Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
57 minut temu, mariuszcom napisał(a):

Dobrze rozumiem że klocki i tarcze są dodatkowo płatne?

Może BMW Service Inclusive rozszerzyć do BMW Service Inclusive Plus, który obejmuje wymianę tarcz i klocków. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
9 godzin temu, Leon napisał(a):

Sprawdziłem jeszcze raz i zsumowałem pozycja po pozycji. Rabat mam policzony od całości z pakietami...

Ale Ty mówisz o zamówieniu teraz czy kilka lat temu? Kiedyś rabat obejmował pakiety. Teraz każdy dealer twierdzi ze nie obejmuje. 

Opublikowano
7 minut temu, --maly-- napisał(a):

Ale Ty mówisz o zamówieniu teraz czy kilka lat temu? Kiedyś rabat obejmował pakiety. Teraz każdy dealer twierdzi ze nie obejmuje. 

Zamówienie w kwietniu, może nie chcieli komplikować sprawy, bo nikt słowem nie wspomniał, że pakiety są osobno i dostałem równą cyfrę rabatu na całość 😉 Ale tak jak ktoś wcześniej napisał, można policzyć pakiety oddzielnie i wtedy rabat na auto+wyposażenie wychodzi po prostu delikatnie większy.

Opublikowano

Pakiety są od lat sprzedawane po cenie katalogowej, a kto, co i jak sobie zapisze przy zamówieniu to inna sprawa.

Jeśli w pakiecie wyposażenia są pozycje za "0" złotych to nie znaczy, że można je oddzielnie "kupić" za taką kwotę🙂

Opublikowano

właśnie rozmawiałem z dealerem, w piątek wjechała restrykcja na koła 22cale (mniejsza dostepność) więc jak komuś zależy na czasie sugerowane jest zmiana na 21 i może wskoczyć szybciej na produkcje. 

Opublikowano

Jak wchodził lift to się zastanawiałem czy zamawiać już po lifta czy brać że stocku. Deathline były wakacje, bo jedziemy na Sardynię i chciałem jechać juz nowym autem. Finalnie kupiłem ze stocku 40i i nie żałuję, bo w czw wyjazd 🙂

Ciężka sprawa to czekanie. A tak btw- dzisiaj w krk widzialem pierwszy raz x5 lci na żywo-ładne 🙂

Opublikowano

Na zewnątrz ładne. Czekam na swojego dealera, aby miał coś w DEMO i chcę użyczyć na kilka dni żeby z tym nowym ekranem pojeździć i przekonać się czy pierwotne wrażenia się zmienią.

Jedno o czym niewielu (większość?) handlowców jeszcze (nadal?) nie wie, to że nie ma komfortowego dostępu na klamkach tylnych drzwi.

Opublikowano

2 godziny temu, apzs napisał(a):

Na zewnątrz ładne. Czekam na swojego dealera, aby miał coś w DEMO i chcę użyczyć na kilka dni żeby z tym nowym ekranem pojeździć i przekonać się czy pierwotne wrażenia się zmienią.

Jedno o czym niewielu (większość?) handlowców jeszcze (nadal?) nie wie, to że nie ma komfortowego dostępu na klamkach tylnych drzwi.

nie musisz czekać koniecznie na x5, mozesz sprawdzić w x7, jest to samo, czy nawet w nowej trójce, różnice są minimalne.

Moim zdaniem wnętrze i ten system na fotografiach czy nagraniach wygląda gorzej, niż w rzeczywistości. 

Opublikowano
2 godziny temu, mariuszcom napisał(a):

Moj statek z x6 chyba już dobija portu a wysoce prawdopodobnie że już jest na lądzie. Ile teraz sobie jeszcze poczekam na odbiór?

a kiedy miałeś produkcję?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
4 godziny temu, apzs napisał(a):

Jesteś pewny? W E90 było w F80 było tylko przód i jest to mega drażniace w G80 już wrócił komplet. Jak zrobili takiego babola w x5 to lipa. Chcemy wsadzić dziecko do fotelika czy zakupy do tyłu to musimy najpierw podejść do przedniej klamki a dopiero z całym majdanem do tyłu jest to bardzo uciążliwe jak mamy sporo rzeczy w rękach. Teraz niby można ustawić że auto się otworzy jak podejdziemy ale to też jest upierdliwe bo jak robimy coś niedaleko auta to ciągle się otwiera i zamyka. 

