Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Jestem posiadaczem f10 2016 z małym ekranem. Auto ma nawigację. Strasznie drażni mnie ten mały ekran i myślę nad wymianą. Tu pojawia się pytanie. Jeśli chce iść w rozwiązanie fabryczne, wystarczy wymienić wyświetlacz na większy czy muszę wymienić jednostkę i iDrive.

Jeśli trzeba wymienić jednostkę to koszta rosną i pojawia się pytanie czy nie lepiej w takim przypadku iść w Androida ? Czy ktoś z Was stał przed takim dylematem i mógłbym się podzielić swoimi przemyśleniami ?

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Miałem w F30 Androida

Powiem tak:Daj sobie spokój o i tym nie myśl.Intuicyjność działania tego przyprawia o dreszcze.

Miałem mały ekran,kupiłem Androida.Po miesiącu sprzedałem i zamontowałem duże NBT.

Mini Cooper S R53 '06 @220 KM

BMW E87 118d '06 @ 163 KM

Opublikowano
Cz oprócz innego wyglądu menu, NBT daje jakieś większe możliwości ? Mi w sumie brakuje map google (tego nie ma w NBT) i dużego wyświetlacza. Rozumiem, że sama zamiana ekranu na duży nie wchodzi w grę ?
Opublikowano
A co jeszcze trzeba wymienic jesli chce miec tylko większy ekran?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A co jeszcze trzeba wymienic jesli chce miec tylko większy ekran?

Jak masz entrynav wystarczy sam ekran zmienić i zakodować.

Masz mapy Europe Route?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Miałem w F30 Androida

Powiem tak:Daj sobie spokój o i tym nie myśl.Intuicyjność działania tego przyprawia o dreszcze.

Miałem mały ekran,kupiłem Androida.Po miesiącu sprzedałem i zamontowałem duże NBT.

I co zyskałeś montując NBT? Praktycznie nic.

Brak intuicyjności? Jeśli jesteś ogarnąć telefon z androidem, to nie wiem o czym piszesz.

NBT nie umywa się do androida. W NBT mapy są nieaktualne w momencie ich publikacji, o mapach online nie ma co wspominać. Na androidzie odpalam Yanosika, Google Maps lub robię screen mirroring z telefonu. Wszystko działa jak należy.

Wszystkie funkcje oryginalnego systemu zachowane.

Opublikowano
Hej. Ja swoje 3 grosze. Bierz Androida ceny podobne zawsze można go potraktować jak wyświetlacz tylko a czasami korzystać z jego funkcji . Kilka osób u mnie chwaliło. Jedni z wyglądu bo nie wiedzieli że to chinol. Drudzy za możliwości. Ja to chwalę za możliwości. Yanosik raz, możliwość rozbudowy audio ze względu na Dac. Ja korzystam z androida. Pozostała część rodziny z nbt bo krótkie odcinki pokonują i im niepotrzebny np Yanosik w drodze po bułki
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
RL_EntryNav_Nav_I16293A

Road Map Europe Route 2016-1

Wystarczy sam ekran zmienic.

Opublikowano
RL_EntryNav_Nav_I16293A

Road Map Europe Route 2016-1

Wystarczy sam ekran zmienic.

I zakodować:

HU_NBT > 3000 HMI > DISPLAY_SIZE_RESOLUTION = 10.25_1280x480

HU_NBT > 3001 EXBOX > DISPLAY_VARIANTE = breites_display

Opublikowano
Miałem w F30 Androida

Brak intuicyjności? Jeśli jesteś ogarnąć telefon z androidem, to nie wiem o czym piszesz.

NBT nie umywa się do androida. W NBT mapy są nieaktualne w momencie ich publikacji, o mapach online nie ma co wspominać. Na androidzie odpalam Yanosika, Google Maps lub robię screen mirroring z telefonu. Wszystko działa jak należy.

