Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Słonik no wiadomo,  że takie haby są. Ja mam na myśli sytuacje w Polsce,  bo tutaj są braku po stronie Tesli. Nie mam nic do Ionity.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Ja tak samo nie mam nic do suc. Suc są otwarte dla innych Marek w wielu krajach. Jakby ta sieć była dla mnie lepsza to bym z niej po prostu skorzystał ale nie jest. jak widzę gdzie są wybierane miejsca na suc to mi się śmiać chce. Po co supercharger w centrum handlowym? Po to żeby stać w  korku by do niego dojechać/wyjechac? Jak chcesz wejść na zakupy to ładowanie jest zbyt szybkie, więc też bez sensu.  Maksymalna prędkość 50-100kwh jest aż nadto nawet na błyskawiczne zakupy. Tak samo jak budowany suc w rumii. Kto na to wpadł? Cała Polska jadąca do Trójmiasta będzie musiała się cofnąć do rumii zakorkowana obwodnica. To jest jakieś 30km w jedna stronę. Suc powinien stać PRZED Gdańskiem jadąc od południa. Ktoś zaraz powie że suc będzie dla tych co jada dalej nad morze.  No jada ale nowa obwodnica omijającą runie 😂😂 dla mnie w PL rozłożenie IONITY jest bardzo dobre. Jadąc autostrada przez cała polskie masz ładowarki co 200km. Tak samo jadąc że wschodu na zachód. Tak to powinno wyglądać i nie ważne jaka firma stawia ładowarki.

Edytowane przez słonik40
Opublikowano
3 godziny temu, Jac3kBMW napisał(a):

Dla normalnie myślących nie zmanipulowanych

mocne slowa, dokladnie cos co kazdy zmanipulowany i "nienorlalnie" myslacy by powiedzial 😜

• Dziękuję 1

Sorry za brak polskich znakow ale mi sie nie chce ALT naciskac

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, słonik40 napisał(a):

Ktoś mi tu śmierdzi pisiorami i konfederatami. Ci ponoć „niezmanipulowani” to raczej nie maja pojęcia co się dzieje.

@słonik40 Widać wpływ mediów na Twoje postrzeganie. Jeszcze rok temu byłem lewakiem, teraz jestem Pisowcem. Zobacz jak ludziom media ryją beret, nawet tego nie dostrzegasz ale widać to po Twoich wypowiedziach. 

Ludzie zachowują się jak naziole przed wojną w stosunku do żydów i to głównie przez media i social media. Propaganda całą mocą. 

Żeby nie było, że tylko elektrykami jeżdże i tylko Tesla, ja poprostu lubie wszystko co szybko jeździ. Powyżej 4s do 100 to już nudno.

image.thumb.png.1ebd8e469cabf45c8ae201b4cbf3ffaa.png

Edytowane przez Jac3kBMW
  • Lubię to 1

Nie polemizuj z idiota bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
27 minut temu, słonik40 napisał(a):

Ja tak samo nie mam nic do suc. Suc są otwarte dla innych Marek w wielu krajach. Jakby ta sieć była dla mnie lepsza to bym z niej po prostu skorzystał ale nie jest. jak widzę gdzie są wybierane miejsca na suc to mi się śmiać chce. Po co supercharger w centrum handlowym? Po to żeby stać w  korku by do niego dojechać/wyjechac? Jak chcesz wejść na zakupy to ładowanie jest zbyt szybkie, więc też bez sensu.  Maksymalna prędkość 50-100kwh jest aż nadto nawet na błyskawiczne zakupy. Tak samo jak budowany suc w rumii. Kto na to wpadł? Cała Polska jadąca do Trójmiasta będzie musiała się cofnąć do rumii zakorkowana obwodnica. To jest jakieś 30km w jedna stronę. Suc powinien stać PRZED Gdańskiem jadąc od południa. Ktoś zaraz powie że suc będzie dla tych co jada dalej nad morze.  No jada ale nowa obwodnica omijającą runie 😂😂 dla mnie w PL rozłożenie IONITY jest bardzo dobre. Jadąc autostrada przez cała polskie masz ładowarki co 200km. Tak samo jadąc że wschodu na zachód. Tak to powinno wyglądać i nie ważne jaka firma stawia ładowarki.

