Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Porównanie cen r/r

porownanie-cen-r-do-r.png

Bardzo dobre porównanie :!:

Mała uwaga, żeby mieć pewność że ceny sąpoprawne - ja wchodzę w konfigurator to dla opcji 116i (linia podstawowa) mam cenę 129 900 zł) - mam nadzieję, że powyższe zestawienie bazuje na tych samych wersjach wyposażenia.

W ubiegłym roku też wstawiałem porównanie cen z cennika, i tam też była zależność że najsłabsze jednostki dostają najwyższe % podwyżki.

Teraz widać, że (moim zdaniem) nie ma co pakować się w 116i tylko lepiej już w 118i (i analogicznie 116d/118d).

Obecnie widać, że są dostępne inne pakiety niż w ubiegłym roku, a to też czasem warto porównywać.

Ale istotna zmiana jest również na pakietach serwisowych/naprawczych !

BMW THE1 F40 120d - M Sport, Skyscraper Grey (2022)

Odebrany! https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=229&t=395918

icon1.png

Opublikowano

Bardzo dobre porównanie :!:

Mała uwaga, żeby mieć pewność że ceny sąpoprawne - ja wchodzę w konfigurator to dla opcji 116i (linia podstawowa) mam cenę 129 900 zł) - mam nadzieję, że powyższe zestawienie bazuje na tych samych wersjach wyposażenia.

Poprawiłem w tabelce 116i z 131 500 zł -> 129 900 zł i 116d z 147 500 zł -> 145 900 zł

Konfigurator trochę dziwnie działa i w najtańszych wersjach silnikowych podstawia inną wersję wyposażenia.

Opublikowano
Dla swojej żony kupiłem 118i w Mpakiecie z dodatkowym wyposażeniem za 137.000,- Teraz taka sama wersja, bez dodatków to 154.800,- pln.

Patrząc na dostępność i czas oczekiwania serii 1, stan licznika mojej żony 1’er (10.500,- km), mógłbym ją sprzedać za więcej niż kupiłem, a klient i tak by się cieszył że ma szybko i taniej niż w salonie :lol:

Wszystko ok, sprzedalbys ja za "wiecej" niz kupiles.

Tylko za to "wiecej" dzisiaj kupilbys juz niestety "mniej" - mniej jedzenia, mniej elektroniki, mniej mebli, mniej innego samochodu bo wszystko kosztuje "wiecej".

To sie nazywa inflacja i nie ma sie niestety z czego cieszyc bo to "wiecej" jest uluda.

Poważnie? Nie wiedziałem, wiesz! No inflacja jest to faktycznie coś, o czym w życiu bym nie pomyślał, panie profesorze :8)

Po pierwsze nie mam zamiaru sprzedawać tego auta. Po drugie moja wypowiedz miała na celu pokazanie zjawiska, jakie chyba nigdy nie miało miejsca w motoryzacji: że używane auto możesz sprzedać za więcej niż kupiłeś. Kiedyś się mówiło, że nowe auto wyjeżdżając z salonu z automatu trafi 20% na wartości. A teraz? Dziwne czasy nastały…

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kiedyś się mówiło, że nowe auto wyjeżdżając z salonu z automatu trafi 20% na wartości. A teraz? Dziwne czasy nastały…

No nadal traci 20%, tylko nie na cenie, ktora stoi w miejscu, tylko na inflacji, bo wszystko dookola zdrozalo o 20%, lacznie z tym samym samochodem w katalogu.

.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Co tu znikło? (dla mniej spostrzegawczych, jak ja. :mrgreen: )

Mogę strzelać, że chodzi (chyba?) o listwę z podświetleniem. I pewnie jest zrobiona tak jak u mnie, w tylnich drzwiach. :mad2:

Z drugiej strony - wydaje mi się, że takie zmiany, które są już widoczne od połowy zeszłego roku nie powinny mieć miejsca, zwłaszcza nie informując o tym przyszłych odbiorców.

Jeśli BMW chce ciąć koszty - niech zrobi lifta, i powycina to co musi, wrzuci tablet na środek i odrazu zaoszczędzą, a przy okazji zwiększą cenę, bo "nowa" F40 będzie ...

icon1.png

Opublikowano
Lift F40 jest już zapowiedzi, nie pamiętam tylko czy Q4 czy początek 2024.
Opublikowano

Ten fragment obok klamki jest już czarnym plastikiem, jak z tylu. Do tej pory, przynamniej w M-pakiecie, całość była srebrna. Pytanie co jeszcze więcej wycięli.

Tak, to jest głupota, ale trochę takich „głupot” się uzbierało od lipca, a są jeszcze osoby, które przed tymi zmianami zamówili auta i nie odebrali

Opublikowano

Ten fragment obok klamki jest już czarnym plastikiem, jak z tylu. Do tej pory, przynamniej w M-pakiecie, całość była srebrna. Pytanie co jeszcze więcej wycięli.

Tak, to jest głupota, ale trochę takich „głupot” się uzbierało od lipca, a są jeszcze osoby, które przed tymi zmianami zamówili auta i nie odebrali

Aaaa :D no u mnie tylko ramo koło przycisków blokowania/odblokowania zamków -> (1 post) https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=229&t=395918

icon1.png

Opublikowano (edytowane)

Tak jak się można było spodziewać sporo elementów wygląda na skopiowanych z nowej X1:

xnpZijr.jpg

Gsm7dc0.jpg

Tak jak jeszcze przejście na nowe multimedia można było przeżyć, to już usunięcie pokrętła iDrive'a na duży minus, oczywiście moim zdaniem.

Edytowane przez FooMer
Opublikowano
No i nie ma iDrive - całe szczęście że mój przedlift się wyprodukował :)
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
9 godzin temu, Marco120i napisał(a):

Kolejne zmiany od 07/23 - w seriach 1 i 3 poduszka w M kierownicy nie będzie już obszyta, tylko będzie mieć plastikową obudowę 😶

Jeśli to będzie miękki plastik to może nie będzie tragedii
Wiadomo co jeszcze wyleciało albo się zmieniło ?

icon1.png

Opublikowano

czy jeżeli moja zamówiona F40 jeszcze nie zaczęło się produkować to już załapie się na tzw. lifta ? 

zamówienie było w grudniu tamtego roku 

Opublikowano
10 godzin temu, elmotnt napisał(a):

czy jeżeli moja zamówiona F40 jeszcze nie zaczęło się produkować to już załapie się na tzw. lifta ? 

Jeśli jeszcze nie ma przyznanego tygodnia produkcji, a taka zmiana faktycznie wejdzie, to na bank dostaniesz bez obszycia

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, elmotnt napisał(a):

Tak, jak Mati napisał - na 99% będziesz mieć poduszkę bez obszycia, do tego też brak srebrnej ramki/zaślepki wokół przycisków centralnego zamka, które usunęli w marcu tego roku

11 godzin temu, patryk0402_ napisał(a):

Wiadomo co jeszcze wyleciało albo się zmieniło ?

Tylko takie info mi się udało znaleźć póki co

Edytowane przez Marco120i
Opublikowano

Kurczę, to jest bardzo nie fair zachowanie z strony BMW. 

już pomijam fakt że czas oczekiwania na taki model jest absurdalnie długi. To jakiekolwiek zmiany w wyglądzie towaru zamówionego są porostu bardzo słabą zagrywka z strony Bawarskiego producenta. 

no nic czekam dalej na jakiekolwiek info z strony mojego sprzedawcy.