Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Status 190 - odbiór pod choinkę !

Trochę boję się pisać po tym co koledzy opisują …

Daj znać jak autko jak odbierzesz i czy jest kompletne (ekran dotykowy).

Mój miał w zeszłym tygodniu termin na 3t 2022 także zobaczymy co się zmieni w najbliższych dniach, tym bardziej że po 17 fabryka staje na przerwę świąteczną. Mam nadziej że będą już mieli poustalane co będą produkować w styczniu.

Opublikowano
skad znacie te statusy tak dzisiaj z wieczora? :))

Maila od dealera w godzinach wieczornych :mrgreen:

Daj znać jak autko jak odbierzesz i czy jest kompletne (ekran dotykowy).

Dealer mowil mi 2 dni temu ze problem braku dotyku był przez 2 tygodnie, teraz juz lecą podobno normalnie

Opublikowano

Status 190 - odbiór pod choinkę !

Trochę boję się pisać po tym co koledzy opisują …

U mnie status 182 od 29 listopada... Auto miało być przed świętami, ale termin coraz bardziej niepewny :( Grzmię, bo będę musiał na tydzień wypożyczać jakąś furę, czyli 2k nie moje, a auto na wyciągnięcie ręki -.-

Opublikowano
Mi dzis wskoczyło na status 150 choć termin produkcji miał byc 1 tydzien 2022 :>

A 150 z jakim terminem? :D Bo może być tak, że 153 (Assembly Started) będzie właśnie na 1 tydz. 2022, co by się zgadzało, bo za tydzień fabryka staje na przerwę świąteczną :)

Opublikowano
Mi dzis wskoczyło na status 150 choć termin produkcji miał byc 1 tydzien 2022 :>

A 150 z jakim terminem? :D Bo może być tak, że 153 (Assembly Started) będzie właśnie na 1 tydz. 2022, co by się zgadzało, bo za tydzień fabryka staje na przerwę świąteczną :)

1 tydzien stycznia. Myslalem ze jak wchodzi 150 to od razu zaczynaja składanie :mrgreen:

Opublikowano

1 tydzien stycznia. Myslalem ze jak wchodzi 150 to od razu zaczynaja składanie :mrgreen:

No ale to już pewniak, że będzie niedługo składane :) 1. tydz. 2022 niezagrożony raczej :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mieć auto wyprodukowane w grudniu to tak mocno nie fartownie :roll:

Kalendarz tak jest skonstruowany że.ktos musi w tym okresie wskoczyć, niemniej jednak czekać na auto x miesięcy i od strzała odebrać de facto roczne to jednak bym nie chciał, co lepsze zapewne bez dotykowego ekranu.

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

Opublikowano

Kalendarz tak jest skonstruowany że.ktos musi w tym okresie wskoczyć, niemniej jednak czekać na auto x miesięcy i od strzała odebrać de facto roczne to jednak bym nie chciał, co lepsze zapewne bez dotykowego ekranu.

Nie wiem kto na to tak patrzy - wg mnie to już nie te czasy :D Ja sprzedawałem niedawno auto z pierwszą rejestracją 22.12.2017 - poszło jak te z rocznika 2018, a nie 2017.

Bardziej mnie interesuje rocznik produkcyjny, a nie kalendarzowy :)

Opublikowano

Nie wiem kto na to tak patrzy - wg mnie to już nie te czasy :D Ja sprzedawałem niedawno auto z pierwszą rejestracją 22.12.2017 - poszło jak te z rocznika 2018, a nie 2017.

też mam takie zdanie, zresztą zawsze kupuje samochody z końcem roku, a przy sprzedaży mam cenę jak rocznikowo +1. Schodzą jak ciepła bułeczki ale to pewnie ze względu na to, że dbam o auta. Nie zmienia to faktu, że jest grupa osób dla której rok produkcji jest istotny.

Mały update do samochodów ze statusem 155 ( w tym mój, quality check od 17.11). Auta w tym roku nie dojadą do dealerów - takie info dostałem :x

Opublikowano

Dopytywałem 2 razy - nie ma żadnego info w systemie , aby ekran był bez dotyku.

Według info handlowca - wszystko zgodne z zamówieniem - dekodowany VIN też tak pokazuje - a jak będzie zobaczymy ;)

W obecnej sytuacji lepiej mieć samochód w grudniu niż zaplanowany na styczeń

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W US funkcjonuje pojęcie MY, i to wg mnie jak najbardziej logiczne, natomiast żyjemy w PL, a tutaj 2017 to auto 4 letnie, za chwilę 5 letnie, tego nie przeskoczysz.

Gdybym miał opcję wyboru produkcji, Ty zapewne również, wybrałbym 01/2022 względem 12/2021.

