Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, Godlike napisał(a):

U mnie dokładnie to samo. Zamówienie początek maja, update z poniedziałku: przewidywana data produkcji pierwszy tydzień Września. Jeszcze nie ma VIN. X5 30d.

Moze doczekamy sie w podobnym okresie. Brałeś cos z wyposażenia co przedluzylo produkcje czy taki po prostu slot?

Opublikowano
14 godzin temu, dddd1234 napisał(a):

Ja w lutym,  wyprodukowane pare dni temu dopiero  😉

Cierpliwy jestes. Ja juz sie doczekac nie moge 

Opublikowano
6 godzin temu, IronSzn napisał(a):

Cierpliwy jestes. Ja juz sie doczekac nie moge 

A cóż mogę zrobić  😛 nie mam na to wpływu. Auto miało być w lipcu a będzie prawdopodobnie w pazdzierniku

Opublikowano
8 godzin temu, IronSzn napisał(a):

Moze doczekamy sie w podobnym okresie. Brałeś cos z wyposażenia co przedluzylo produkcje czy taki po prostu slot?

Wiesz co... doposażałem gdzieś w okolicy Czerwca w fotele komfortowe, niby był slot dealera na Lipiec, ale nie wiadomo czy zmiana foteli 'zresetowała' slot produkcyjny, bo fabryki mają znowu jakieś problemy.  

Opublikowano

Jutro mam wizytę w ASO na międzyinterwałową wymianę oleju, i w notce check-in mam taką informację.. ciekawe czy tylko mają mnie poinformować o sytuacji, czy coś już będą naprawiać..

Bildschirmfoto 2024-08-15 um 21.45.28.png

Opublikowano

Zamówione w maju i po tygodniu plątaniny z akcją serwisową, która zakończyła się podpisaniem informacji dla klienta odebrane, cieszy oko.

image.thumb.jpeg.0b499578c8147abeb874d8dc208be645.jpeg

IMG_9442.jpg

• Lubię to 7
Opublikowano
3 godziny temu, bartek33 napisał(a):

Zamówione w maju i po tygodniu plątaniny z akcją serwisową, która zakończyła się podpisaniem informacji dla klienta odebrane, cieszy oko.

IMG_9442.jpg

Gratulacje. Ja dzisiaj otrzymalem info ze auto dostalo vin

Opublikowano
3 godziny temu, bartek33 napisał(a):

IMG_9442.jpg

piękna sztuka! gratulacje 🙂

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 22.08.2024 o 09:48, bartek33 napisał(a):

IMG_9442.jpg

Przepiękne!! Ja coraz bardziej żałuję, że wziąłem tanzanit zamiast marina bay… cóż, nauka kosztuje 

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

Opublikowano

Właśnie dostałem VIN... więc odbiór gdzieś w pierwszej połowie października zapewne. Macie może jakiś link do śledzenia statusu produkcji? 

Opublikowano

A ja miałem odebrać X6 40d w lipcu, zamówiona 8 kwietnia i cały czas info , że nawet nie jest w produkcji i nie wiadomo kiedy będzie. Dealer nie jest w stanie odpowiedzieć kiedy konkretnie … Przewidywany termin odbioru październik/listopad 😕

ktoś może ma podobnie ?

Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, Godlike napisał(a):

Właśnie dostałem VIN... więc odbiór gdzieś w pierwszej połowie października zapewne. Macie może jakiś link do śledzenia statusu produkcji? 

to ciekawe... w Aplikacji na telefonie My BMW, dodałem nowy pojazd... zapytał czy 'otrzymałem już pojazd', wybrałem 'jeszcze nie', a program pozwolił wpisać mi VIN, rozpoznał auto i dodał je do listy aktywując jakieś funkcje na poczekanie np. galerie gotowe specu auta, jakieś instrukcje itp. Nie wyświetla co prawda kodu statusu produkcji/dostawy jest tylko informacja 'w dostawie'.

image.thumb.png.79d9558fe62019c570ecd3878931306a.png

Edytowane przez Godlike
  • Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, Godlike napisał(a):

Końcowy użytkownik nie może śledzić statusu pojazdu. Tylko informacje od dealera - dzwoń i dopytuj.

Po rozkodowaniu VIN będziesz miał datę produkcji, to pozwala jakkolwiek oszacować kolejne kroki w transporcie.

1 godzinę temu, Godlike napisał(a):

to ciekawe... w Aplikacji na telefonie My BMW, dodałem nowy pojazd... zapytał czy 'otrzymałem już pojazd', wybrałem 'jeszcze nie', a program pozwolił wpisać mi VIN, rozpoznał auto i dodał je do listy aktywując jakieś funkcje na poczekanie np. galerie gotowe specu auta, jakieś instrukcje itp. Nie wyświetla co prawda kodu statusu produkcji/dostawy jest tylko informacja 'w dostawie'.

image.thumb.png.79d9558fe62019c570ecd3878931306a.png

Każdy VIN możesz sobie tak wbić do aplikacji - nawet jakiegoś auta z otomoto, które już ma x lat, i też będzie miało informację "w dostawie". To takie "czekadełko" da właściciela.

Edytowane przez buster12
  • Dziękuję 1
Opublikowano
19 godzin temu, Godlike napisał(a):

OK, dzięki... popularne VIN decodery jeszcze nie znajdują auta, ale już bliżej niż dalej.

Próbowałeś https://bimmer.work/

• Lubię to 1

Sorry za brak polskich znakow ale mi sie nie chce ALT naciskac

Opublikowano
2 godziny temu, Godlike napisał(a):

No jest 🙂 rendery, opcje, wszystko jest 🙂 Dzięki

Widzisz rendery? To znaczy, że auto się wyprodukowało 🙂 Co widzisz przy start of production?

Opublikowano

"Moja" X6 40i zamówiona w maju br. właśnie dostała VIN z terminem produkcji na 10.09. br., co zapewne oznacza odbiór na przełomie października/listopada.

• Lubię to 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

W moim przypadku poszło ekspresowo. Zamówienie złożyłem 17 lipca a 4 września samochód zjechał na plac dealera. Dzisiaj zarejestrowałem. W sobotę oddaję na położenie folii PPF na przód i powłoki ceramicznej na pozostałą część nadwozia. Dealer obiecał wykorzystać najbliższy wolny slot produkcyjny i słowa dotrzymał. Samochód wyprodukował się 31 lipca . X5 M60i wszystkie opcje za wyjątkiem pełnej skóry (w takim przypadku czekałbym 6 mcy - zamówienie indywidualne). Kolor marina bay blue.

Resized_20240904_132033_1725448884873.jpeg

• Lubię to 3
Opublikowano

A jak wygląda sytuacja z numerem VIN, czy jeśli zamówiłem auto i dostałem od dealera VIN , to auto jest już wyprodukowane , czy jeszcze przed produkcją ?

Opublikowano
2 godziny temu, lukasz822 napisał(a):

A jak wygląda sytuacja z numerem VIN, czy jeśli zamówiłem auto i dostałem od dealera VIN , to auto jest już wyprodukowane , czy jeszcze przed produkcją ?

VIN przypisywany jest na około 2 tyg. przed planowaną produkcją.

Opublikowano

Te M to  jakoś super szybkie produkcję dostawy mają. Ja zamawiałem w marcu 30d i we wrześniu miał być odbiór ale nie będzie bo konfig nie pokrywa się z zamówieniem więc muszę zamowic jeszcze raz. Podobno  teraz szybciej trochę produkuja i sloty są na listopad ale to tylko podobno   🙂