Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie do kolegów którzy mieli terminy produkcji jakoś w ostatnich 2 tygodniach - jakies zmiany czy terminowo poszło ?
Opublikowano
Mam pytanie do kolegów którzy mieli terminy produkcji jakoś w ostatnich 2 tygodniach - jakies zmiany czy terminowo poszło ?

U mnie model F44 terminowo poszedł - obecnie status 182 :)

W październiku zrezygnowałem z opcji na restrykcji (aktywny tempomat, adaptacyjne led) i wtedy auto wróciło na produkcje w listopadzie i już wyprodukowało się bez przeszkód.

Opublikowano
U mnie nie było nic z restrykcji a auto wywalone z produkcji :(
http://i607.photobucket.com/albums/tt156/henake/auta-1_zps844b52e9.jpg
Opublikowano

Prawdopodobnie coś na restrykcjach jest, ale po prostu Twój dealer nie wie co.

U mnie też było tak, że auto wypadło w statusie 105 na styczeń, a dopiero po paru dniach dealer wrócił z listą restrykcji i ustaliliśmy czy biorę bez tego co na liście, czy czekam na styczeń (który również jest niepewny).

Opublikowano

Moja sytuacja z dzisiaj status 111 i planowany termin produkcji 3 tydzień 2022.

Sugestia aby nie grzebać już w konfiguracji (a miałem taki pomysł) bo produkcja może się posypać a teraz nie ma żadnych restrykcji.

Termin odbioru z zamówienia koniec lutego. Przy dobrym układzie jest bardzo realny.

Opublikowano
A zamawiałeś HUD albo aktywny tempomat? Ja zamawiałem 318i z tymi opcjami pod koniec sierpnia, z terminem odbioru na luty 2022. Do tej pory nie mam potwierdzonego terminu produkcji.
Opublikowano
A zamawiałeś HUD albo aktywny tempomat? Ja zamawiałem 318i z tymi opcjami pod koniec sierpnia, z terminem odbioru na luty 2022. Do tej pory nie mam potwierdzonego terminu produkcji.

Nie auto jest bez HUD i aktywnego.

Z tego co wiem to są opcje objęte restrykcjami i na tą chwilę nie można ich zamówić (aktywnego na dzisiaj nie ma w konfiguratorze).

Opublikowano

Info z dziś restrykcje są na: laser, kubełki (m3) HK, comfort access:(

I np chcąc kubły najbliższy możliwy termin produkcji to 39 tydzień 2022:))

http://i607.photobucket.com/albums/tt156/henake/auta-1_zps844b52e9.jpg
Opublikowano
Info z dziś restrykcje są na: laser, kubełki (m3) HK, comfort access:(

I np chcąc kubły najbliższy możliwy termin produkcji to 39 tydzień 2022:))

Comfort access czy Apple carkey ?

Opublikowano

Dostęp komfortowy czyli z Comfort Access.

Apple CarPlay jest usługą/funkcją a nie elementem wyposażenia - posiadając CL Proff uruchamiasz tę usługę wykupując odpowiednią opcje w Connected Drive.

Opublikowano (edytowane)

Dostęp komfortowy czyli z Comfort Access.

Apple CarPlay jest usługą/funkcją a nie elementem wyposażenia - posiadając CL Proff uruchamiasz tę usługę wykupując odpowiednią opcje w Connected Drive.

Apple carKEY

Edit: dobra to sie nazywa poprawnie chyba BMW DigitalKey

Edytowane przez mathx88
Opublikowano

Witam

Masz jakieś pozytywne informacje?ja też zamawiałem w sierpniu i narazie żadnych informacji nie mam

Opublikowano

Witam

Masz jakieś pozytywne informacje?ja też zamawiałem w sierpniu i narazie żadnych informacji nie mam

podobno cięcia na linii produkcyjnej. u mnie produkcja miała być na dniach i też wywaliło na luty. I nic na restrykcjach w zamówieniu.

Opublikowano
Mam numer VIN i status 155 auto zjechało z lini produkcyjnej 22.11.2021 i auto nie wypuszczone z fabryki ponoć czeka na doposażenie nikt nic nie wie dlaczego tam stoi i na co konkretnie czeka BMW POLSKA nie udziela żadnych informacji ani mi ani dealerowi wiec czekanie pozostaje status 150 nic nie zmienia
Opublikowano
Mam numer VIN i status 155 auto zjechało z lini produkcyjnej 22.11.2021 i auto nie wypuszczone z fabryki ponoć czeka na doposażenie nikt nic nie wie dlaczego tam stoi i na co konkretnie czeka BMW POLSKA nie udziela żadnych informacji ani mi ani dealerowi wiec czekanie pozostaje status 150 nic nie zmienia

Wbij VIN tutaj: https://bmw-recall-tool.netlify.app/

Pokazuje też czasami recall'e na których poprawienie czekają dopiero co wyprodukowane wozy. Działa na bank w USA - może zadziała też na Twoim VINie.

Opublikowano

Pokazuje też czasami recall'e na których poprawienie czekają dopiero co wyprodukowane wozy. Działa na bank w USA - może zadziała też na Twoim VINie.

Działa tylko nic mi to nie mówi kod to 0065640300

I nic więcej

Szukałem wszędzie i żadnych info na ten temat

Ten sam kod pokazuje w akcjach przywolawczych BMW

Nowe auto nie wyjechało z fabryki a już ma akcje przywoławcze hehe

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

I nic więcej

Podaj VIN to spróbujemy zobaczyć co to za akcja.

Opublikowano

I nic więcej

Podaj VIN to spróbujemy zobaczyć co to za akcja.

WBA6N11080FM23323

Opublikowano
5-F75851-C-5430-4-F0-C-BB4-A-0075-C2-E5-F0-CB.jpg

Jak długo to może trwać ? Chyba maja do tego program bo wiem ze auta bez dotyku już się poruszają po drogach

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To dokument dla dealerów jak powinni 'naprawiać' auto więc Twój przypadek jest dość wyjątkowy że auto nadal stoi w fabryce z tym kodem, skoro dealer mógłby to już zrobić na miejscu u siebie.
Opublikowano
To dokument dla dealerów jak powinni 'naprawiać' auto więc Twój przypadek jest dość wyjątkowy że auto nadal stoi w fabryce z tym kodem, skoro dealer mógłby to już zrobić na miejscu u siebie.

Znam więcej takich przypadków z tym samym kodem i tez czekają auta stoją na placu fabryki i zero informacji

Ponoć przypisany mam kod 9KA i jest to doposażenie w fabryce

Już zgłupiałem