Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka,

przedstawiam nowy nabytek. Autko zamówione w czerwcu 2020, odebrane w październiku. Konfiguracja dość budżetowa, ale moje pierwsze auto do zamówienia, bo zawsze brane ze stocku z wyprzedaży rocznika jak moje 5er :) Miałem chrapkę na zegary analogowo-cyfrowe toteż dobrałem aktywny tempomat bez navi, ale niestety po lifcie już ich nie ma w konfiguratorze. Oprócz mpak w portimao na pokładzie jeszcze audio hifi, podparcie lędźwiowe, asystent parkowania z kamerą, adaptacyjne ledy i aktywny tempomat. Nawigacji nie używam już w 4tym bmw, więc tym razem nie brałem - autem będzie jeździła głównie żona, która też używa tylko yanosika. Fuckup konfiguracyjny to taki, że zapomniałem dodać składanych lusterek.

Autko na dotarciu, więc o osiągach nie napiszę, ale wydaje się bardzo dynamiczne jak zapewniali inni z tym silnikiem. Fotele i komfort przepaść pomiędzy serią 5, ale sportowy duch na duży plus, odczucia są bardzo pozytywne i taki kontrast jest pożądany jeżdżąc na co dzień 5er.

Kilka zdjęć z komórki i dwa filmiki jakby kogoś interesowało jak wygląda sam LC bez plusa.

g6wf2Zm.jpg

75L7v0S.jpg

5BLiQyk.jpg

7yl8jV1.jpg

VliRVqz.jpg

Filmiki z zegarami i wyświetlaczem centralnym:

• Odpowiedzi 100
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Portimao piękny kolorek!

Fajnie że 318i g20 ma normalny silnik i staje się bardzo rozsądnym wyborem, a jeszcze lepiej że ośka. Gratulacje :cool2:

Opublikowano
Portimao piękny kolorek!

Fajnie że 318i g20 ma normalny silnik i staje się bardzo rozsądnym wyborem, a jeszcze lepiej że ośka. Gratulacje :cool2:

I przy 160 trzymała sie jak przyklejona :) więcej na docieraniu nie jechałem :) Generalnie silniczek daje radę, ciekawe jak będzie jak się kiedyś program zrobi. Na razie to mam 4 lata gwarancji :)

Silesianer: Co do rabatu, to chętnie napiszę Ci na PW z namiarami na handlowca, bo naprawdę konkretny człowiek, a miałem przy zakupie kontakt z kilkoma. Felgi 18stki, ale i tak przy zawieszeniu m jest dość twardo.

Opublikowano

Bardzo dobrze wygląda, podobają mi się chyba wszystkie kolory poza szarymi. Raz mialem okazje zaparkowac obok portimao w mpaku i nie mogłem zdecydować, czy biała ładniejsza ;)

Fajnie, że do 3ki już nie ma r3, ale to by bylo nieuzasadnione przy spalaniu, jakie ten 2.0 osiąga. Pewnie z 6,5-7,5l Ci spali w mieszanym.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
piękne auto :cool2: szerokości życzę ! , tunel środkowy to aluminium czy plastik ?
Opublikowano

Siemka,

Super furka, rozsądny konfig.

Mógłbyś rozwinąć ten temat "Fotele i komfort przepaść pomiędzy serią 5" ?

Bardzo mnie ciekawi twoja opinia.

Pozdr.

Opublikowano
Siemka,

Super furka, rozsądny konfig.

Mógłbyś rozwinąć ten temat "Fotele i komfort przepaść pomiędzy serią 5" ?

Bardzo mnie ciekawi twoja opinia.

Pozdr.

No taka, że fotel w serii 5 sportowy jest wygodniejszy (miększy, dłuższy, szerszy, bardziej otulający), jak dla mnie przepaść :) tylko, że to pewnie ma też na rzeczy sporo zawieszenie, choć jak przesiadam się z jednego auta do drugiego to różnica nest mocno odczuwalna. Jechałem 3er 100km i sam poprosiłem żone żeby już się zamienić, bo chciało się do 5er. Mimo tego, że moja 5tka to zwykly sportline 518d bez fajerwerków.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Gratuluje, sliczne auto, wyglad zewnetrzny 10/10, chyba najladniejszy obecnie sedan na rynku.