Dopytywałem 2 razy - nie ma żadnego info w systemie , aby ekran był bez dotyku.

Według info handlowca - wszystko zgodne z zamówieniem - dekodowany VIN też tak pokazuje - a jak będzie zobaczymy ;)

W obecnej sytuacji lepiej mieć samochód w grudniu niż zaplanowany na styczeń

Zdarzyło się kilka razy, że czegoś nie miało być, a było i odwrotnie, choćby klapa bagażnika, natomiast chyba można przyjąć z dużym prawdopodobieństwem, że będziesz mógł sobie ekran brudzić paluchami :mrgreen:

BMW G21 318d - jest

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Wszędzie poza PL liczy się data pierwszej rejestracji albo rocznik modelowy :roll:
Opublikowano

też mam takie zdanie, zresztą zawsze kupuje samochody z końcem roku, a przy sprzedaży mam cenę jak rocznikowo +1. Schodzą jak ciepła bułeczki ale to pewnie ze względu na to, że dbam o auta. Nie zmienia to faktu, że jest grupa osób dla której rok produkcji jest istotny.

Mały update do samochodów ze statusem 155 ( w tym mój, quality check od 17.11). Auta w tym roku nie dojadą do dealerów - takie info dostałem :x

Ja tak samo dostałem info ze auta z statusem 155 do 186 w tym roku nie wyjada z fabryki

a i ze termin dalej nie znany

Opublikowano

Ja tak samo dostałem info ze auta z statusem 155 do 186 w tym roku nie wyjada z fabryki

a i ze termin dalej nie znany

Mój niestety też to potwierdził... Ale u mnie wskoczył status 193, więc praktycznie ostatnia partia, która wyjechała w tym roku...

Opublikowano
No ale zyjemy w Polsce więc lepiej poczekać już na 2022. Poza tym, że będzie można zamówić od 2022 nowe logo. Fajne jest.

https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/nowe-logo-bmw-m-z-okazji-rocznicy-pojawi-sie-na-autach/k0213kz#slajd-1

Moj handlowiec kontaktowal sie ze mna jakis tydzien temu - te znaczki maja byc na Mkach od marca do liftu (podobno). NIe bardzo umial powiedziec czy bedzie wybor czy po prostu takie beda. Dowiedzialem sie ze jak moj samochod wejdzie w lutym na produkcje, to znaczka jeszcze nie bedzie. Pytal czy mamy czekac do marca :). Poniewaz jest mi ganz pomada a wole miec wczesniej, to odpowiedzialem ze bez jaj - jak bedzie mozna w lutym to jedziemy w lutym... :)

Opublikowano
Będziesz opcja wyboru tych znaczków

No to git - bo akurat mnie sie tak srednio podobaja...

Opublikowano (edytowane)
Tak z innej beczki, jakie gratisy, prezenty od dealera dostaliście przy odbiorze auta ?:)

Długopis którym podpisywałem umowę. Nawet ładny sygnowany marką :D

Tak na poważnie to największym prezentem było 16% rabatu i to, że odebrałem go po pół roku oczekiwania.

Miałem propozycję kół zimowych z jakimś tam rabatem nawet sporym, ale 18-stki mnie nie interesowały. Była też oferta na ceramikę w cenie 5 tys zł z przeglądami corocznymi zamiast 7500 zł.

Edytowane przez konopson
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Przed covidem dostałem Moeta a na auto czekałem 2.5 miesiąca :D A wcześniej jak odbierałem F30 to bon na akcesoria Performance na 1000 zł, jakąś myszkę do komputera BMW I8, czarne nerki itp. Teraz chyba już można o tym zapomnieć :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak z innej beczki, jakie gratisy, prezenty od dealera dostaliście przy odbiorze auta ?:)

Długopis którym podpisywałem umowę. Nawet ładny sygnowany marką :D

Tak na poważnie to największym prezentem było 16% rabatu i to, że odebrałem go po pół roku oczekiwania.

Miałem propozycję kół zimowych z jakimś tam rabatem nawet sporym, ale 18-stki mnie nie interesowały. Była też oferta na ceramikę w cenie 5 tys zł z przeglądami corocznymi zamiast 7500 zł.

Ja dostałem 23%, czekałem 4 miesiące, ale mimo wszystko kubek bym przytulił. Nikt nie zaproponował, mnie z emocji z głowy wyleciało, dopiero syn w drodze do domu zasugerował, że w sumie nic nie dali ;)

Potem zimówki kupiłem taniej, ale niesmak pozostał :)

BMW G21 318d - jest

Opublikowano
To ja odbieralem w kwietniu i dostalem lacznie 23 proc rabatu, dywaniki gumowe, ubezpieczenie na rok gratis i ponad 4 tys rabatu na kola zimowe plus kakies dziadostwo typu etui na dokumenty i wino