Absolutnie masz racje, tylko podstawowa stawka dla Tesli to 1,6 zł, a na Ionity 3,50. Fakty.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

@Kriss33 No nie do końca. Bo sam wiesz że wykupisz na miesiąc abonament i wyjdzie ci okolice 2 zł. Ja z karta BMW charging przy abo 29 zł za miesiąc palce 1.6 w PL i 37 eurocentów w Niemczech.

@Jac3kBMW mi nikt nie ryje beretu, mam swoje poglądy na życie które są niezmienne. Wnioski natomiast wysuwam na podstawie suchych faktów. Pisze tu niezmiennie że Elon to psychopata od kilku lat niezależnie czy był bożyszczem jak to ty nazywasz lewakow czy skręcił w prawo. Psychopata z ogromnym dostępem do $$ jak widać staje się niebezpieczny dla świata. Kiedy jeden człowiek zaczyna mieć wpływ na zbyt wiele rzeczy to historia pokazała że nie jest dobrze i to niezależnie jakie ma poglądy. Ty najwyraźniej podążasz za elonem jak ślepa owieczka

Odnoście Twoich 4 sekund do setki to mnie się one już dawno znudziły. Na dziś dzień zdecydowanie wolę utrzymać prędkość 160-180 na dłuższym dystansie. Jest to dla mnie zdecydowanie bardziej pożyteczne i przyjemne. Też mam prawko na motor ale nigdy motoru nie kupiłem. Chyba na dłuższa metę bałbym sie nim jeździć 

Edytowane przez słonik40
Opublikowano
Godzinę temu, słonik40 napisał(a):

mi nikt nie ryje beretu, mam swoje poglądy na życie które są niezmienne.

@słonik40 Tu bym się pośmiał trochę. Chyba nie czytałeś co napisałeś. Przecież spłodziłeś tu 500 postów z czego 450 to krytyka elektryków. Na co kupiłeś dwa elektryki. Dalej nie masz poglądu czy kupić elektryka czy kopciucha, tzn. piszesz o kopciuchu a jeździsz oglądać elektryka 🙈

Nie polemizuj z idiota bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mam bardzo dobry pogląd. Jeden elektryk do utylizacji darmowego prądu i Kopciuch do komfortowej jazdy a zawsze można zmienić dwa auta, nie jedno.

Opublikowano
9 godzin temu, słonik40 napisał(a):

Mam bardzo dobry pogląd. Jeden elektryk do utylizacji darmowego prądu i Kopciuch do komfortowej jazdy a zawsze można zmienić dwa auta, nie jedno.

Brzmi jak dobry plan. Czekamy na ruch 😜

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Rozglądam się i próbuje poukładać sobie jakoś garaż. Sam nie wiem czy nie dokupić np 320d, 330d lub i Touring, może seria 5, klasa e albo coś typu cle, a7 a może dokupić fun car typu rs3. Jest tyle naprawdę fajnych samochodów że ciężko zdecydować.  Touring będzie super praktyczny i wygodny w trasę, rs3 da z kolei sporo zabawy na codzień a dwa razy w roku można założyć duża trumnę. Szczerze to nie widzę przyszłości ev na trasach w dłuższej perspektywie jak się samochody upowszechnia. Każdy sezon wakacyjny to będą gwarantowane olbrzymie kolejki a turasem większość tras zatankuje dzień przed a drugi raz kilka dni po powrocie. Teraz podróż ev jest o tyle wygodna że ładowarki są w miarę puste bo tych aut jest stosunkowo niewiele chociaż w sezonie robi się już ciasno (szczególnie na suc)

https://youtu.be/JKkwW91yMP4?si=quRkZVHcXnm5bxML

Tesla musi być już w dosyć dużej desperacji skoro wydaje samochody za darmo z darmowym ładowaniem i możliwością przejechania całej Europy za darmo nawet testerom gadżetów elektronicznych 😀 @Jac3kBMW a podobno tylko legacy jak to nazwałeś sponsorują testerów więc jak to z tym jest?

Opublikowano (edytowane)

Europy za darmo nawet testerom gadżetów elektronicznych

Przecież Tesla to gadżet elektroniczny. A Grzybu to płaci grupie VW i innym za samochody do testów, heheheh. 

