Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Może jakiś krok człowiek źle robi, już sam nie wiem :mad2:

Ciężko jest raczej coś zrobić źle w tych ustawieniach. Wybierasz level działania danego asystenta i odhaczasz ingerencję kierowania. Jeździsz wtedy w trybie Individual.

20201030-183129.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Gdzie jest ogrzewanie kiery?

W F30 mam z boku a w G20 jeżdżę demo 330e i nie wiem :mrgreen:

male-bmw-2.png
Opublikowano
Gdzie jest ogrzewanie kiery?

W F30 mam z boku a w G20 jeżdżę demo 330e i nie wiem :mrgreen:

Na środku kierownicy, na ramieniu

Opublikowano

Panowie, no to dziś bmw się nie popisało u mnie :/ może macie jakieś rady.

Po aktualizacji wskoczyła ikonka serii 1. nowej aktualizacji nie wynajduje.

Sg4Jd4f.jpg

WjU7E4p.jpg

1oA8Jf2.jpg

Już na idrive jest wlasciwe auto, ale innych aktualizacji nie wyszukuje.

A drugi mega fuck up to brak kluczy w zestawie. Nie sprawdzalem przy zakupie, a dziś przy zmianie opon takie zaskoczenie. Brakuje klucza do kol, haka do holowania i srubokreta. I co teraz ...

Layx6O8.jpg

Opublikowano
We wnęce z lewej strony nie ma?

Brakuje wszystkiego, nie samego klucza.

Jeszcze na deser ta aktualizacja zepsuta. Pewnie trzeba teraz do serwisu jechac i wgrywac, a serwis 100km ode mnie i to nie ten gdzie kupilem auto.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Ale zobacz pod klapką bo tam też jest miejsce na ucho do holowania, śrubokręt i złodziejkę.
Opublikowano
Ale zobacz pod klapką bo tam też jest miejsce na ucho do holowania, śrubokręt i złodziejkę.

Jaką klapką? W serii 5 mam w tym miejscu ucho do holowania, srubokret, zlodziejkę.

Opublikowano
No, u mnie też te opakowanie było puste, ale klucze znalazły się pod plastikową klapką lewej wnęki bagażnika jak Randall pisze.
Opublikowano
Mozecie zrobic zdjecie jak wyglada ta klapka? U mnie nie ma zadnej, tylko wneka jest. W serii 5 mialem klapke. Moze kolejna zmiana po lifcie?
Opublikowano
Mozecie zrobic zdjecie jak wyglada ta klapka? U mnie nie ma zadnej, tylko wneka jest. W serii 5 mialem klapke. Moze kolejna zmiana po lifcie?

20201031-093034.jpg

20201031-092933.jpg

Dziękuję chłopaki!!! Pożar ugaszony, są :) nikt mi przy odbiorze auta tego nie objaśnił a w serii 5 wygląda to tak. Kto mógł się spodziewać takiej skrytki w skrytce :)

Dodam, że ikonka niebieskiej mpak też się pojawiła po godzinie hehe :)

aMLJ9EV.jpg

Krmh9D4.jpg

g58AJ0V.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@Leeo nie jesteś pierwszy , też byłem rozczarowany brakiem narzędzi dopóki koledzy na forum nie wskazywali ich kryjówkę- podłogę z podwójnym dnem :mrgreen:

ps: a żona tak Ci pozwala często zaglądać do jej auta ? u mnie bym usłyszał : co robiłeś w moim samochodzie ?! chyba że powiem : chcę ci umyć auto :D

Opublikowano
@Leeo nie jesteś pierwszy , też byłem rozczarowany brakiem narzędzi dopóki koledzy na forum nie wskazywali ich kryjówkę- podłogę z podwójnym dnem :mrgreen:

ps: a żona tak Ci pozwala często zaglądać do jej auta ? u mnie bym usłyszał : co robiłeś w moim samochodzie ?! chyba że powiem : chcę ci umyć auto :D

Wymiana kół na zimowe to średni przyjemność, więc problemu nie robiła. No baaa, nawet kilka razy w pracy byłem g20 pod pretekstem docierania i auto robi o wiele większe wrażenie na kolegach niż czarna seria 5 :) dziś pewnie wrzucę jakąś fotkę na zimowym kole - bleeee.

