Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy miał ktoś możliwość porównania różnicy w efekcie matowości jak i samego koloru przy Frozen Pure Grey i "zmrożonym" przy pomocy folii Szarym Skyscraper? Zastanawiam się, czy "zmrożenie" Szarego Skyscrapera da zbliżony efekt.

Opublikowano

Również szukam X5 oklejonej matową ppf . Póki co, jedyne co znalazłem to skyscraper oklejony  w X3. - efekt wydaje się być podobny do frozen pure grey

Opublikowano

Mam X5M w zmrożonym czarnym szafirze we Wrocławiu - jak ktoś chce obejrzeć efekt folii PPF to zapraszam. Moim zdaniem nie ma sensu płacić milionów monet za satynowy/matowy lakier skoro i tak pewnie wszyscy będą go jeszcze zabezpieczać ceramika albo folia. Taniej zmrozić 🙂

• Lubię to 1
  • 4 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
2 godziny temu, ryb55 napisał(a):

A ile kosztuje takie zamrożenie dla x5?

na pewno taniej niż lakier matowy z fabryki

A do tego folia matowa od razu chroni właściwą farbę, więc dodatkowy benefit

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

Opublikowano

Ja dałem 20 albo 22 - nie pamiętam już. Wszystko na zewnątrz, impregnacja środka + folia na wyświetlacz (to chyba najlepsza decyzja). Trwałość tej folii jest niesamowita - kilka tygodni temu podczas mega burzy wjechałem w wielką gałąź leżącą na drodze. Uderzyłem ją przodem i wciągnąłem pod zderzak. Hałas niemiłosierny więc byłem pewny, że folia z całego zderzaka zdarta. Okazało się, że zrobiło się tylko małe (3 cm) rozcięcie na samym rancie zderzaka. Podjechałem do specjalistów, delikatnie przycięli, podgrzali i śladu nie ma. Czary...

Opublikowano
Godzinę temu, _holek napisał(a):

Wszystko na zewnątrz, impregnacja środka + folia na wyświetlacz (to chyba najlepsza decyzja).

A ja dla odmiany folię na wyświetlacz założyłem i po tygodniu ją zdjąłem 😄  Folia była pół-matowa, wyświetlacz znacznie stracił na ostrości, szczególnie w CarPlay gdzie jest dość niski kontrast czcionek.

Opublikowano
1 godzinę temu, DDamian napisał(a):

A ja dla odmiany folię na wyświetlacz założyłem i po tygodniu ją zdjąłem 😄  Folia była pół-matowa, wyświetlacz znacznie stracił na ostrości, szczególnie w CarPlay gdzie jest dość niski kontrast czcionek.

polecam grizz - kupowałem z obawa, ze wyświetlacz straci na ostrości, co drażni oko, ale po aplikacji okazało się że jest naprawdę dobrze - nie idealnie.

Opublikowano

Tez mam Grizz w macie i jak dla mnie jest OK. Światło się nie odbija i nie widać odcisków palców.

Opublikowano

Czy wy zdejmujecie ten wyświetlacz jak dojedziecie na miejsce i nosicie go w kieszeni albo w plecaku? Nigdy nie zrozumiem potrzeby oklejania wyświetlacza folią.
Aż się boję zapytać czy macie jeszcze zafoliowane siedzenia!?

• Lubię to 1
Opublikowano
16 godzin temu, Kingu napisał(a):

Czy wy zdejmujecie ten wyświetlacz jak dojedziecie na miejsce i nosicie go w kieszeni albo w plecaku? Nigdy nie zrozumiem potrzeby oklejania wyświetlacza folią.
Aż się boję zapytać czy macie jeszcze zafoliowane siedzenia!?

Jak porównuję stan wyświetlacza w swoim X5 z żony X1 to nie mam żadnych wątpliwości, że to była jedyna słuszna decyzja 🙂

nie dość że brudzi się znacznie mnie to jeszcze bardzo łatwo go wyczyścić.

Opublikowano
4 godziny temu, BigCactus napisał(a):

Porównanie z autem żony jest złym pomysłem 😂 - chyba wszystkie Panie traktują samochody podobnie ;).

Nie wiem - córa swoje tylko tankuje, byle jeździło.
A żona czyści jasne skórki w G05 sama od siebie, nawet jak są czyste, dla regularności. Podziw 🙂

Opublikowano

Z utrzymaniem czystości przez kobiety bywa różnie aczkolwiek raczej źle. Natomiast fakt niepodważalny że pazurami 100% porysują każde auto więc folia wskazana.