@słonik40 Czy chcesz się znowu narazić na częste usterki wtrysków, wadliwe koło dwumasowe, awaryjne skrzynie DSG/ZF, zapychający się bez przerwy DPF, awaryjny zawór EGR, dolewanie Adblue, wszechogarniającą rdzę i wysokie koszty przeglądów w ASO.

Już nie wspomnę o powrocie na stację benzynową, finansowanie Putina i innych szejków dubajskich. Nie wspomnę też komforcie użytkowania spaliny, wyjący silnik, szarpanie przy zmianie biegów itp 😉 Chcesz się narazić na takie problemy żeby dwa razy w roku przejechać się na wakację godzinę krócej.

Zrozumiałbym gdybyś pisał o M4 cabrio lub jakimś innym weekendowym fun car. To zmienia postać rzeczy

Jak dla mnie samochód spalinowy będzie już tylko dla funu tak jak motocykl.

Edytowane przez Jac3kBMW
  • Haha 1

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Nigdy nikt nie pisał że grzyb płaci ale za to ty wielokrotnie pisałeś że tesla nie udostępnia aut a tu kolejny mit upada 

Edytowane przez słonik40
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, słonik40 napisał(a):

Nigdy nikt nie pisał że grzyb płaci ale za to ty wielokrotnie pisałeś że tesla nie udostępnia aut a tu kolejny mit upada 

Tesla jak na taką siłę hejtu radzi sobie świetnie. Na każdym kroku media próbują obrzydzić Teslę, obecnie narracja jest taka że jak kupisz Teslę to narazisz siebie i rodzinę na niebezpieczeństwo. Nie przypomina Ci to czegoś? 

Wyobraź sobie, że narracja taka płynie z mediów które ja do tej pory uznawałem za liberalne i wolnościowe. Media nastawiają ludzi przeciwko sobie za względu na to jakim somochodem jeżdżą. 

Tesla nie kupuje reklam i to też jest problem dla między innymi Axel Springer, dlatego trzeba jej dowalić plus niemieckie lobby motoryzacyjne.

Edytowane przez Jac3kBMW
  • Lubię to 1
  • Haha 3

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Grubo odlatujesz, nie widziałem w żadnych mediach nawoływania ani do hejtu ani do aktu wandalizmu a sama tesla jest na świeczniku tylko i wyłącznie dzięki jego ceo. Media jedynie relacjonują wydarzenia zarówno te negatywne jak i pozytywne typu zakup tesli przez trumpa jak i naganiania na zakup akcji przez czołowych polityków. Co do sponsorowania Putina to panele które produkują ci prąd z nieba nie spadły, wyprodukowały je Chińczycy przy użyciu ruskich surowców. Sam musk nie ma nic przeciwko współpracy z Chińczykami, zadowolony produkuje u nich samochody garściami przy okazji czerpiąc z tanich ruskich surowców. Europa na dziś dzień za to ma bardzo droga energię co przekłada się na zwiększenie braku konkurencyjności 

Wracając do wtrysków, dwumas itd… to nigdy mi się nic takiego nie zepsuło więc nie widzę w tym żadnego problemu. Wiele moich samochodów rozchodzi się w rodzinie gdzie jeżdżą latami praktycznie bez większych awarii.

Edytowane przez słonik40
Opublikowano

Grubo odlatujesz, nie widziałem w żadnych mediach nawoływania ani do hejtu ani do aktu wandalizmu a sama tesla jest na świeczniku tylko i wyłącznie dzięki jego ceo. Media jedynie relacjonują wydarzenia zarówno te negatywne jak i pozytywne typu zakup tesli przez trumpa jak i naganiania na zakup akcji przez czołowych polityków. Co do sponsorowania Putina to panele które produkują ci prąd z nieba nie spadły, wyprodukowały je Chińczycy przy użyciu ruskich surowców. Sam musk nie ma nic przeciwko współpracy z Chińczykami, zadowolony produkuje u nich samochody garściami przy okazji czerpiąc z tanich ruskich surowców. Europa na dziś dzień za to ma bardzo droga energię co przekłada się na zwiększenie braku konkurencyjności 

Wracając do wtrysków, dwumas itd… to nigdy mi się nic takiego nie zepsuło więc nie widzę w tym żadnego problemu. Wiele moich samochodów rozchodzi się w rodzinie gdzie jeżdżą latami praktycznie bez większych awarii.

