Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja zamówiłem w zeszłym tygodniu, sprzedawca pytał czy mogę odebrać już w Lipcu, bo mieli zarezerwowany jakiś slot produkcyjny 🙂 niechętnie ale się zgodziłem 😂

• Haha 1
Opublikowano
16 godzin temu, Godlike napisał(a):

niechętnie ale się zgodziłem 😂

Ale wynegocjowałeś sobie jakieś dodatki za to że idziesz im na rękę? 😉

Opublikowano
23 godziny temu, PanTom napisał(a):

X5 40i. To jest też ciekawe, że 3 dla świata robiona jest za oceanem, ale 3 na rynek niemiecki w Niemczech 😄 chyba, że już się zmieniło.

znajomy zamawiał w styczniu m3c, produkcja w niemczech, odbiór w marcu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

X5 40i zamówiona w połowie lutego, produkcja koniec kwietnia, odebrana koniec maja

Opublikowano

Hej, czy wie ktoś jak sprawdzić w którym etapie transportu albo na jakim statku jest mój zamówiony model? Otrzymałem od sprzedawcy numer VIN

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 28.05.2024 o 15:01, tiger_rs napisał(a):

Hej, czy wie ktoś jak sprawdzić w którym etapie transportu albo na jakim statku jest mój zamówiony model? Otrzymałem od sprzedawcy numer VIN

sprzedawca może Ci dać info o etapie typu czy jest w drodze do portu etc. ale info odnośnie statku nie mają. Trzeba sobie dać na wstrzymanie 🙂 been there, done that 🙂 

Opublikowano
W dniu 28.05.2024 o 15:01, tiger_rs napisał(a):

nie ma info o statkach. jak auto będzie na statusie 165 (tę informację możesz uzyskać od dealera) to wtedy wiesz, że czeka w porcie lub już jest w transporcie wodnym, i na tej podstawie mniej więcej możesz oszacować na którym frachtowcu się znajduje. Ja właśnie w ten sposób znalazłem prom, na którym prawdopodobnie płynie moje auto - pytanie czy się sprawdzi 😉 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

mi przy zamówieniu powiedzieli max 6 miesięcy realnie 4 m-ce. Pytanie gdzie sprawdzacie jaki status ma auto w produkcji? czy u dealer czy jest jakaś strona?

Opublikowano

Tylko dealer. Jak masz VIN, to w dekoderze będziesz miał datę początku produkcji. W USA jest możliwość śledzenia całego procesu z pomocą aplikacji myBMW. W Europie niestety jest to niedostępne.

Opublikowano

40i zamówiona 17.05, 06.06 wyprodukowana. 7.06 dostałem maila od dealera, że jest zabezpieczona i gotowa do transportu. Prognozowany termin odbioru - koniec lipca/początek sierpnia 

Opublikowano

Coś mam mieszane uczucia co do mojego dealera...

Czy to nie jest tak, że większe salony mają zaklepane prognozowane sloty sprzedażowe i ich klienci szybciej dostają auta?

Opublikowano
21 godzin temu, Yogipol napisał(a):

Coś mam mieszane uczucia co do mojego dealera...

Czy to nie jest tak, że większe salony mają zaklepane prognozowane sloty sprzedażowe i ich klienci szybciej dostają auta?

Tak właśnie jest. Twój dealer też pewnie ma sloty, ale często jest tak, że one pozostają zarezerwowane dla stałych klientów, którzy potencjalnie mogą czegoś w miarę szybko potrzebować.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

mega szybko! gratulacje

Jaka specyfikacja? (kolory, zawieszenie, inne opcje)

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

Opublikowano

Warunkiem dostania slota było zrezygnowanie z pełnego zakresu skóry na rozszerzony, a pomijając to to dosłownie full opcja. Kolor Marina Bay M, skóry tartufo, zawias m pro, wszystkie pakiety, B&W, lusterka carbon, felgi 22, hak, webasto itd....

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
18 godzin temu, bartek33 napisał(a):

Warunkiem dostania slota było zrezygnowanie z pełnego zakresu skóry na rozszerzony, a pomijając to to dosłownie full opcja. Kolor Marina Bay M, skóry tartufo, zawias m pro, wszystkie pakiety, B&W, lusterka carbon, felgi 22, hak, webasto itd....

Oj, będzie pięknie!

Gdybym mógł dzisiaj drugi raz zamawiać, to też MBB+Tartufo. Felgi srebrne (742M)

Trzymam kciuki za szybką dostawę! 

Opublikowano
1 godzinę temu, maciek_w napisał(a):

Oj, będzie pięknie!

Gdybym mógł dzisiaj drugi raz zamawiać, to też MBB+Tartufo. Felgi srebrne (742M)

Trzymam kciuki za szybką dostawę! 

Felgi srebrne zamówione, w końcu bmw dało fajną dużą fabryczną felgę do X które nie jest m

• Lubię to 1
Opublikowano
W dniu 19.06.2024 o 16:48, bartek33 napisał(a):

Ja nie zrezygnowalem, poczekam dluzej ale za to pelne skory i fotele m. Tak jak mowisz przy rozszerzonej skorze i komfortach byloby w wakacje

• Lubię to 1
Opublikowano
15 godzin temu, IronSzn napisał(a):

Ja nie zrezygnowalem, poczekam dluzej ale za to pelne skory i fotele m. Tak jak mowisz przy rozszerzonej skorze i komfortach byloby w wakacje

Ja i tak wybrałem komforty, m są super ładne itd ale dla mnie za wąskie siedzisko, jeden w kilku powodów dlaczego nie poszedłem w x5m. A dół deski bez individuala jakoś przeżyje 😁

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Fotele M są boskie... im dłużej w nich jeżdżę, tym bardziej umacniam się w tej opinii. Najwygodniejsze fotele ze wszystkich, które dotąd miałem w swoich samochodach (drugie miejsce z dłuuuugim dystansem za obecnymi fotelami przyznałbym siedzeniom, które miałem w Volvo V90 cross country; trzecie: komforty w G11)

Dlaczego boskie? Bo komfort mają na poziomie "komfortów", z którymi dzielą wszystkie opcje regulacji, za to dodatkowo oferują o wiele lepsze trzymanie w zakrętach. I do tego wyglądają wspaniale

Jedna uwaga - wspólna dla siedzeń M i komfortów - trzeba sprawdzić, czy czujecie różnicę między wersją wyposażoną w masaż i taką bez tej opcji. Moim zdaniem siedzenia bez masażu są wyraźnie wygodniejsze, jakby miały grubszą warstwę wypełnienia, co sprawia, że siedzenie i oparcie są bardziej mięsiste i przez to wygodniejsze. W siódemce miałem komforty z masażem, teraz mam siedzenia M bez tego ustrojstwa - i jest mi o wiele lepiej

Edytowane przez maciek_w

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

zamówienie początek lutego, pierwotna data produkcji początek kwietnia, finalnie auto wyprodukowane w połowie maja, w miesiąc od produkcji dotarło do europy (w tym sama podróż to około 2 tygodni, reszta to logistyka w porcie w USA), dziś zostało zarejestrowane na stocku w Polsce, odbiór przyszły tydzień 🙂