Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Krakus3 - kończę swój konfig dla G21 i proszę o podpowiedź w kwestii dwóch elementów wyposażenia jakie masz u siebie.

- Szyby przednie o zwiększonej izolacji akustycznej

- Zestaw głośnikowy HiFi.

Czy w Twojej ocenie szyby akustyczne dają rzeczywiście dużą różnicę i jest to wyraźna poprawa komfortu wewnątrz auta ?

Czy zestaw głośników hi-fi daje radę przy wyższych poziomach głośności i niskich dźwiękach (podbicie basów) ?

Dzięki

• Odpowiedzi 725
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

szyby akustyczne bardzo wyraźnie redukują hałas zewnętrzny zwłaszcza w dwóch przepadkach :

1- jazda powyżej 130km/h, wyrażana redukcja szumu wiatru

2- stania w korku obok rury wydechowej ciężarówki

dodatkowym plusem szyb akustycznych to lepsze brzmienie jakiegokolwiek zestawu audio którego wybierzesz .

co do HiFi , miałem porównanie z podstawowym w 5er , 3GT i lepszym w Tiguanie , HiFi w G20 wygrywa z nimi zdecydowanie , brzmienie czyste i przyjemne , bass jak najbardziej na plus , oczywiście może być jeszcze lepiej mając HK , ale jak dla mnie bardzo fajna jakość , tylko jest jeden warunek : nie wolno oceniać jakość audio przed upływem 3 tygodni od odebrania auta.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@Leeo w ASO chcą 850zł za wymianę odblasków w tylnym zderzaku - podobno trzeba zdejmować cały zderzak- na razie rezygnuję z pomysłu chromów w tylnym zderzaku , i skupię się na wymianę kół .

chętnie kupię Double- Spoke 771 style 17tki

jakby ktoś z kolegów miał dostęp do takich felg/kół , jedyne na allegro są nieaktualne :(

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Piękny zimowy dzień w płónocnej Europie..a tu znowu straszy :

IMG-20201202-080732211-HDR.jpg

IMG-20201202-080625702-HDR.jpg

Chyba informatyk od pogody mieszka gdzieś między Niceą a Monako :wink: :mrgreen:

Opublikowano

O Panie, drugi koniec Polski a tenperatura taka sama :) Droga z Augustowa do Suwałk :)

XZKY305.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ekstremalna zima idzie wg. BMW :wink: gdzie tak naprawdę powinno być zimnej na północ czy południe Polski ?
Opublikowano

To wszystko zależy jaką wersje map macie wgraną. Macie wersję WEST to pokazuje wam że już jest ekstremalny mróz.

Dla wersji EAST byłby przymrozek.

Opublikowano
Przy 17600km , mijając ASO BMW :mrgreen:

IMG-20201203-125212811-HDR.jpg

Nieźle. To znaczy, że spalił minimum list oleju...

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano
Przy 17600km , mijając ASO BMW :mrgreen:

IMG-20201203-125212811-HDR.jpg

Ło Panie, a co to za cudy. No to bez kitu wymiana co 10tyś ma sens jak to tak lyka oliwe ;) bede musial u siebie pamiętać :)

Opublikowano
O Panie, drugi koniec Polski a tenperatura taka sama :) Droga z Augustowa do Suwałk :)

XZKY305.jpg

Jakim cudem osiągasz zasięg 500+ km przy mniej niż połowie baku? :shock:

Opublikowano

XZKY305.jpg

To 518d, dzieki aluminiowej budzie i fajnej optymalizacji 1300km na baku to nie wyczyn, a srednie spalanie z 40tyś kilometrow mam 5,9. Natomiast najniżej 4,2 :) Dodatkowo jedzie jak 318i, co wedlug mnie jest naprawde dobrym wynikiem :) No i oleju silnikowego nie zjada ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

wielkie :cool2: dla ASO , 3 podpisy , ledwo zdążyłem wypić kawę a auto już gotowe . z tego co pamiętam Tiguan z silnikiem 1,4 TSI też miał pierwszą dolewkę gdzieś w okolicy 18 tyś .

@Leeo a klekot D jest bezcenne.. , za resztę zapłacisz kartą MC :wink: :D

Opublikowano

XZKY305.jpg

To 518d, dzieki aluminiowej budzie i fajnej optymalizacji 1300km na baku to nie wyczyn, a srednie spalanie z 40tyś kilometrow mam 5,9. Natomiast najniżej 4,2 :) Dodatkowo jedzie jak 318i, co wedlug mnie jest naprawde dobrym wynikiem :) No i oleju silnikowego nie zjada ;)

Zacny wynik :cool2: Ja na dwóch bakach nie zrobie takiego :mad2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Chyba Św. Mikołaj był u mnie w domu :wink: :mrgreen: wielkie dziękowanie dla kolegi @needlemt :cool2: , bez jego pomocy długo bym szukał te koła

IMG-20201204-094900186.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To takie lipne zegary są w serii g20? To jak w mojej f30 z tym rozszerzonym wyświetlaczem :mrgreen:
male-bmw-2.png
Opublikowano
Krakus dobry wybór, możesz zdradzić trochę info (zimówki, cena ?). Co do zegarów, te przynajmniej nawiązywały do stylistyki BMW, obecnym bliżej Śkody :)
Opublikowano
Krakus dobry wybór, możesz zdradzić trochę info (zimówki, cena ?). Co do zegarów, te przynajmniej nawiązywały do stylistyki BMW, obecnym bliżej Śkody :)

Po bieżniku widać, że letnie trafił :) Dobrze, marzyły się i są, moja misja wrzucenia tu 18stek zakończyła się niepowodzeniem ;) A tak na poważnie to gratsy krakus!

Wehyr: zegary były takie w g20 i g30. Teraz bez LCP są takie skodopodobne jak kolega wyżej napisał. W nocy się jeszcze bronią, gorzej w dzień ;) można zobaczyć w moim temacie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@wehyr czemu lipne ? mam nadzieję że nie porównujesz ich LCP bo byłoby nie sprawiedliwie :wink: , natomiast porównując do analogowych podstawowych w A4 i C klasa to zdecydowanie te w G20 są najładniejsze i mające najświeższy design -przynajmniej moim zdaniem

@AX77 kupiłem ich za 2800 cały komplet z oponami i czujnikami - są ściągnięte z g20 w Luxury Line , z przebiegiem 14500km , także wyglądają jak nowe razem z oponami , są na letnich Turanza , co do wyboru zimowych to trochę skomplikowana sprawa , ale o tym napiszę w innym dziale . co do nowych analogowych w G20 , dawno ustaliliśmy że pytanie pozostaje jedno : ile szklanek whisky musiał wypić inżynier projektant w trakcie pracy nad tym projektem ? :D

Dzięki @Leeo :) , zobaczymy jak będą wyglądać po złożeniu

ps: kto powiedział że spryskiwacze reflektorów są nie potrzebne ?, tak wyglądają reflektory po 30km jazdy w słonecznym zimowym dniu w mieście !

IMG-20201205-082119795.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To był żart :mrgreen:

Wyglądają oki, sam byłem zwolennikiem analogowych dopóki nie pojeździłem g20

male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dojechały , piękne hiszpańskie Micheliny :8) , w sobotę montaż

IMG-20201210-162132802-HDR.jpg

IMG-20201210-162234627.jpg