Poszukaj, tego typu podobnych artykułów jest pełno. To jest zmasowana akcja Niemiecka . 

Zobacz na Business Insider. Ostatnio było kilka hejtujacych artykułów w ciągu dnia. 

image.thumb.png.f0fb9a56e22abf1ba6885e436346ee34.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Jak była afera vw z oszukiwanymi normami to też wszystkie media trąbiły. Wtedy było ok? Taka rola mediów, jak coś jest klikałem to o tym piszą ale ty najwyraźniej jesteś zwolennikiem cenzury..:. Poza tym dziwnie się czyta że dorosły chłop w dzisiejszych czasach nie zdaje sobie sprawy że nagłówki artykułów są specjalnie tak konstruowane żeby szokowały, przyciągały po to by zachęcić do kliknięcia 

Edytowane przez słonik40
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@Jac3kBMW masz tu swoje „złe Niemce”. Na pewno chęć przyłączenia Kanady do USA przez trumpa i muska nie ma nic wspólnego z ogromnymi zlozami naturalnymi znajdującymi się w tym kraju. Myślą że znajda jelenia który będzie ratować tonąca w długach amerykańska gospodarkę. Takich postów pisanych przez tysiące wściekłych Kanadyjczyków jest mnóstwo

IMG_3651.thumb.png.0f4382bf67649be057198a6ef0b8aa74.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Troche mi sie "karbon" wytarl na lotce na mojej Tesli YP 😉

Wysle dzis info do dealera, ciekawe czy na gwarancji wymienia..

IMG-2417.jpg

update - to mi sie akurat BARDZO podoba w Tesli - w apce zglosilem problem (nawet nic nie musialem pisac tylko wybralem z menu i podmenu i podmenu az doszedlem do bagaznika/spoilera), dolaczylem tez to zdjecie.

Po doslownie minucie przyszla akceptacja z ASO i propozycja, ze serwis mobilny przyjedzie w srode, za 2 dni, pod moj dom i wymieni spojler na nowy.

Faktura na 0 PLN do akceptacji, potwierdzenie, ze jestem (czy tez auto jest) dostepny za 2 dni i tyle w sumie.

Zostawie w srode auto pod domem i jak wroce z pracy problem powinien byc juz zalatwiony.

Zdam relacje za 2 dni czy wszystko przebieglo bez problemow.

Dziwi mnie, ze w PL tego typu serwis nie jest rozpowszechniony wsrod innych marek, przeciez wiele takich pierdol mogloby byc naprawianych bez pojawiania sie w ASO. Moze sie to kiedys zmieni.

Edytowane przez adamjttk

.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

A co jak będzie padał deszcz? Lub temperatura niezbyt sprzyjająca przyklejaniu takich rzeczy? Zazwyczaj powinno postać parę godzin w ciepłym garażu żeby taśma złapała. Kolejna rzecz to czystość auta? Rozumiem że Ty powinienieś je umyć bo jak zaczną szorować po zakurzonej klapie to na czarnym od razu będą swirle 🤨

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Duzo celnych pytan Randall, nie znam na zadne z nich dokladnej odpowiedzi, moge tylko zgadywac i relacjonowac w miedzyczasie fakty.

Nie wiem czy biora pod uwage pogode przy mobilnym serwisie - (na logike powinni), moze to przypadek ale akurat w srode zapowiadaja brak deszczu - moze stad ta data?

A moze jak ma lac to prosza, zeby auto bylo zadaszone pod wiata czy na jakims zadaszonym parkingu? (nie mam pojecia).

Moga tez odwolywac mobilny serwis jak pogoda wyjatkowo nie sprzyja podejrzewam, szat bym z tego powodu nie rwal jakby musieli przelozyc, mobilny serwis to z zalozenia do pierdol jest i tak a nie spraw z gatunku byc albo nie byc.

Rozwiazan jest sporo mysle.

Co do cieplo-zimno --> trzeba by sprobowac zima taki serwis zamowic, moze wtedy kaza przyjechac do ASO a serwisy mobilne w ogole wtedy nie dzialaja? Nie mam pojecia.

