Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie po to wymyślają te wszystkie systemy, żeby łapy na kierownicy trzymać :D.

to prawda , tym bardziej w 318i :wink:

• Odpowiedzi 725
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Chyba nadeszła pora na wstępne podsumowanie po 2000 km , będę porównywał go do mojego Tiguana , oraz do 320GT Xdrive , oraz 520d Xdrive :

silnik : absolutnie wystarczający silnik do normalnej , dynamicznej jazdy , czy po mieście czy na autostradach , oczywiście im więcej koni tym lepiej ale tu nie brakuje mi mocy jeśli chodzi o moje potrzeby , dodatkowy plus tego silnika to brzmienie, jest REWELACYJNE :D lepsze od Tiguana , 320GT , o D w 520 nawet nie będę wspomniał :P

układ jezdny : REWELACJA , auto jest lekkie , zwinne , trzyma drogi jak rzep , pomimo 156km , daje największą frajdę z jazdy w porównaniu do Tiguana , GT oraz 520d

hamulce : ostre i sprawnie działające- podstawowe- , dużo lepsze w porównaniu do podstawowych w 5er i 3GT

komfort : chyba najmniej komfortowy zawieszenie z całej czwórki , nie jest twardy , ale trochę mu brakuje do komfortu 3GT , a baaaaardzo dużo do 520 . czy jest to wybaczalny , myślę że tak bo sposób w którym to auto pokonuje zakręty nie zostawia złudzeń że jakieś kompromis musi być - zresztą Clarkson napisał kiedyś że żadna marka nie potrafi dokonać kompromisu pomiędzy komfortem a możliwościami jezdnymi jak BMW , to auto potwierdza to powiedzenie -

wyciszenie : bardzo dobre , wygrywa nawet z boskim 5er , pewnie z powodu silnika Diesla którego miałem w 5er

Audio : bardzo dobre , dużo lepsze niż podstawowy w 3GT , lepsze niż podstawowy w 5er , lepszy niż HiFi w Tiguanie , pewnie m.in. z powodu doskonałego wyciszenia - natomiast nie wolno oceniać systemu przed 3 tygodniami użytkowania bo jakość dźwięku poprawia się z dnia na dzień.

oświetlenie : kabina i deska rozdzielcza pięknie oświetlona , nawet przy braku ambientowego oświetlenia , światła drogowe podstawowe bardzo dobre , lepsze niż ledowe w Tiguanie

fotele : miła niespodzianka , bo podstawowe fotele miękkie ,szerokie , siedzisko dość długie , zdecydowanie lepsze od Tiguana .

gabaryty : jak dla mnie idealny , nie za duży , nie za mały , rozmiarowo może by przegrywał z 3GT, bo kabina była tam jeszcze obszerniejsza przy nie wielkich gabarytach auta,a nie jak w 5er który był zdecydowanie zbyt dużym autem dla mnie.

design : z zewnątrz jest najładniejszy z całej czwórki , a ze środka też , jak mnie zapytał handlowiec czemu mi się nie podoba 3GT ? powiedziałem że z jednego powodu głównie : jak w nim siedzę i patrzę na design całego wnętrza czuję się jak w 2016r. , i to samo dotyczy 5er. ! w G20 czuję że siedzę w samochodzie z 2020 r. i to jest piękne , jakość materiałów bardzo dobra .

spalanie : czy to autostrada 140-150km bez tempomatu , czy miasto- dynamiczna jazda ale bez kickdownu często- to mam 6,8 do 7l/100km

z minusów na razie jeden : nie mogę jeździć powyżej 155km/h swobodnie z powodu braku stabilności auta .

