Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poprawia się, ale dotyczy to G20. W przypadku G22 są zawaleni po uszy zamówieniami więc tu nie tylko restrykcje hamują odbiór ale także kolejka produkcyjna.

Hej, cos więcej w tym temacie wiesz? Mam zamówienie z 10/21, odbiór na 6/22 ale nie liczę ze dotrzymamy termin będzie jak widzę, ze zamówienia z kwietnia nie są jeszcze wyprodukowane. Zastanawiam się czy 2022 jest w ogóle realny, czy nastawiać się na przyszły rok..

Opublikowano

Poprawia się, ale dotyczy to G20. W przypadku G22 są zawaleni po uszy zamówieniami więc tu nie tylko restrykcje hamują odbiór ale także kolejka produkcyjna.

Hej, cos więcej w tym temacie wiesz? Mam zamówienie z 10/21, odbiór na 6/22 ale nie liczę ze dotrzymamy termin będzie jak widzę, ze zamówienia z kwietnia nie są jeszcze wyprodukowane. Zastanawiam się czy 2022 jest w ogóle realny, czy nastawiać się na przyszły rok..

Mam informację, że jeszcze nie zdarzyło się oczekiwać na auto dłużej niż rok. Więc 2023 rok raczej nie wchodzi w grę. Co do kolejki prodykcyjnej. Nie ma żadnej reguły. Auta produkują się można powiedzieć losowo.

To informacja z dzisiaj, ale to żadna nowość. Wszyscy wiedzą, że tak jest.

Opublikowano
No to ja mam dla Ciebie informację, że za 3 tygodnie stuknie mi rok czekania. I jeszcze poczekam, jak dobrze pójdzie to do czerwca.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No to ja mam dla Ciebie informację, że za 3 tygodnie stuknie mi rok czekania. I jeszcze poczekam, jak dobrze pójdzie to do czerwca.

Niesamowite po pierwsze że jeszcze pamiętasz co zamówiłeś, po drugie że w czasie w którym czekasz nie było jeszcze tak dużych restrykcji, jeśli jakieś były a mimo to nadal auta brak.

Chyba tylko warunki na których kupiłeś powstrzymują Cię przed rzuceniem papierami ;)

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

Opublikowano

Czytając ten temat zastanawiam się, czy jest sens składać jakiekolwiek zamówienie :D

Zanim auto się ukaże moim oczom to zapomnę co zamawiałem, a jeśli wejdzie lift to przyjedzie zupełnie coś innego niż chciałem ;)

Bez-tytu-u.jpg
Opublikowano
Czytając ten temat zastanawiam się, czy jest sens składać jakiekolwiek zamówienie :D

Zanim auto się ukaże moim oczom to zapomnę co zamawiałem, a jeśli wejdzie lift to przyjedzie zupełnie coś innego niż chciałem ;)

W sumie to fajna opcja. Ktoś Ci daje na rok czasu 15 tys zł (zaliczka) i możesz z nimi robić co chcesz. Pewnie sobie inwestują nasz hajs w bitcoiny i inne rzeczy i pomnażają swój majątek przez ten czas xD

Stop Electric GO V8. 2 litry to może mieć czajnik ;D
Opublikowano
Biorąc pod uwagę rosnące ceny warto zamówić i poczekać rok, nawet jeśli odbierzesz tylko po to żeby zrobić cesję :D ja do dziś żałuje, że nie zamówiłem na początku zeszłego roku - nie dość, że katalogowo G22 była 10k tańsza niż teraz, to i rabaty 2x lepsze. Czekałem z zamówieniem, bo nie chciałem odbierać w 2021, a teraz widzę, że nawet gdybym zamówił w styczniu, to i tak bym odebrał w tym roku.
Opublikowano
Biorąc pod uwagę rosnące ceny warto zamówić i poczekać rok, nawet jeśli odbierzesz tylko po to żeby zrobić cesję :D ja do dziś żałuje, że nie zamówiłem na początku zeszłego roku - nie dość, że katalogowo G22 była 10k tańsza niż teraz, to i rabaty 2x lepsze. Czekałem z zamówieniem, bo nie chciałem odbierać w 2021, a teraz widzę, że nawet gdybym zamówił w styczniu, to i tak bym odebrał w tym roku.

Masz rację, w tym roku też mogą być podwyżki 8-10%.

Opublikowano

Jestem przekonany że na pewno będą podwyżki i oby tylko w takiej wielkości jak piszesz.

Opublikowano

Jestem przekonany że na pewno będą podwyżki i oby tylko w takiej wielkości jak piszesz.