Ciesze sie, ze BMW oprzytomnialo i wrocili do R4, ciekawy jestem potencjalu tego silnika po chipie, jezeli bedzie mozna to tuningowac na 230-250KM to bedzie to swietne value do codziennej jazdy!

Liczniki okrutnie mi sie nie podobaja ale juz w nocy wygladaja ok jak nie widac tych obramowan.

Szerokosci!

.

Opublikowano
Gratuluje, sliczne auto, wyglad zewnetrzny 10/10, chyba najladniejszy obecnie sedan na rynku.

Ciesze sie, ze BMW oprzytomnialo i wrocili do R4, ciekawy jestem potencjalu tego silnika po chipie, jezeli bedzie mozna to tuningowac na 230-250KM to bedzie to swietne value do codziennej jazdy!

Liczniki okrutnie mi sie nie podobaja ale juz w nocy wygladaja ok jak nie widac tych obramowan.

Szerokosci!

- tu filmik z 220 konikami po programie. Mojej żonce te 156 na razie wystarczy, pierwsze jej RWD, a powiem ze jestem ciekawy jak bedzie sie tym jezdzilo po docieraniu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Szerokości, rozsądny konfig.

I ten kolor mi tez chodzi po głowie, za indyvidual +22k trochę za dużo....

male-bmw-2.png
Opublikowano
Fajnie wygląda. A z ciekawości na jakich oponach dostałeś auto bo widzę, że też wziąłeś 18tki i jaki jest DOT opon?:)
Opublikowano
Fajnie wygląda. A z ciekawości na jakich oponach dostałeś auto bo widzę, że też wziąłeś 18tki i jaki jest DOT opon?:)

Bridgestone turanza 225/45 i 255/40 z dotem z polowy 20r. Chyba bez ROF.

Opublikowano

Dzięki bo nie mogłem dojrzeć ze zdjęć. Ja właśnie poprosiłem by się upewnili, czy to ROF czy nie.

Opublikowano

Dzięki bo nie mogłem dojrzeć ze zdjęć. Ja właśnie poprosiłem by się upewnili, czy to ROF czy nie.

Sprawdzilem dokladnie to opony z 2420, z gwiazdką, ale bez ROF, bo nigdzie nie widze tego oznaczenia. To jak mi teraz twardawo to ciekawe jak bedzie jak zaloze zimowe 17 ROF. Ajjj...

rGqZ3xn.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Daj znać proszę jak wygląda sprawa z 17 ROF , też jestem ciekaw . ja od wczoraj jeżdżę na zimówkach Michelin Alpin 6 , jest bardzo komfortowo , ale jestem zdumiony tym że pierwszy raz w życiu jeżdżę oponami zimowymi które są cichsze niż letnie, w ogóle nie słychać tych opon ! :shock:
Opublikowano
Wydaj mi się, że 17 powinny być ok. Jednak jest trochę tej gumy. Ja przy adaptacyjnym zawiasie i 18 ROF u kolegi czułem się komfortowo. Ale zwykły zawias sztywniejszy. Sądzę, że adaptacyjny zawias i 18 bez ROF będzie dla mnie naprawdę komfortowe. Na zimę mam 18 ROF Continentala, ale sadzę, że będzie ok. W końcu mieszanka też inna niż do letnich.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Gratulacje pięknego auta. Kolor z czarnym połyskiem i z M pakietem robi naprawdę dobrą robotę.

Skusiłbym się tylko na większe felgi, rozsądne 19".

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano

Dziś wreszcie zamontowana wisienka na torcie, bez tego auto było niekompletne :) czarny grill :)

466Sf2U.jpg

Co do kół to już na 18 jest dla mnie ciut za twardo, a jeździłem na 19stach g20 kolegi, to było jeszcze twardziej. Boje się, że na 17 ROF będzie gorzej niż teraz na zwykłych 18.

Opublikowano
Leeo,

mozesz zrobić zdjecie swiateł dziennych, o ile masz te standardowe światła?

Dopłaciłem do adaptacyjnych. Krakus ma standardowe, a Randal laserowe, także możesz wybierać :)

Opublikowano
Leeo,

mozesz zrobić zdjecie swiateł dziennych, o ile masz te standardowe światła?

Dopłaciłem do adaptacyjnych. Krakus ma standardowe, a Randal laserowe, także możesz wybierać :)

Kurczę myślałem, ze masz standardy, ale spoko, Krakusa poproszę.