Jakiego Androida kupiłeś? Mam dużą NAVI NBT i też się przymierzam do przesiadki na Androida. Pełno tego na Ali ale też mnogość modeli duża i chciałbym coś co jest sprawdzone żeby nie kupować "kota w worku"

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Miałem w F30 Androida

Jakiego Androida kupiłeś? Mam dużą NAVI NBT i też się przymierzam do przesiadki na Androida. Pełno tego na Ali ale też mnogość modeli duża i chciałbym coś co jest sprawdzone żeby nie kupować "kota w worku"

A co chcesz "uzyskać" tym androidem ? Nie lepiej kupić box do apple/android carplay, przenosi wszystko z telefonu na nbt.

Krzysztof
Opublikowano

Box będzie niewiele mniej kosztował

niż android.

Kupuj 4/64GB z LTE.

Masz wtedy tablet z wszystkimi jego funkcjami

i nie musisz podłączać telefonu.

Możesz podpiąć kamery przód, tył,rejestrator,adapter OBD2.

Opublikowano

Box będzie niewiele mniej kosztował

niż android.

Kupuj 4/64GB z LTE.

Masz wtedy tablet z wszystkimi jego funkcjami

i nie musisz podłączać telefonu.

Możesz podpiąć kamery przód, tył,rejestrator,adapter OBD2.

Opublikowano

Ekrany pasujące do mojego auta na allegro kosztują około 1 tys. Sprawdzałem na ali i wersje 64gb można kupić za około 1400 zł. Nie ma sensu pchać się w samą wymianę ekranu na większy.

Zastanawia mnie tylko to, że na aukcji jest napisane, aby nie aktualizować samodzielnie map. Update jest wypuszczany przez producenta raz do roku. Ktoś z Was ma Androida i może to potwierdzić.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak taki nox się podłącza? Kompletnie nie jestem w temacie.

Box musisz podłączyć pod monitor i jednostkę centralną, wszystko pod ori wtyczki. Kupujesz odpowiedni do navi CIC, NBT, NBT EVO. Koszt od 780-1500 zł zależnie jaki "producent". Wszystkie mają podłączenie telefonu z boxem bezprzewodowo lub poprzez usb jak chcesz. Poszukaj filmików na YT, jest tego cała masa.

Krzysztof
Opublikowano
Ekrany pasujące do mojego auta na allegro kosztują około 1 tys. Sprawdzałem na ali i wersje 64gb można kupić za około 1400 zł. Nie ma sensu pchać się w samą wymianę ekranu na większy.

Zastanawia mnie tylko to, że na aukcji jest napisane, aby nie aktualizować samodzielnie map. Update jest wypuszczany przez producenta raz do roku. Ktoś z Was ma Androida i może to potwierdzić.

A kto z tych map korzysta jak są Google Maps :D

Instalujesz co chcesz i aktualizujeez kiedy chcesz

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

takie pytanko, zakładając androida zamiast CIC/NBT, zestaw głośnomówiący korzysta z oryginalnego radia czy jest jakiś mikrofon podłączony do ekranu z androidem?

Opublikowano

Z radiem dostajesz mikrofon. W ustawieniach

Androida masz do wyboru czy korzystasz

z BT BMW czy android.

Ustawić też możesz sobie czy włącza ci się android po uruchomieniu auta czy system BMW.

Opublikowano

z BT BMW czy android.

Ustawić też możesz sobie czy włącza ci się android po uruchomieniu auta czy system BMW.

Jak to działa w przypadku gdy mamy ustawione BT BMW podczas korzystania z Androida? Jak z jakością rozmów z androidowego sprzętu?

Pytam bo miałem w poprzednim aucie 2din z androidem i zewnętrznym mikrofonem i było mnie słychać na tyle słabo że nie dało się rozmawiać.

Opublikowano

Działa to w ten sposób że gdy wybierasz

nr z telefonu to połączenie nie wyłącza androida,

W przypadku kiedy nr wybierasz

za pomocą przycisku na kierownicy automatycznie przełącza cię na system BMW.(Miałem tak w androidzie 9 i 10)

W moim odczuciu jakość rozmów BT Android jest gorsza niż BT BMW

Opublikowano

z BT BMW czy android.

Gdzie i jak można ustawić ekran początkowy? Mam stację kupioną w Comfort Media w 2020r