Opublikowano

Tak. Jestem tego pewien. Nie ma nawet tych paseczków na klamkach. I nie da się tego dobrać w konfiguratorze.

Opublikowano
19 godzin temu, evol napisał(a):

a kiedy miałeś produkcję?

W maju dostałem info że przypisano produkcję na czerwiec co bardzo mnie ucieszyło bo w kwietniu była restrykcja na koła 22ki ale czekaliśmy bo chciałem koniecznie czarne a 20 czerwca otrzymałem info że auto jest już w transporcie. 

Opublikowano

Witam

Czy jest różnica w głośności przy jeździe autostradowej pomiędzy wersją z dachem panoramicznym a bez? Jeździłem dwoma demówkami, szyby klejone lecz każda miała dach panoramiczny.

Opublikowano
W dniu 8.07.2023 o 19:28, Szary83 napisał(a):

Jak wchodził lift to się zastanawiałem czy zamawiać już po lifta czy brać że stocku. Deathline były wakacje, bo jedziemy na Sardynię i chciałem jechać juz nowym autem. Finalnie kupiłem ze stocku 40i i nie żałuję, bo w czw wyjazd 🙂

Ciężka sprawa to czekanie. A tak btw- dzisiaj w krk widzialem pierwszy raz x5 lci na żywo-ładne 🙂

dawaj znać jak wrażenia po trasie, bo wciąż się wacham czy 40i czy 30d 🙂

Swoją drogą w LCI wywalili z konfiguratora tylną oś skrętną 😕 ktoś słyszał kiedy wróci?

Opublikowano
2 minuty temu, PanTom napisał(a):

Swoją drogą w LCI wywalili z konfiguratora tylną oś skrętną 😕 ktoś słyszał kiedy wróci?

tylna oś nie była dostępna praktycznie od samego początku (była przez chwilę w ogólnodostępnym konfigu ale u dealerów nie było nawet opcji jej zaznaczyć). Jak się dowiadywałem w marcu o dostępność, to niby mieli inf, że restrykcja jest do listopada.

Opublikowano

Mi w salonie powiedzieli że w 2026 roku wszystko powinni wrócić do normy, chodzi o te restrykcje, dostępności itp. Rzekomo takie nadzieje otrzymali od producenta.

Niemniej mam do Was pytanie czy panoramiczny dach wpływa na głośność w aucie przy prędkościach autostradowych?

Opublikowano
6 godzin temu, filipo12 napisał(a):

Mi w salonie powiedzieli że w 2026 roku wszystko powinni wrócić do normy, chodzi o te restrykcje, dostępności itp. Rzekomo takie nadzieje otrzymali od producenta.

Niemniej mam do Was pytanie czy panoramiczny dach wpływa na głośność w aucie przy prędkościach autostradowych?

Nie wpływa, chyba, że jedziesz z otwartym bądź uchylonym 😉

Opublikowano
W dniu 12.07.2023 o 14:52, PanTom napisał(a):

Na trasie krakow- livorno (ponad 1300km) średnia 10.3 że średnia 104.7 km/h. Było tloczno, wiec bez wariactw. 4 osoby na pokladzie, bagażnik full ciężkich rzeczy (jedzenie/lodówkę mamy swoje) I bagażnik rowerowy na haku.

Wynik oceniam jako bardzo dobry.

Wg mnie przy 30d a 40i to się nie ma co zastanawiać (i brać benzyne).

Ja dlugo myślałem czy 40d czy 40i I sumie dalej jestem 50/50. Tyle samo plusów co minusów. 

Opublikowano
W dniu 13.07.2023 o 15:44, benson6 napisał(a):

Nie wpływa, chyba, że jedziesz z otwartym bądź uchylonym 😉

ja bym radził to przetestować i porównać, bo szczerze mówiąc jeszcze nie spotkałem się z taką opinią. Nawet przy mniejszych prędkościach (ok. 90-100 km/h) jazda z otwartą roletą i zamkniętym dachem daje odczuwalną różnicę (to akurat sam testowałem). Ciężko mi uwierzyć, że przy prędkościach autostradowych ta cienka roleta wygłusza wszystko idealnie (niestety sam tego nie testowałem ale zasięgałem opinii i w salonie i u znajomych i wszyscy twierdzili, że niestety różnica jest, a jak to komu przeszkadza to już inna sprawa). Nawet chyba tutaj na forum widziałem jakieś posty na ten temat (niekoniecznie w dziale X5).