czy zamieniłbym to auto na Tiguan ? nie

czy zamieniłbym to auto na 3GT ? trudna decyzja , bo 3GT ma bardzo dużo plusów , no i ten spojler w lusterku wstecznym .. piękny :D ale jednak nie

czy zamieniłbym to auto na 5er ? nie , a to dlatego że jeszcze nie jestem mentalnie i finansowo gotowy na posiadanie takiego auta , 5er jest to inna bajka dla innych ludzi niż ja , jest to pewien status którego nie łatwo osiągać , a ja go jeszcze nie osiągnąłem, może kiedyś , 5er to auto dla ludzi którzy nie muszą mówić kocham cię przed i po seksie z żoną - bo nie muszą - ja jeszcze muszę i dlatego jeżdżę 3er :wink: :D

Edytowane przez Krakus3
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
pozostaje tylko pogratulowac swiadomego zakupu i frajdy z nowej 3-er :cool2:

.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Dla takich postów warto czytać forum, brawo :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@adamjttk dziękuję , choć do końca świadomy to nie był , kupiłem to auto nie robiąc nim jazdy próbnej , nie czytając o nim , po prostu zaufałem marce

Dziękuję @Randall ! :D dałem ten post na samym początku tematu również , będzie komuś łatwiej znaleźć

Opublikowano

Gratulacje :))) jesteś tu prekursorem w tym silniku :) Ja dziś/poniedziałek zaliczkuję swoje 318i.

Sprawdz proszę, czy jest taki efekt jak na tym filmie :) ustawienie sport.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Zapomnij o takim efekcie w autach od 2020 r.
Opublikowano
Zapomnij o takim efekcie w autach od 2020 r.

A co się zmieniło? Bardziej eko?

Czekamy na relację krakusa :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Będzie dziś na pewno na rozgrzanym silniku po powrocie z tenisa , wczoraj nie miałem czasu , cały dzień leżałem na leżaku i patrzyłem jak żona wyrywa chwasty z trawnika własnoręcznie :duh: , zamiast używać wspaniałego wynalazku pod nazwą : herbicydy :wink:
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

IMG_20200716_113538956e99c04ca5574bf36.jpg

co mają wspólnego ? identyczny Dostęp Komfortowy :shock: ale nic więcej :wink:

Opublikowano

Od razu tu widać jak BMW jest z tyłu programowo za innymi markami.

Aż 4 przyciski na kluczu. Inne marki jak widać potrafią ogarnąć wszystko jednym przyciskiem - resztę roboty robi odpowiedni software na pewno. :twisted:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Inne marki jak widać potrafią ogarnąć wszystko jednym przyciskiem - resztę roboty robi odpowiedni software na pewno. :twisted:

Aż tak dobrze nie jest , było pare przycisków z drugiej strony keylessa :) ale trzeba przyznać że jak na Dacia , to keyless bardzo elegancki , nawet mogę założyć o 2 maski FFP3 że jego projektant miał na imię Pierre a nie Drakula :wink: :D

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
temperatura 32C , auto stoi przed restauracją w słońcu , pewnie w środku około 50C , proszę kelnerkę o boskim uśmiechu o rachunek i włączam w aplikacji BMW wentylację auta , po 3 minutach jestem w aucie bez tego uczucia wsiadania do rozgrzanego piekarnika ...super sprawa zwłaszcza w takie dni jak dziś :cool2: :8)
Opublikowano

Fajny myk, ja mogę to ustawić tylko godzinowo z poziomu auta, a przez apke nie działa w 5er.

Jak tam kolejne połykane kilometry, dalej daje taką samą frajdę?

Opublikowano
Dzwoń do Connecteddrive. Coś mi się nie chce wierzyć że nie działa przez apkę. To działało już w serii F i F30 i w F10 przy starym ID.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak tam kolejne połykane kilometry, dalej daje taką samą frajdę?

niezamierzanie wpadłem w lekka nadsterowność wyjeżdżając z podporządkowanej , i od tego czasu jest zabawa , czuję się jak alkoholik który od 5 lat nie pił ani kropli alkoholu i regularnie chodzi na spotkania AA , a przez pomyłkę zjada ciasto z alkoholem.. :norty:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mam gościa ze stajni konkurencyjnej..kto zgadnie model ?

IMG_20200730_180736127_HDR.jpg