Na 100% bedą sporo większe:

1. https://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/ceny-sprzedaz/news-dramatyczne-prognozy-na-2022-rok-nowe-auta-podrozeja-o-20-pr,nId,5741550

2. Od lipca 22 obowiązkowe "czarne skrzynki" w nowo produkowanych osobówkach - cene weźmie na siebie producent ??

https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/czarne-skrzynki-w-nowych-autach-obowiazkowe-od-lipca-2022-r/gbf8zmx

3. Polski Ład

Myśle że 20% może sie okazać optymistycznym wariantem

Opublikowano

Ruszyły się Wam zamówienia po 3 stycznia od czasu jak fabryka intensywniej pracuje?

Podobno sporo samochodów przeskakuje ze statusu 105 od razu na 112 lub nawet 150, ale u mnie nadal wisi 105…

Opublikowano (edytowane)

Moje zamówienie od końca sierpnia ruszyło, dealer obiecuje odbiór w końcu stycznia. Samochód bez restrykcji.

Zobaczymy)

Edytowane przez lonly
Opublikowano
Moje zamówienie od końca sierpnia ruszyło, dealer obiecuje odbiór w końca stycznia. Samochód bez restrykcji.

Zobaczymy)

Moje wyprodukowało się 2-giego listopada i do dzisiaj czekam :)

Opublikowano
Moje zamówienie z 30.09 i planowany termin był na 3t 2022. Dzisiaj informacja, że wg statusu rozpoczyna się produkcja, zobaczymy czy i jak szybko się ona zakończy. Auto teoretycznie bez restrykcji.
Opublikowano

moje zamówienie z 9 czerwca i do tej pory zero kontaktu (430i) ze strony salonu - jakbym sam nie dopytywał co jakiś czas to chyba nawet bym telefonu nie dostał z ich strony, ale to też już przestałem robić nty raz słysząc "nic nie wiadomo"

obsługa posprzedażowa na najwyższym poziomie :)

Opublikowano
Moje zamówienie z początku września, z restrykcji: Harman Kardon, aktywny tempomat, klapa z buta, lasery (nie mam pewności czy są nadal na restrykcjach?). Brak informacji na temat terminu produkcji, ale ja też nie dzwonię co tydzień jak zacietrzewieniec :) Termin wg. umowy na koniec lutego w co wątpię, ale to nie jest problem, mam czym jeździć a i nowe BMW pewnie się szybko znudzi. Na pewno nie mam zamiaru rezygnować z wyposażenia objętego restrykcjami, żeby przyspieszyć produkcję.
Opublikowano
Moje zamówienie z początku sierpnia i dalej status 105 . Dzisiaj dzwoniłem i dowiedziałem się że nie ma już szans że produkcja wskoczy na luty, następna szansa dopiero na marzec . Jeżeli auto nawet w marcu się nie wyprodukuje to ja już nie wiem co robić . Ręce opadają z tym wszystkim a najgorsze że nikt nie potrafi podać jakiegoś terminu realizacji .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Żeby odrobinę umilić atmosferę oczekiwania, wrzucam fotkę z dzisiejszego spotkania mojego osiołka z niezłym dzikiem - m440i :mrgreen:

Po blachach wnioskuje że świeżo odebrany, zresztą chyba nowy w moim rejonie, jak spotkam właściciela to podpytam kiedy zamawiał :wink:

Czeka ktoś na taki kolor i model ? :wink:

W środku jasna skóra chyba koniakowa, bobrowy ryjek niczego sobie na żywo, felgi 18"

1d9b648e68685b68.jpg

BMW G21 318d - jest

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja stawiam że to jest demo bo nie słyszałem żeby ktoś dostał zamówione GC.

Zobaczę jak długo go będę widywał ;)

BMW G21 318d - jest

Opublikowano

Sliczna jest ta zielen.

W wakacje, gdy kolejny raz przelozono mi produkcje G30 to sie zastanawialem czy takiej 4GC nie wziac…

Na szczescie G30 odebralem „juz” w pazdzierniku. Na GC pewnie trzeba by jeszcze czekac :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja stawiam że to jest demo bo nie słyszałem żeby ktoś dostał zamówione GC.

Zobaczę jak długo go będę widywał ;)

Można było kupić demo było kilkanaście takich aut w PL więc może być na stałe.

Opublikowano
Żeby odrobinę umilić atmosferę oczekiwania, wrzucam fotkę z dzisiejszego spotkania mojego osiołka z niezłym dzikiem - m440i :mrgreen:

Po blachach wnioskuje że świeżo odebrany, zresztą chyba nowy w moim rejonie, jak spotkam właściciela to podpytam kiedy zamawiał :wink:

Czeka ktoś na taki kolor i model ? :wink:

W środku jasna skóra chyba koniakowa, bobrowy ryjek niczego sobie na żywo, felgi 18"

1d9b648e68685b68.jpg

To Kraków ? Mieli taki jako demo w M cars na Conrada , i podejrzewam że to ten właśnie na jeździe próbnej .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak Kraków i do tego na blachach od Mcars z Conrada, czyli zagadka rozwiązana.

A już myślałem, że tu kogoś pociesze ;)

BMW G21 318d - jest