Skocz do zawartości

wymiana sworzni na wachaczach- drugi raz w tym roku PORAŻKA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

DZIŚ PODLEWAROWAŁEM auto . w prawym kole mam luz w granicach 7 cm bez przesady w płaszczyźnie poziomej. jestem pełen w strachu stad to tłuczenie przy predkości powyżej 60 km/h.

w marcu wymieniałem sworznie zewnętrzne te długie na wachaczach odpowiedzialne za te bicie firmy MOGG. sprzedawca zapewniał ze to jedna z lepszych firm.

dziś zamówiłem firmu KUGER również niemieckie cena za sztuke 40 zł.

Co o nich myslicie jakie są lepsze od tych dwóch marek

Opublikowano

ja polecam jedynie Lemforder lub oryginały w ASO (też Lemforder) :twisted:

czekasz dalej na inne propozycje??? :mrgreen:

18.11.2006

Forza evil!

Opublikowano
Ja niedawno włożyłem z NK Germ... Zobaczymy długo wytrzymią.

POZDRAWIAM MANIAKÓW BMW 🙂

Z BMW od 2004roku. Na forum od 2005r.

Opublikowano (edytowane)
Tylko lemforder lub febi no chyba,że Cię stac na wymianę co miesiąc.Kupujesz droższe części ,ale za to dłużej wytrzymują nasze polskie dziury,co w konsekwencji wychodzi taniej niz kupując tansze gorszej jakości częśći! Edytowane przez piotriviola
Opublikowano
Ja rowniez polecam Lemforder ale niech mechanik zalozy ci to na podnosniku i dokreci w kanale jak auto stoi na kolach. Byc moze wczesniej tego nie zrobili i guma byla naprezona przez co wyrwana.

pozdrawiam

mavic

Opublikowano

hm kolega pisze o sworzniach długich czy zewnetrznych ???????????

bo to róznica

bo jak zmieniał długie a teraz padły zewnetrzne to co ma piernik do wiatraka????

pozdrawiam

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS
Opublikowano
Do BMW zdecydowanie polecam Lemfordery (dostarczane też na pierwszy montaż) Wccale nie są bardzo drogie a jakość :cool2:
Pozdrawiam Grzesiek
Opublikowano
ja kupilem pol roku temu MOOG. Jak narazie wszutsko jest ok. A mialem spotaknie z 20cm kraweznikiem na skos ze felgi sie pokrzywily i lacznik stabilaztora wywalilo. Sworznie sa w rewelacyjnym stanie!! Moze zalezy to tez od szczescia!?

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
Ja mam założone swożnie zewnetrzne firmy Meyle , konstrukcyjnie podobne do tych z e30 czyli bez strefy komfortu. Zdecydowanie bardziej nadają się na nasze drogi ze względu na większą wytrzymałość.Pozdrawiam
Opublikowano

co to znaczy bez strefy komfortu.

masz na myśli ta blache doczepianą na dole sworznia.

właśnie po co ona jest.

dziś zamówiłem febi koszt 65 zł sztuka.

chyba było warto???

była też włoszczyzna za 40 zł ale to chyba badziewie

Opublikowano

kupiłem na zamówienie w sklepie w głogowie normalna cena to 75 sztuka orginał febi ja po rabacie mam za 65 złotych.

nie wiem czemu u ciebie sa w cenie 140 zł

Opublikowano
Strefa komfortu to gumowy pierścień w którym jest zatopiony sworzeń. W wersji Meyle bez tej strefy jest tam stal zamiast gumy a sworzeń jest konstrukcyjnie taki jak w E30.