Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy może ktoś potwierdzić że w najnowszej wersji firmware'u jest nadal dostępna natywna aplikacja Spotify?

Oczywiście jeśli zameldujemy się w polskiej ambasadzie w Berlinie :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co sądzicie o nowej funkcji porównania ze społecznością? Jaki macie wynik? :D

lcdGH2T.png

Jest tyle ciekawych opcji które aplikacja mogłaby wspierać to rozwijają jakieś pierdoły jak np. możliwość dodania tego samego auta do dwóch róznych kont czy notyfikacje o alarmie np.

Opublikowano
Dodanie auta do dwóch różnych kont jest możliwe, ale dopiero w iDrive 8.0. Niestety we wcześniejszych systemach opcji takowej nie ma i raczej już tego zmieniać nie będą.
Opublikowano
wow ale fajne. U mnie 27% ponizej sredniej spolecznosci :)

Woah :O

Jest tyle ciekawych opcji które aplikacja mogłaby wspierać to rozwijają jakieś pierdoły jak np. możliwość dodania tego samego auta do dwóch róznych kont czy notyfikacje o alarmie np.

Wysyłasz twórcy oprogramowania swój feedback i sugestie funkcjonalności?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kilka razy wysyłałem, nawet zlokalizowalem produkt ownera aplikacji.
Opublikowano

Mam pytanko, jak to jest z tymi wersjami. Ja mam 11/2022.30 od nowości i nic się ani raz nie aktualizowało. Czy to oznacza że dla mojego konkretnie samochodu nie ma nowszej wersji ?

Bo widzę, że inni użytkownicy mają wersje z końcówką 31,44,50,60 :) przynajmniej o tych wiem. Czy ta ostatnia liczba to jest numer kompilacji dla danej wersji samochodu, czy po prostu u mnie nie pojawiają się nowe aktualizacje z jakiegoś nieznanego powodu.

Opublikowano

Lukas68, w BMW jest taka "ręczna automatyka" i trzeba robić te aktualizacje przez aplikację na komórce.

Masz w telefonie aktualne "My BMW" zalogowane na konto to samo co w samochodzie?

Opublikowano
Lukas68, w BMW jest taka "ręczna automatyka" i trzeba robić te aktualizacje przez aplikację na komórce.

Masz w telefonie aktualne "My BMW" zalogowane na konto to samo co w samochodzie?

Tak, tak mam zainstalowane My BMW i sparowane z samochodem. Wszystko się łączy poprawnie, ale aktualizacji żadnych nie pokazuje.

Chyba, że jest jakiś magiczny sposób na jej wywołanie ? :)

Opublikowano
W ustawieniach apki masz zakładkę BMW Store - wejdź i sprawdź czy masz aktywną usługę Remote Software Update :wink:
odebrane 24.10.2022 / 150: 40W22 / 112: 16W22, 22W22, 30W22, 33W22, 39W22, zamówione 29.09.2021
Opublikowano
W ustawieniach apki masz zakładkę BMW Store - wejdź i sprawdź czy masz aktywną usługę Remote Software Update :wink:

Dzięki, sprawdzałem i mam włączone. Chyba pozostaje konsultacja z serwisem, albo po prostu dla mojego samochodu nie ma żadnych aktualizacji :)

Opublikowano
Ostatecznie serwis zaktualizował samochód, bo z tą wersją którą miałem fabrycznie było coś nie tak i sam się nie aktualizował. Chyba też przebije wszystkich w wersji softu :) Mam teraz 03/2023.30
Opublikowano
Coś ciekawego jest w tej wersji? :)

Dla mnie istotną sprawą jest to, że aktualizacja w 70-80% wyeliminowała wibracje jakie pojawiały się na postoju. Bardziej gładko i płynnie silnik się podnosi z najniższych obrotów. Generalnie czuć różnicę w kulturze pracy na postoju i przy spokojniej jeździe.

Innych rzeczy nie zauważyłem, co nie znaczy że nic innego nowego nie ma :)

Ewidentnie są zmiany w sterowniku silnika i skrzyni i może innych układach związanych z napędem.

Opublikowano

March 2023 is still in Beta test mode. I am surprised some of you got it OTA. Dealer should not have updated to that unless there was an issue in the vehicle related to the previous software. I suggest all others to hold on accepting it until a final one for 03.2023 is released (until this date it’s still considered a beta version). There will 100% be some issues and bugs.

Sprawdziłem, i RSU nie widzi jeszcze tego uaktualnienia.

Opublikowano
March 2023 is still in Beta test mode. I am surprised some of you got it OTA. Dealer should not have updated to that unless there was an issue in the vehicle related to the previous software. I suggest all others to hold on accepting it until a final one for 03.2023 is released (until this date it’s still considered a beta version). There will 100% be some issues and bugs.

Sprawdziłem, i RSU nie widzi jeszcze tego uaktualnienia.

Tak jak pisałem, zaktualizowane przez serwis, więc zakładam że to wersja ostateczna. Chyba, że robię za beta testera :)

Opublikowano

Tak jak pisałem, zaktualizowane przez serwis, więc zakładam że to wersja ostateczna. Chyba, że robię za beta testera :)

Nie ukrywajmy, że masowo te wersję wychodzą z opóźnieniem tzn. 3/23 nie pojawi się u każdego w momencie wydania. Wiele osób/samochodów nadal ma starsze wersję - i musi czekać na automatyczną aktualizację (albo przy okazji w ASO może uda się to zrobić).

Lukas68 - możesz podzielić się listą "wodotrysków" które są w Release Note? Ciekawe co zostało "poprawione" względem poprzedniej wersji - może to być pomocne dla Wielu czy faktycznie chcą tej aktualziacji :D

BMW THE1 F40 120d - M Sport, Skyscraper Grey (2022)

Odebrany! https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=229&t=395918

icon1.png

Opublikowano

Niestety, ale nie wyświetla mi się Release Notes . Chyba, że ja nie potrafię tego odpalić.

Osobiście nie zauważyłem nic poza tym, że auto teraz praktycznie nie wibruje na postoju, a na tym mi zależało żeby to wyeliminować

Opublikowano
Niestety, ale nie wyświetla mi się Release Notes . Chyba, że ja nie potrafię tego odpalić.

Powinno być dostępne z poziomu samochodu oraz aplikacji myBMW.

myBMW:

Status pojazdu >> Usługi >> Remote Software Upgrade >> "Nowe funkcje i ulepszenia" & "Version: **/****.**"

BMW THE1 F40 120d - M Sport, Skyscraper Grey (2022)

Odebrany! https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=229&t=395918

icon1.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zauważyłem że przypadku wykonania aktualizacji przez serwis release notes nie istnieją.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

U mnie dalej nie ma żadnej aktualizacji (stoi na 11.2022/44), ale po przeczytaniu info w dziale G20 sprawdziłem u siebie i pojawiło się Spotify jako apka (nie trzeba być już zarejestrowanym w DE by mieć ją w ID)