Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 godzin temu, morfang napisał(a):

U mnie aplikacja nie chce przesłać aktualizacji do samochodu. W apce mam informację o pobranej aktualizacji, a samochód milczy 🙂

Spróbuj pobrać bezpośrednio przez iDrive

• Lubię to 1
Opublikowano
W dniu 11.02.2024 o 20:33, morfang napisał(a):

U mnie aplikacja nie chce przesłać aktualizacji do samochodu. W apce mam informację o pobranej aktualizacji, a samochód milczy 🙂

Kiedyś miałem podobnie - pomogło jak udało się spiąć telefon z autem po bluetooth i wifi tak, że akpa bmw na telefonie też widziała oba połączenia zestawione - wtedy się przesłało do auta.

• Lubię to 1
Opublikowano
2 minuty temu, chewing napisał(a):

Kiedyś miałem podobnie - pomogło jak udało się spiąć telefon z autem po bluetooth i wifi tak, że akpa bmw na telefonie też widziała oba połączenia zestawione - wtedy się przesłało do auta.

Chyba nawet taka opcja jest wypisana(wskazana/rekomendowana) w opisie najnowszej aktualizacji - ale z zaznaczeniem dla systemu iOS (czy dla Androida tak samo to nie wiem)

BMW THE1 F40 120d - M Sport, Skyscraper Grey (2022)

Odebrany! https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=229&t=395918

icon1.png

Opublikowano

U mnie chyba jest przesłany update, ale nie chce się zainstalować. Od początku z tą aktualizacją pokazuje tylko taki komunikat:

20240217_122033.jpg

Opublikowano
11 minut temu, morfang napisał(a):

U mnie chyba jest przesłany update, ale nie chce się zainstalować. Od początku z tą aktualizacją pokazuje tylko taki komunikat:

20240217_122033.jpg

Może stan naładowania za niski i nie pozwala puścić jej bezpiecznie. Dłuższa trasa i zobaczysz czy ruszy 🙂

icon1.png

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, morfang napisał(a):

auto zgaszone?

reczny zaciagniety?

edit: faktycznie, na zagranicznych forach, bardzo czesto poruszany jest watek akumulatora 12V

ps. w porownaniu do 07/2023, odnosze wrazenie ze w 11/2023, skrznia DCT troche lepiej sie sprawuje, polecam 😛 

Edytowane przez pawelo9
Opublikowano

Raczej z akumulatorem to dobra podpowiedź. Dostałem furę z pracy i teraz BMW tylko w weekend używam na krótkich odcinkach (do 50 km).

• Lubię to 1
Opublikowano

To możliwe żeby samym updatem wpłynęli na poszarpywanie silnika ? przy lekko wciśniętym gazie raz na jakiś czas szarpnie trzy razy i wraca wszystko do normy by przez następną godzinę nie wydarzyło się tak ani razu...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dostępny jest już soft w wersji 03/2024. Póki co chyba tylko w ASO, przez OTA za jakieś 3-4 miesiące pewnie.

Szczegółów zmian niestety nie posiadam.

Opublikowano

Panowie mam problem w moim f40. 
w apce oraz w idrive widnieje informacja ze mam najnowaszą wersję oprogramowania 03/2021.50. Ale czytam na forum, ze macie dużo nowsze wersje. 
W serwisie twierdzą ze są nieznaczne aktualizacje i na moje życzenie mogą to zrobić za kwotę około 700 zł. Ale to przecież wina samochodu, ze nie czyta najnowszych aktualizacji, a nie moja. Jeżeli się mylę, to mi wytłumaczcie 

Opublikowano
Teraz, M4R10 napisał(a):

@filipek_03 zmień ASO i zgłoś problemy z przerywającym Apple Car/Android Auto jeśli masz auto na gwarancji nadal.

mi w jednym z ASO kazali nagrać jak ACP nie działa: zawiesza się, wyłącza, etc - więc już widzę jak jadę i wyciągam telefon i nagrywam bo to jest ważniejsze niż bezpieczeństwo ...
Ale zmiana ASO napewno może ułatwić współpracę.

icon1.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Trzeba pisać tutaj jawnie których ASO unikać i które nie chcą wykonywać napraw na gwarancji. 

Opublikowano
21 minut temu, M4R10 napisał(a):

Trzeba pisać tutaj jawnie których ASO unikać i które nie chcą wykonywać napraw na gwarancji. 

już kiedyś wspominał, że w moim przypadku jest to Frank Cars. 
Również nie potrafili "wygłuszyć" mocowania pasów (ale tutaj również Gazda w Katowicach nie chciała tego zrobić - bo się nie da). Jedynie z polecenia @karlos91 ASO w Rzeszowie było w stanie pomóc - ale nie jest mi po drodze do nich 😞

icon1.png

Opublikowano

Czy u Was też po aktualizacji czujnik deszczu działa gorzej? Myślałem, że to tylko moja subiektywna opinia, ale nawet moja lepsza połowa dzisiaj stwierdziła, że wycieraczki przestały działać prawidłowo.
Na 1 biegu automat działa strasznie leniwie, niezależnie od położenia przełącznika w manetce czasem cała szyba jest już tak zakropiona, że nic nie widać i muszę przerzucić palcem w górę, żeby w ogóle się raczyły ruszyć... 

odebrane 24.10.2022 / 150: 40W22 / 112: 16W22, 22W22, 30W22, 33W22, 39W22, zamówione 29.09.2021
  • 5 miesięcy temu...
  • 3 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@stratos37 release notes masz w aplikacji, podaj również dokładny numer. Cały rok wychodziły jakies 07/2024.
Ja nie odczułem żadnych zmian.

Opublikowano

Mam 11/2023.50 a pojawiła się 07/2024.30. Pobrałem przez aplikację aktualizację i mam coś takiego jak na fotce i pasem postępu ruszył troszeczkę i stoi. Może ktoś podpowie jak pokolei co i jak.

IMG_3407.png

IMG_3408.jpeg