Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Druciarstwo osiągnie najwyższy poziom wtajemniczenia

Druciarstwo juz dawno jest na wysokim poziomie, wystarczy zwrucic uwage na posty typu - OD MIESIACA JESTEM SZCZESLIWYM POSIADACZEM BMW 2005 PRZEBIEG 140 TYS POTWIERDZONY W ASO itd.itp-koledzy pomuzcie bo mechanik rozklada rece etc...

Niech ostatni post kolegi ilusion3 bedzie wzorem i odnosnikiem dla kazdego szukajacego auta do kupna bo to co napisal to szczera prawda.

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No tak ale skoro 90% zapytań na forum dotyczących zakupu auta jest typu "czy do 15/20/30.....kupię eXX", albo ludzie się cieszą że kupili w PL auto z DE taniej niż mobile.de.... to co się dziwic. Nadal większość gdy kupuje auto patrzy tylko na najtańsze perełki, bo szuka okazji. A niestety jak ktoś wie co ma i dba o to, to i ceni. Uważam że lepiej przy zakupie dorzucić np 5k PLN więcej, niż polaszczyc się na najtańsze i zaraz po kupnie dołożyć 15...

Ale cóż nadal to my kupujemy auta z zachodniej Europy, a nie na odwrót i to pokazuje że cały czas i mentalnie i finansowo jesteśmy w tyle

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
A z drugiej strony wypowiedzi ekspertów, gdzie ONI NIE DALIBY 40 tys. z e90, bo nie i już. jakoś na mobile.de trzymają cenę i kosztują nawet więcej. Wyrocznia, bo oni by nie dali.
Opublikowano

Szukając moje wymarzone e90 też chciałem skóry, Navi i inne bajery. Skończyło się na tym, że mam to co mi potrzebne--dosyć ubogo, ale w dobrym stanie technicznym. Chcąc sprzedać swoje auto dostawałem telefony w stylu, że fajne, ale jednak birda- chciałem trochę więcej za swoją sztukę niż handlarz za szrota z noemiec/Szwajcarii.

Ludzie kupują oczami, cholera tam, że auto utrzymane, ale przecież nie ma kurnika, a w Radomiu mają i to jeszcze tańsze.

Opublikowano
SpokojuTroche dlatego też zamiast f30 kupiłem e46 330ci z końca produkcji (12.2004) :D

Trochę się zagolopowałeś chyba? :mrgreen:

Gdzie taki przeskok e46, do serii f...

Rozumiem do e9..., ale nie do f... :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bez komentarza. E46 vs f30. :duh: To samo 40tys za 320d m47 w manualu :duh:
Opublikowano

kkamo84 niestety nie, f30 w ogóle mi nie przypadło do gustu :roll: zwłaszcza że mój budżet pozwalał na 318i (1,5 R3) max 320i (2,0 184) .

kkx5 w f30 demo już coś trzeszczało i było strasznie ubogo, w e46 nic mi nie trzeszczy. Na plus automat w f30 :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
R3 to już na prawdę musi być porażka.... To samo co 1.0 w mondeo
Opublikowano
Ludzie kupują oczami, cholera tam, że auto utrzymane, ale przecież nie ma kurnika, a w Radomiu mają i to jeszcze tańsze.

Nigdy nie mogłem zrozumieć fenomenu kurnika w e9x, e6x itp w Polsce. To jest konstrukcja z 2003/2004 roku na poziomie pegazusa, a Polak ceni go bardziej niż przebieg, rocznik i stan techniczny samochodu. Zdumiewające.

Mając radio profesjonal jest USB, AUX, Bluetooth i BC na radiu. Jest też płetwa rekina na dachu. A ludzie zabijają się o kurnik.

www.kancelariaturowski.pl
Opublikowano

na szczeście chińczycy już od dawna robią fajne nawi na androidzie, instalujesz sobie co chcesz np janosika czy google.maps i wszystko lata:

jakbym nie sprzedawał auta to bym przetestował, wszystko nowe na androidzie będize działało 100x lepiej niż stare 13 letnie nawi

minus: trzeba nacinać deskę :?