Hamera, uratował mi wymianę opon, bez zdjęć chyba bym tego nie namierzył :)

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

:norty: tak czułem że nie znaleźliście magicznej skrytki

P.S. Potwierdzam, jedynie mapy Apple wrzucają wskazówki na zegary. Niestety nie rysują ich na mapie ale chyba zbyt wiele wymagam :lol:

ry3AKi2.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
:norty: tak czułem że nie znaleźliście magicznej skrytki

P.S. Potwierdzam, jedynie mapy Apple wrzucają wskazówki na zegary. Niestety nie rysują ich na mapie ale chyba zbyt wiele wymagam :lol:

ry3AKi2.jpg

Często trzeba robić aktualizacje?

Czy jak będę miał chipa a planuje haha po dotarciu to po każdej aktualizacji chip od nowa?

male-bmw-2.png
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Tak, chip od nowa, znam dwie osoby którym aktualizacja usunęła mapę.
Opublikowano

Panowie Dzięki za tą informację o skrytce !!!!

Gdy odebrałem auto od dealera, po jakimś czasie zajrzałem do czarnego pudełka i zobaczyłem, że nie ma nasadki, śrubokręta i uchwytu do holowania. Dzownie do delaera, ten się kaja, załatwia, trochę to trwa bo nie miał na stanie nasadki do moich śrub. W końcu po miesiącu wszystko mi wysłał. I gitara.

A teraz po pół roku od zakupu siedze sobie na forum i czytam o "skrytce" w schowku pobiegłem do auta i ... jest :). Czyli wszytko było od samego początku ale tak jak kolega pisał przede mną nikt mi o tym nie powiedział, a dealer chyba sam nie wiedział skoro wszystko przysłał oczywiście na swój koszt ;).

Ach dealer dealerem, producent producentem ale jak widać po moim przykładzie fora to nieoceniona rzecz :)))

Opublikowano
Z innej beczki. Przy zamykaniu bagażnika ruchem stopy (funkcja dostępu komfortowego) auto zawsze wydaje podwójny dźwięk. Ktoś wie jak go wyłączyć ?
Opublikowano
Może jakiś krok człowiek źle robi, już sam nie wiem :mad2:

Ciężko jest raczej coś zrobić źle w tych ustawieniach. Wybierasz level działania danego asystenta i odhaczasz ingerencję kierowania. Jeździsz wtedy w trybie Individual.

20201030-183129.jpg

No to ewidentnie jest to zrobione tak, żeby ustawienie wracało. Przynajmniej w autach po lipcu 2020. Szkoda bo wszystko bym zostawił prócz ingerencji, a tak pozostaje mi w trybie zredukowanym jeździć i wtedy mi nie szarpie kierownicą.

Opublikowano

Przyszedł czas na poszukiwanie zimówek, w Norauto mają: Continental WinterContact TS 860 S 225/45 R18 95 V XL * Runflat.

Jaka jest różnica pomiędzy standardową oponą, a wzmacnianą XL. Jakieś doświadczenia z użytkowaniem ?

Opublikowano
Czy to normalne że trzeba w G20 nieźle trzasnąć drzwiami żeby się zamknęły, wynika to pewno z uszczelek, które muszą być nawalone żeby osiągnąć dobre wyciszenie? A może standardem w klasie premimum już jest elektryczny domyk i tylko Janusze zatrzaskują sami drzwi?
Opublikowano

Jest jakaś alternatywa dla Pirelli Sottozero 3 dla M340i?

W temacie opon jestem zielony, ale widziałem ze dobre opinie zbiera również Nokian WR Snowproof P. W moim BMW będzie mieszane ogumienie i porównując do Pirelli na Nokianach jestem 1k do przodu na komplecie..

Opublikowano
Czy to normalne że trzeba w G20 nieźle trzasnąć drzwiami żeby się zamknęły, wynika to pewno z uszczelek, które muszą być nawalone żeby osiągnąć dobre wyciszenie? A może standardem w klasie premimum już jest elektryczny domyk i tylko Janusze zatrzaskują sami drzwi?

Wiele osób ma podobne spostrzeżenia. U mnie też trzeba użyć zdecydowanie więcej siły niż bym sobie tego życzył :roll:

Już się przyzwyczaiłem ale kilka pierwszych tygodni było irytujące.