Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Produkcja przeniesiona na styczeń - szkoda gadać... (zamówienie z 15.06)

I co teraz robić? :) Anulować i szukać z placu, czy jak...

Opublikowano

też dostałem takie info dziś, i to jeszcze pod warunkiem rezygnacji z kilku opcji a zamówienie z kwietnia....

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nówka z placu to może być ciężko, raczej z drugiej ręki.

Opublikowano
też dostałem takie info dziś, i to jeszcze pod warunkiem rezygnacji z kilku opcji a zamówienie z kwietnia....

Jaki model i co ubrali w restrykcję?

Opublikowano

430i i restrykcje na kamery360+drive recorder i HK

Opublikowano
G20 318d m-pakiet bez pozycji na restrykcjach:

Zamowienie 30.05

Samochód 14.10 w Polsce. Teraz czekam na ogarnięcie tematu z rejestracją przez Alphabet.

Z ciekawości po jakim czasie od zamówienia dostałeś info odnośnie daty produkcji ?

Data produkcji przesuwała się od sierpnia. Mniej więcej od września wiedziałem ze samochód zostanie wyprodukowany w połowie października

Opublikowano

430i i restrykcje na kamery360+drive recorder i HK

Zmień na M440i, wyrzuć kamery 360+recorder, zostaw HK i niech Ci dealer sprawdzi taką wersję.

Proponuję dużego dealera sieciówkę światową - oni mają porezerwowane sloty produkcyjne i w wersji M może coś uda Ci się załatwić.

Mi się udało.

Opublikowano
Mki maja duzo mniej restrykcji z tego co mowil mi dealer. W 2 Excelach z najnowszymi nie bylo restrykcji na HK i 360 tylko dla M. Dla wszystkich byly na HUD i elektrycznie otwierany bagaznik. Przez restrykcje na HUD musialem lasery dobierac osobno... :(
Opublikowano

U mnie info od dealera o restrykcjach, które spowodowały przesunięcie produkcji na styczeń:

- aktywny tempomat

- światła adaptacyjne

Opublikowano
U mnie info od dealera o restrykcjach, które spowodowały przesunięcie produkcji na styczeń:

- aktywny tempomat

- światła adaptacyjne

Jaki model bmw zamawiałeś g20 czy inny?

Pytam bo ostatnio w tym wątku udziela się sporo osób, które zamówiły inne modele :)

Sam zamówiłem g20 we wrześniu z adaptacyjnym tempomatem, HK, laserami i dostępem komfortowym z otwieraniem klapy gestem. W dniu zamówienia tylko HK był na restrykcjach ale handlowiec powiedział, że wydają co miesiąc kilka g20 z HK, generalnie nie nastawiam się na odbiór szybciej niż na przełomie Q1/Q2 2022

Opublikowano

- aktywny tempomat

- światła adaptacyjne

Jaki model bmw zamawiałeś g20 czy inny?

Pytam bo ostatnio w tym wątku udziela się sporo osób, które zamówiły inne modele :)

Sam zamówiłem g20 we wrześniu z adaptacyjnym tempomatem, HK, laserami i dostępem komfortowym z otwieraniem klapy gestem. W dniu zamówienia tylko HK był na restrykcjach ale handlowiec powiedział, że wydają co miesiąc kilka g20 z HK, generalnie nie nastawiam się na odbiór szybciej niż na przełomie Q1/Q2 2022

Ja taki model jak po prawej stronie w opisie mojego konta :)

Rozpocząłem nowy wątek o opóźnieniach w odbiorze i zostałem skierowany tutaj - myślę, że inne osoby też napłynęły w podobny sposób do wątku o G20 :)

Ja zamawiałem w czerwcu, więc liczyłem na auto do końca listopada. Opóźnienia bolą o tyle, że teraz jestem zupełnie bez auta i przesunięcie produkcji na styczeń mnie mocno niepokoi.

Opublikowano

X3 M40i zamówione 09.09, produkcja zakończona 11.10 w pełnej konfiguracji.

Ale zamawiałem bez HK, 360, lędźwi, haka, shadowline - HK i kamera 360 to opcje przez które można czekać i rok.

Jest asystent pro, więc chyba nie ma z tym problemu w wyższych wersjach.

Teraz czeka na transport co pewnie zajmie 2 miesiące+ w obecnej sytuacji (sprzedawca jest optymistą i mówi o połowie listopada).

Opublikowano
Moje zamówienie z 14.05 (330i xDrive Touring) zostało wyprodukowane 14.10. Musiałem jednak zrezygnować z haka, ładowarki indukcyjnej i asystentów pro (HK i 360 nawet nie zamawiałem). Dostałem VIN, wrzuciłem w dekoder i martwi mnie że nie ma tam układu hamulcowego M. Jak składałem zamówienie to układ hamulcowy M był "za darmo" przy wyborze M pakietu. Później wprowadzono za niego opłatę 3200PLN. Zastanawiam się czy handlowiec usuwając hak i ładowarkę i asystentów pro z konfiguracji czegoś nie namieszał i nie usunął niechcący przy okazji hamulców M... Auto jedzie do Polski więc niebawem się przekonam.
Opublikowano

Ciekawe ze musiales zrezygnowac z haka. Moje 318i wyprodukowane na przelomie sierpien/wrzesien wyjechalo z hakiem, ale bez ledzwi, regulowanych boczków i ladowarki indukcyjnej.