3c315a95460babb10fa4249a618d

gm7CfMp.jpg?1
Opublikowano
W e90 nie miałem navi i jakoś mi tego nie brakowało, fakt kurnik wygląda lepiej. W f30 jest navi prof a jakoby jej nie było. Google bije ją na głowę jeżeli chodzi o wyszukiwanie trasy, omijanie korków itp. Jedyny fajny bajer to wyświetlanie na zegarach odliczania do skrętu (przydaje się czasami w miastach).
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
na szczeście chińczycy już od dawna robią fajne nawi na androidzie, instalujesz sobie co chcesz np janosika czy google.maps i wszystko lata:

jakbym nie sprzedawał auta to bym przetestował, wszystko nowe na androidzie będize działało 100x lepiej niż stare 13 letnie nawi

minus: trzeba nacinać deskę :?

3c315a95460babb10fa4249a618d

Trochę za mały ten ekran. Ja bym większy dał. :duh:

Powiem Wam tak: Wolę mieć pewne auto z nawigacją niż pewne auto bez nawigacji. Nawet jeśli bym z niej nie korzystał. Teraz to nawet nie ma większej różnicy cenowej przy zakupie.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
To się nazwa snobizm. :8)

To się nazywa wydawanie swoich pieniędzy na co się chce :8)

Opublikowano

Witam Panów

Mam zamiar kupić E90 320d 163km przed liftem i mam kilka pytań

1. Usterki , czy to dość awaryjna jednostka? Turbo , wtryski ile mniej więcej wytrzymują km ?

2. Skrzynia , czy warto pchać się w automata z przebiegiem 200 tys czy lepiej manuala ?

Na temat skrzyni automatycznej są różne zdania dlatego mile widziane odpowiedzi osób które jeżdża nimi

3. Elektryka , dużo czytałem opini , że zawodzi elektyka w tym aucie, dużo jest też opini , że w aucie przy przebiegu 300 tys nic się nie dzieje. Jak to jest naprawdę

4. Na co zwrócić uwagę przy zakupie ?

Jak rozpoznać objawy padającej dwumasy lub padającej skrzyni automatycznej , padającego turbo

Jak ocenić poziom zużycia filtra dpf ?

Z góry dzięki za odpowiedzi

Opublikowano
Numarks01 przed zakupem kup raport o aucie żeby zobaczyć ile jest skręcony :twisted:, następnie sprawdź miernikiem i podłącz pod komputer, a jak wcześniejsze sprawdzenie nie wykluczy auta to zabierz auto na przegląd do jakiegoś kumatego mechanika. E90 to już skomplikowana konstrukcja i sam za wiele nie zdziałasz... Jak trafi się kumulacja to i 5 tyś zł może być za mało żeby jeździł jak powinien...
Opublikowano
Ad3. Mam od nowosci z przebiegiem 326tys i do tej pory nic się nie dzieje oprócz rzeczy eksploatacyjnych, jak dbasz tak masz :) za 30tyś z chęcią sprzedam i dam gwarancje na rok :)
Opublikowano

kubaj123 nigdy ludzi nie zrozumiem zamiast dołożyć parę tyś na dobry egzemplarz to szukają okazji, łądują dużo plnów i tracą nerwy, wychodzi ich drożej niż zakup zadbanego egzemplarza. Są w plecy pieniądze, czas i nerwy... :mad2:

Ceny aut nie biorą się z kosmosu jak ktoś dbał i ma pewne auto to w normalnych warunkach w cenie ulepa z Niemiec nie sprzeda.

Opublikowano
Gwarantuje, że moje auto jest w lepszym stanie technicznym i wizualnym jak 90% 320d na Allegro. Gdybym skręcił je do 80tyś nikt by mi nie zarzucił ale niestety rynek w Polsce mamy taki, że klienci sami chcą być oszukiwani i chwalić się „somsiadowi” jakiego rodzyna kupili. Dla tego też auto w jednych rękach od nowości jak i GT także od nowości z przebiegiem 88tys