces.

Edytowane przez cowboy
  • Lubię to 1
Opublikowano

Przód wygląda na 4 tłoczki, ale z tyłu jest zwykły zacisk jednotłoczkowy, faktycznie ma (od zewnątrz) jakieś czerwone blaszki-maskownice, ale nie ma przecież odpowietrznika...

Opublikowano

Dzisiaj pierwszy raz na żywo, na ulicy zobaczyłem X3 M50. W matowym kolorze. No, powiem krótko: super. Wcześniej oglądałem w salonie i miałem obiekcje. Ala na ulicy mnie urzekł. W tej wielkości SUV-ów dla mnie numero uno. Gratuluję tym, którzy nie widzieli a uwierzyli 🙂

• Lubię to 1
Opublikowano

Wydaje mi się, że to był deep gray. Ale to też mógł być "zmrożony" Sophisto. Jak nie przemawiają do mnie maty, to do tego modelu pasuje super. Robi się taki bardziej bojowy.

Na marginesie, kiedyś usłyszałem, że jak BMW to musi być niebieskie. I zauważcie, że dla każdego modelu zawsze jest niebieski. No zawsze jest też biały w odmianach i czarny w odmianach. No, ale innych - zdawałoby się - podstawowych kolorów nie ma powszechnie dla wszystkich modeli. Na przykład zielony. Jest indywidual i niektóre jego odmiany są przekozackie, ale jakoś zielony nie jest oferowany w podstawowej palcie we wszystkich modelach. Czasem tylko trafi do jakiegoś modelu w palecie podstawowej. Z matami jest wyjątkowo. To narastający trend. I bardzo mnie ciekawi, czy to się będzie rozwijać, czy będzie jak ze "srebrnym metalikiem": kiedyś na szczycie listy marzeń a teraz na marginesie. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
7 godzin temu, Johny_666 napisał(a):

Autor pisze "21-calowe koła wyglądają świetnie, ale ograniczają komfort resorowania" , a testowany egzemplarz ma felgi 19". Więc testujący nie sprawdza czym jeździ podczas testu ? czy może nawet nie siedział w tym samochodzie tylko "pyknął" tekst siedząc w kawiarni do której dojechał na rowerze. Wspaniałe są takie testy 🙂 Chyba, że ja czegoś nie doczytałem i błądzę

Opublikowano

Ten gość pisze o tym, że ledy mogłyby być jaśniejsze. Ktoś inny też o tym wspominał. Jakie samopimie użytkowników w tym temacie?

Opublikowano (edytowane)

pakiet professional

jak zrobić żeby ZAWSZE tempomat załączał się z aktualną prędkością?

nie ostatnio zapamiętaną

nie zgodnie z ograniczeniem prędkości

Edytowane przez cowboy
Opublikowano (edytowane)

nie zauważyłem tego wcześniej bo nie zakładałem chyba, że BMW tak to rozwiąże... do tej pory auta, które miałem zasłaniały próg, tymczasem w X3 jest jak w Dacia Duster,  czy brak zasłonięcia progu przez drzwi nie utrudnia Wam codziennego życia ? 🙂 oczywiście chodzi mi o ufajdane spodnie/spódnice

Zrzut ekranu 2025-03-16 o 17.13.16.png

Edytowane przez Johny_666
Opublikowano

Czy to kolor Szary Dune ?

Taki kolor wstępnie żona wybrała ale nie jest do końca przekonana, zawsze miała białe lub czarne, a na żywo jeszcze nie spotkałem, na zdjęciach różnie ten kolor się prezentuje.

Opublikowano

tak, szary Szary Dune , ten na zdjęciu to nie mój, na swój czekam też w tym kolorze. Mi się podoba, jest jakiś inny. Na pewno nie jest beżowy jak niektórzy piszą. Nie chciałem ciemnego koloru w tym modelu bo gubią się wszystkie przetłoczenia, krtórw wg mnie wyglądają fajnie no i pakiety shadowline fajnie kontrastują. Poza tym X3 ma specyficzną sylwetkę i w ciemnym kolorze robi się taki "monoblok" 😉 ale co kto lubi 😉

Opublikowano

tu masz link do kilkudziesięciu zdjęc dune grey które zrobiłem pokazowemu egzemplarzowi w sierpniu
https://www.facebook.com/groups/440415978977792/posts/460227043663352/
w jasnym słoncu mozna pomylić z alpine white 😉 w normalnym taki lekko szary, w ciemniejszych pomieszczeniach taki piaskowo/szary, moze nawet i beżowy
ten kolor bardzo zależy od oświetlenia, zresztą nawet brooklyn grey ma tak samo

G45 ale nie tylko, mnie się wszytskie BMW podobają w jasnych kolorach, które eksponują shadow line 

Opublikowano

No i to jest mega zagwozdka, ten z postu powyżej  bardziej mi pasuje, natomiast w pomieszczeniu już mniej. "w słońcu beżowy" i to jest zła wiadomość.