W temacie hamulcow zapytaj sprzedajacego o ostateczna specyfikacje. Powinieneś dostac po wprowadzeniu zmian w zamówieniu.

Mi w podobny sposób prawie wylecialy swiatla przeciwmgielne.

Opublikowano

Chyba próżno się doszukiwać jakiejś reguły co jest dostępne z restrykcji, a co nie.

Z dostępu komfortowego wyleciało otwieranie/zamykanie bagażnika nogą, a w moim wyprodukowanym w połowie września M340i ta opcja się znalazła, co było miłą niespodzianką przy odbiorze.

Opublikowano

Z dostępu komfortowego wyleciało otwieranie/zamykanie bagażnika nogą, a w moim wyprodukowanym w połowie września M340i ta opcja się znalazła, co było miłą niespodzianką przy odbiorze.

Ktoś pisał na forum, że jak masz po rozkodowaniu VIN taki kod: 032X Brak funkcji bezdotykowego otwierania tylnej klapy - to nie ma obsługi nogą. U mnie tego niby nie ma...

Nadzieja w tym że VIN dekoder pokazuje niepoprawnie sprawę tych hamulców u mnie :?

Opublikowano
Moje zamówienie z 14.05 (330i xDrive Touring) zostało wyprodukowane 14.10. Musiałem jednak zrezygnować z haka, ładowarki indukcyjnej i asystentów pro (HK i 360 nawet nie zamawiałem). Dostałem VIN, wrzuciłem w dekoder i martwi mnie że nie ma tam układu hamulcowego M. Jak składałem zamówienie to układ hamulcowy M był "za darmo" przy wyborze M pakietu. Później wprowadzono za niego opłatę 3200PLN. Zastanawiam się czy handlowiec usuwając hak i ładowarkę i asystentów pro z konfiguracji czegoś nie namieszał i nie usunął niechcący przy okazji hamulców M... Auto jedzie do Polski więc niebawem się przekonam.

Ciekawe, ja miałem zamówione 330i xDrive Touring również w maju. Na auto nie przyszła kwota produkcyjna, w tym miesiącu handlowiec odezwał się z informacją, że produkcja została wyrzucona na 2022 - bez konkretnej informacji, czy będzie to styczeń czy może równie dobrze koniec przyszłego roku :P Miałem w specyfikacji hak oraz head-up, które w międzyczasie wpadły na restrykcje. Przez cały czas handlowiec upierał się, że nie można tych rzeczy wyrzucić ze specyfikacji bo "spadnę w kolejce" (tak jakbym zamówił na nowo). Tym bardziej byłem zdziwiony śledząc to forum, gdzie sporo osób pisze, że BMW samo wyrzuca z produkcji elementy, które są na restrykcji. Rozmawiałem o tym z handlowcem, mówił że u nich coś takiego się nigdy nie zdarzyło - auta albo nie przyjeżdżają, albo produkują się zgodnie z zamówieniem.

Z powyższego zamówienia zrezygnowałem, udało mi się upolować dealera, który miał już kwotę produkcyjną i "sprzedał" mi samochód. Status 112 i produkcja na przyszły tydzień. Mogłem dowolnie zmienić specyfikację samochodu (oprócz silnika). Zobaczymy co będzie, bo początkowo był to 41 tydzień roku, a już opóźnili o kolejne dwa tygodnie.

Opublikowano

Ktoś pisał na forum, że jak masz po rozkodowaniu VIN taki kod: 032X Brak funkcji bezdotykowego otwierania tylnej klapy - to nie ma obsługi nogą. U mnie tego niby nie ma...

Nadzieja w tym że VIN dekoder pokazuje niepoprawnie sprawę tych hamulców u mnie :?

Nie mogłeś mieć hamulców M za darmo przy opcji M pakiet. Hamulce M zawsze były za dopłatą. Więc pewnie zrobiliście błąd przy konfiguracji z handlowcem. Oczywiście jeśli chodzi o model z silnikiem 330i.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
2019/2020 nie były za dopłatą w 330i. W niższych wersjach jak najbardziej. Dopiero teraz się to zmieniło.
Opublikowano

Nie mogłeś mieć hamulców M za darmo przy opcji M pakiet. Hamulce M zawsze były za dopłatą. Więc pewnie zrobiliście błąd przy konfiguracji z handlowcem. Oczywiście jeśli chodzi o model z silnikiem 330i.

Były za 0zł. Tak jak pisze kolega michal2-4 - zmieniło się to w wakacje.

Opublikowano
Podejrzewam że hamulce wyleciały bo handlowiec zrobił po prostu konfigurację od nowa i auto wpadło w nowy cennik.

Też o tym myślałem. Z drugiej strony ja podpisałem tylko aneks usuwający trzy opcje... Ciekawe jak to się zakończy :|