Co do czystosci auta --> nie wiem, ja mam jakies swirle w pompce, to nie limitowany Veyron a gloryfikowana Toyota podobno 😉

Wierze, ze jakies tam procedury w tym ASO maja na takie okazje a nie ze przyjedzie pan Stefan, machnie brudna szmata, splunie, cos przyklei na odpier*** a na drugi dzien odpadnie 😉

Nie znam sie na klejeniu spoilerow ale mysle, ze przy dobrym kleju i jakiejs suszarce nie powinno byc problemow z trwaloscia.

Jezeli jestem w bledzie to dam znac tak czy inaczej, mi to lotto, to juz moj trzeci mobilny serwis bedzie, kilka lat temu w TM3P wymieniali mi kawalek podlokietnika w drzwiach oraz silownik w klapie bagaznika --> za kazdym razem bylem zadowolony, minimum formalnosci z mojej strony a wszystko bylo naprawione jak nalezy.

Natomiast jakosc spojlera jest beznadziejna, to swoja droga, ma dopiero 2 lata a wyglada jakby mial 15 lat ^^

PS. Znalazlem serwisowy tutorial - mozna sobie przeczytac krok po kroku jak to robia 😉

Spoiler - Rear (Remove and Replace) (tesla.com)

Notka w tutorialu:

NOTE
The acceptable ambient and part temperature for installation is 15-43 degrees Celsius (60-110 degrees Fahrenheit) for proper adhesion.

Na srode zapowiadaja 8 C wiec cofam to co napisalem wczesniej:

"Nie wiem czy biora pod uwage pogode przy mobilnym serwisie - (na logike powinni)"

😜

Edytowane przez adamjttk

.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Heheh spoko, daj znać jak poszło. Kleiłem kiedyś lotkę do F30 i do G20 i stąd pamiętam że temperatura miała spore znaczenie 😄 

Opublikowano

@słonik40 Nie obchodzi mnie polityka. Trzeba być idiotą żeby nie widzieć, że całe te zmasowane ataki na Teslę są inspirowane politycznie. Wczoraj na Onecie były 3 artykuły bądź oczerniające Teslę lub Muska. 

Dla mnie osobiście jest to kolejny argument za Tesla, lubię iść pod prąd i nie zwracać uwagi na opinie debili. 

O dziwo wygląda na to, że dno na akcjach już mamy za sobą 😉

image.thumb.png.c98d160dad545721292da202b1fcc6b2.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Jac3kBMW napisał(a):

@słonik40 Nie obchodzi mnie polityka. Trzeba być idiotą żeby nie widzieć, że całe te zmasowane ataki na Teslę są inspirowane politycznie. Wczoraj na Onecie były 3 artykuły bądź oczerniające Teslę lub Muska. 

Dla mnie osobiście jest to kolejny argument za Tesla, lubię iść pod prąd i nie zwracać uwagi na opinie debili. 

Hehe, co za paradoks. Akurat kupując Teslę idziesz “z prądem” dosłownie i w przenośni 😀

Czytajac wpisy zagorzałych fanów na tym forum, można odnieść wrażenie że kupno BMW jest pod prąd i wymaga nie oglądania się na opinie fanów Tesli.

No chyba że nie mówisz o Tesli tylko Modelu S, to wtedy trzeba przyznać rację że to mocno niszowy produkt patrząc na wolumeny sprzedaży w grupie modeli tzw “Inne modele”.

Edytowane przez BMFun
  • Lubię to 1
Opublikowano
4 godziny temu, adamjttk napisał(a):

Dziwi mnie, ze w PL tego typu serwis nie jest rozpowszechniony wsrod innych marek

A w Norwegii jakie jeszcze inne marki mają rozpowszechniony taki serwis ? 

Opublikowano
1 minutę temu, BMFun napisał(a):

Hehe, co za paradoks. Akurat kupując Teslę idziesz “z prądem” dosłownie i w przenośni 😀

Faktycznie, idę z prądem, w sumie się zgadza. Sztorm na akcjach przeczekany. 

Ciekawe kto zbierał jak znowu akcje leżały na ulicy i śmierdziały ? 

Drugie konto do spekulacji 😜

image.thumb.png.c45939723b098a0a2c9d9aed3b20fdb1.png